Exista copii dificili?
Raspunsuri - Pagina 9
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorelaim Din DRAGOSTE pentru ai mei am sters praful singura din proprie intiativa cand eram copil, am invatat sa spal pe jos, sa fac ordine, sa PASTREZ ordine, curatenie, sa nu-mi distrug cartile, hainutele, etc. |
N-ai facut-o din dragoste. Ai facut-o pentru asta te-au invatat ai tai ca inseamna dragostea.Ai facut-o pentru ca daca nu o faceai aveai sentimente de vinovatie.
Ai tai cum isi aratau dragostea fata de tine? iti cumparau carti noi, haine noi, etc?
szivarvany spune:
Eu nu prestam munca in casa decat rar, mama mea zicea ca pt toate va veni si timpul meu, ea era o femeie extrem de ordonata
Si pe acest considerent o cresc si eu pe Giuli, va veni si timpul ei.
Impreuna facem, mai are si ea portia ei de "du-te si aranjeaza-ti buda ca vin fetele la tine, nu la mine" dar rar.
Am decis de comn acord sa cumparam inca un aspirator mic rosu care sa fie al ei, atsa cand mi-ai putea face rate iar
Nu traim pt a face ordine. Si nici ordinea asta nu masoara absolut nimic pana la urma, eventual timpul liber
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=6" target="_blank">mam.jpg ***
lorelaim spune:
Ai mei (parinti si bunici) si-au aratat intotdeauna dragostea fata de noi prin educatia care ne-au dat-o - fara urlaturi, fara bataie, fara amenintari, fara constrangeri... cu vorba buna, calma, cu intelegere, cu respect.
Din punct de vedere material am avut absolut tot ce am avut nevoie - in limitele decentei si ale bunului simt. Din punct de vedere emotional am avut suportul parintilor si bunicilor in ceea ce mi-am dorit sa realizez in viata.
Eu cred in puterea dragostei! Sentimente de vinovatie.. fata de parinti... - ce sunt acelea?
Mama mi-a spus anul trecut "Doamne ce copii buni, cu mult bun-simt ati fost (eu si fratele meu)! Nu stiu ce m-as fii facut daca erati altfel... ". Tata a fost intotdeauna f bucuros si mandru de noi ca invatam bine fara sa fim impinsi de la spate...
Cred ca o mare influenta a avut de-asemenea si educatia religioasa pe care ne-a facut-o bunica. Am fost invatati sa nu judecam pe altii (ca avem doar un singur Judecator de-asupra capetelor noastre... iar rolul nostru ca oameni nu este de ajudeca si de a da cu bata - ci de a contribui pozitiv in societate) - dar sa fim capabili sa judecam actiunile/faptele atat ale noastre cat si ale altora si sa vedem eventualele consecinte.
Undeva citeam ca, copilul are in mod natural dorinta de-a face pe plac parintelui... E firesc. Facem parte dintr-o fam si vrem sa fim iubiti si acceptati... deci facem parintilor pe plac si ei de-asemenea noua. E o permanenta colaborare si crestem invatand sa relationam armonios cu parintii (si nu numai cu ei).
vikinga spune:
Nelia, asa e, exemplul cu pachetul de unt e simbolic. Insa si rezolvarea mea ar putea fi una simbolica: calea de mijloc.Decit sa ma cert cu sotul, copiii pt asa flecustete, mai bine ma gindesc o tira si gasesc o cale de mijloc, acceptabila pt toti si e toata lumea fericita.La fel cu hainele, curatenia si asa mai departe.Eu am mai zis, ca daca il aveam numai pe Aldo, cu toata dragostea din mine, si tot as fi fost o mama cam timpa cred, ori m-as fi prins prea pe urma, l-as fi sufocat si i-as fi stat numai in cap cred:)), norocul nostru a fost, bineinteles din mai multe puncte de vedere, venirea pe lume a fetelor, insa insemnind si schimbarea lui in bine(aici am observat eu niste treburi venite üur si simplu natural) si mai ales a mea! Mama lor, adica. Lucrind pe prioritati, pachetul de unt lol ma face sa rid cu lacrimi, cine naiba se mai cearta pt asa ceva:)).Accept, tu esti singura la parinti?Daca da, si daca ai mai avut o mama asa mai ca mine, asta i-ar fi trebuit, inca vreo 2-3 copii si sa vezi ce se trezea ea la realitate:))Nu inseamna ca nu am timp sa ma ocup de toti trei la fel de bine, mie-mi iese vraja asta, ca-ti trebuie miini de zina pentru asa ceva:), inseamna ca nu mai am dispozitie sa-mi pierd timpul si buna dispozitie cu prostioare din astea mici, de la care m-as putea certa cu ei, stiti voi, certuri din astea de rutina..brrr..ingrozitoare pt mine. Ah nu-mi convine ceva, zic, daca nu merge, ma gindesc la o alta varianta. Dar o viata sa stau sa bat copilul la cap pt un pachet de unt? Ce-ar insemna pe toti trei, lol?Plus sotul, nr patru.Ah isi lasa sosetele linga pat, ca 80% din barbatii lumii, i le pun sub perna, ca orice femeie, ca sa nu le caram, eu copiii, ciinele, in toata casa, si asa mai departe.Loreleim, ce zici tu acolo e dresaj din dragoste. Mai multa relaxare, viata-i prea frumoasa, sincer asa. Chiar si aia cu copii e frumoasa:))Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
vikinga spune:
Loreleim, cred am inteles eu gresit, acum am citit si ultimul mesaj.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
lorelaim spune:
LadyJ - cred ca am inteles cand zici "vinovatie"... Eu zic ca mi-ar fii crapat obrazul de rusine sa nu pun mana sa fac cata-cat treaba in casa cand vedeam cat de mult lucreaza mama si acasa si la servici... E pur-si-simplu chestie de bun-simt sa faci treaba cand parintii tai muncesc de le sar capacele (Copiii tind sa-si imite parintii... trebuie doar un pic incurajati si indrumati.)... Si apoi mai era si dorinta "egoista" de a o avea pe mama libera (de treburi domestice) sa trancanim impreuna, sa stea cu noi sa impleteasca ceva si noi sa citim sau sa ne jucam la picioarele ei pe covor, etc... Adevarul-adevarat e ca NU imi placea sa o vad pe mama trebaluind (nici acum nu-mi place). Cand a venit la noi ne-a spus ca ea se plicti ca nu-i dam nimic de facut . Sotul si cu mine pastram cat se poate de curat si ordonat in casa tocmai ca sa nu ii dam prilej sa faca treaba
Vikinga - eu numesc educatie prin dragoste si respect...
BTW - in engl "dresaj" se traduce prin "training" http://dictionary.reference.com/browse/training
ladyJ spune:
citat din mesajul lui lorelaim Eu cred in puterea dragostei! Sentimente de vinovatie.. fata de parinti... - ce sunt acelea? Mama mi-a spus anul trecut "Doamne ce copii buni, cu mult bun-simt ati fost (eu si fratele meu)! Nu stiu ce m-as fii facut daca erati altfel... " |
Lorelaim, la intrebarea de mai sus tot tu ti-ai raspuns, prin citatul pe care l-ai dat.
Sentimentele de vinovatie fata de parinti au adus multa lume pe canapeaua psihanalistului.
Acum, putin off topic sau poate nu..
Cred ca am mai povestit ca abuzul emotional este extrem de periculos. Mai periculos, in opinia mea, decat urletul.
Am cunoscut abuzatori din cale-afara de calmi, n-ar fi ridicat tonul ever.Daca-i vedeai, ziceai ca-s painea lui Dumnezeu.
Blandetea lor era defapt pachetul frumos ambalat pentru societate. In relatiile cu cei apropiati acesti oameni erau reci, calculati, duri,rigizi,masochisti, sadici, cu placerea de a-si chinui prada, de a prelungi agonia.
Ce spun copiii lor? Spun asa:´´tata nu a ridicat niciodata tonul la mine, nu m-a batut, nu a tipat,ii multumesc pentru educatie´´
Psihoticii sau persoanele cu diferite tulburari grave nu sunt doar acelea care urla, tipa sau isi pierd controlul. De astia ne putem feri. Ceilalti sunt cu adevarat periculosi, aia care chinuie cu zambetul pe buze,cu false valori si o perversitate de nedescris.
accept92 spune:
Mai, asta nu este un subiect despre ordine si alte fleacuri.
lorelai dar cum suna 'daca ma iubesti trebuie sa rupi relatiile cu X', 'daca ma iubesti o sa faci facultatea pe care iti spun eu sa o faci', 'daca ma iubesti o sa faci copii dupa 30 de ani', 'daca ma iubesti o sa iubesti pe cineva pe placul meu'...?
Exemplul cu untul (fir-ar!) a fost un simbol al conflictului mocnit.
vikinga da, sunt singura la parinti. Asta e un subiect sensibil si daca ne dezlantuim in el o sa ajungem sa ne paruim la ZZ cu mamele de copii unici.:P
kariguld spune:
citat din mesajul lui ladyJ Acum, putin off topic sau poate nu.. Cred ca am mai povestit ca abuzul emotional este extrem de periculos. Mai periculos, in opinia mea, decat urletul. Am cunoscut abuzatori din cale-afara de calmi, n-ar fi ridicat tonul ever.Daca-i vedeai, ziceai ca-s painea lui Dumnezeu. Blandetea lor era defapt pachetul frumos ambalat pentru societate. In relatiile cu cei apropiati acesti oameni erau reci, calculati, duri,rigizi,masochisti, sadici, cu placerea de a-si chinui prada, de a prelungi agonia. Ce spun copiii lor? Spun asa:´´tata nu a ridicat niciodata tonul la mine, nu m-a batut, nu a tipat,ii multumesc pentru educatie´´ Psihoticii sau persoanele cu diferite tulburari grave nu sunt doar acelea care urla, tipa sau isi pierd controlul. De astia ne putem feri. Ceilalti sunt cu adevarat periculosi, aia care chinuie cu zambetul pe buze,cu false valori si o perversitate de nedescris. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
intrebare lady. ti-e greu sa crezi ce spunea lorelaim despre parintii ei? interesanta abordarea ta, dar sincer, diferita total de ce spunea ea.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
ladyJ spune:
Kari, eu incerc sa ma opresc la ideea pe care a lansat-o Lore. Nu cred nimic despre ea personal sau despre parintii ei, nu ii cunosc.
Eu am o problema cu ideea,in forma in care a fost expusa.Adica nu-s de acord.
Exemplul nu o viza pe ea, e legat oarecum de subiect, de ideea aia cu ´´tata nu a tipat niciodata deci e un tata excelent´´.