Exista copii dificili?

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nelia,
ce varsta are Agata? de ce am senzatia ca e micuta?
Cred ca singurul fel in care poti sa o incurajezi sa lucreze singura si cu placere este sa iei orice presiune de pe ea in legatura cu invatatul si sa gasesti un fel interesant sa-i prezinti materia.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Eu nu vreau sa o oblig, sa o fortez doar sa munceasca, vreau sa o faca din ea... sa o motivez sa se educe, sa se cultive... pentru ea insasi inainte de toate. Si mi se pare tare greu! In rest, e perfecta!

Nelia... eu cu al meu am ajuns la alta concluzie... ideea mea de cultura/educatie, nu corespunde cu a lui. Adica... invata cu placere la matematica, geografie, dar nu si la romana, stiinte, istorie... isi cumpara carti despre melci, citrice si le citeste, dar nu citeste ceea ce scoala considera ca este pentru varsta lui, gen "Din lumea celor care nu cuvanta" ...

Sabina... si eu am renuntat acum 4 ani la teza de doctorat. Dadusem examenele, tot, trebuia sa scriu teza. Eu am facut un calcul.. cat ma costa teza (taxa, drumurile, timpul acordat) si care este beneficiul... si am ajuns la concluzia ca nu merita. Nu este vorba de limitele mele ci de prioritati. Sfatul meu este sa pui pe o lista avantaje si dezavantaje si abia apoi sa iei o hotarare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:
citat din mesajul lui simali

Are legatura si cu mediul, pentru ca daca numai familia si eventual terapeutul ii spune unui copil ca vaca e neagra dar in rest societatea (cateva zeci de oameni) zice ca e roz ajungi ca Mesterul Manole: te uiti neputiincios cum ce construiesti ziua pare ca se darama noaptea.

Scuze, n-am citit pana la final, nu stiu nici daca apuc sa o fac...
simali dupa ce cineva ii va arata si el va vedea, ca vaca aia e neagra, nu va mai uita ce a vazut.
Spusul nu-i suficient. De ce v-ar crede?!

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Tocmai ca nu e chiar atat de simplu SA-L CONVINGI. Copiii ca Vlad isi stabilesc ei insisi niste tinte greu de atins si se incapataneaza sa le atinga indiferent ce-ai face tu, parintele.

El vrea sa stie (pe sfere de interes, desigur, nu analiza matematica). VREA OBSESIV COMPULSIV (ne-a spus terapeuta ca asa cum unele gospodine au compulsia cu frecatul prin casa Vlad o are cu stiutul). Daca nu stie ceva din sfera lui de interes este nemultumit. Copiii au un radar extraordinar cand e vorba de slabiciuni si cand vad ca e nemultumit fac misto. Ei, mistoul asta il destabilizeaza total. Intra intr-o faza in care incearca sa se justifice, se enerveaza, plange, etc. Nici prin cap nu-i trece sa se uite la cei care rad sa vada daca ei stiu. In emotia care pune stapanire pe el se simte singurul copil din clasa care nu stie ceva, este convins ca toti ceilalti stiu (de vreme ce fac misto de el, mistoul fiind ceva dincolo de sfera lui de intelegere, ceva ce lui nici prin cap nu iar trece sa faca).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

am inteles ca fiimiu este capabil sa se adapteze si sa supravietuiasca .

La tine asta-i toata cheia degajarii. Spaimele incep cand te intrebi "o sa se adapteze si o sa supravietuiasca?". In jungla asta? Si sub impulsul unei astfel de temeri majore risti sa faci si prostii ca parinte. Eu de exemplu l-am inscris cu forta la Aikido si l-am amenintat ca-l pazesc cu pusca sa se duca daca e nevoie. Este posibil ca peste o luna sa vin aici si sa scriu ca a fost o tampenie majora dar in momentele mele de disperare a parut o idee buna si gata.

Weekendul trecut cel putin am fost varza pe tema asta. Niciodata n-am simtit mai tare vinovatia faptului ca nu-i pot oferi copilului meu o LUME mai buna, o lume care sa-l accepte asa cum este, in care sa poata evolua frumos si simplu, fara mistouri, rautati si alte porcarii in viata sociala. In acest moment percep societatea romaneasca ca fiind deosebit de agresiva si de intoleranta. Si cred ca este foarte greu sa cresti un copil "dificil" intr-o astfel de societate. Ma gandesc acum la mamicile nevoite sa creasca copii cu dizabilitati in tara asta si ma cutremur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Bird asta ii spun si eu Neliei de ceva vreme Si nu numai ei, ci tuturor mamicilor ingrijorate de la subiectul cu copii mai mari. Am renuntat la un moment dat sa mai scriu, fiindca deja ma repetam insistent
Chiar daca rational admit ca asa e, emotional nu pot sa o faca. Le e teama.

Nelia sa-ti spun si eu ceva despre trenurile astea Sunt trenurile tale, asteptarile tale, nu ale ei. Retrageti-le si lasa-i viitorul liber de ele. Frica ta, ca ea va rata daca tu nu presezi, e mare parte din sursa "lenei" ei.
Asa zisa "lene" e modul ei de a se pastra pe sine, de a se apara. Iar asteptarea ta "vreau sa vrea ea!" e de-a dreptul perversa.

Exista psihologia invatarii. Chiar asa se numeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Simali nu LUMEA e problema lui Vlad. Si nici a ta. Sa vrei sa schimbi lumea e calea sigura spre depresie. E si o metoda de aparare, pasand problema la lume.

Problema lui Vlad este ca TU nu l-ai acceptat inca asa cum este el. TU ii ceri mereu mai mult - ca sa-ti domolesti frica si spaimele TALE.
TU l-ai dus cu forta la aikido.

Vlad nu se gandeste ca ceilalti copii ar putea sa nu stie, fiindca TU intotdeauna ai stiut. Si el s-a simtit inferior si nestiiutor. DOAR el nu a stiut, doar el nu stie. TREBUIE sa stie din ce in ce mai mult.

Iarta-ma. Sunt agresiva. Chiar vreau sa te conving sa il ajuti pe Vladut ajutandu-te in primul rand pe tine. E pur si simplu pacat sa irosesti potentialul tau urias luptandu-te cu lumea, in zadar... E trist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

nelia sa stii ca problemele mele cu mama au plecat tot de la invatat. Si eu ti-am scris la subiectul celalat exact ce spun si bird si rrox dar am observat ca imediat intri in defensiva aburindu-ne cu tot felul de explicatii. Eu aveam rezultate ok, tot cu mama langa mine pana am intrat la liceu. Insa ea era mereu in tensiune nu din cauza rezultatelor ci din cauza atitudinii mele fata de scoala.[...] Scrisesem mai mult, am intrat in detalii personale inutile. Vreau doar sa-ti spun ca problema e la tine nu la Agata. Chiar daca tie ti se pare ca 'numai scoala' e o mica problema acolo intre voi, in rest totul ok...ai si tu o mica hiba acolo ca tot omul (de fapt tu ne poti demonstra tuturor ca nu e o hiba ci temerile tale sunt perfect justificate, ca potential, ca bla bla)...nu e deloc asa. De ce nu vrei sa iti rezolvi problema?

Editez pentru ca vreau sa adaug neaparat ca e mare pacat. Spre deosebire de tine mama mea a trait alte vremuri. Tu ai infinit mai multe resurse. Ei de exemplu nu a avut cine sa-i spuna ca problema e la ea. Si acum se intreaba cu ce a gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ualeuuu, de cand n-am mai fost de acord 100% cu rrox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Filofteea, eu nu trebuie sa platesc nimica (decat daca nu il termin pana in sept, atunci trebuie sa platesc 100 de milioane si io la stai nu le dau bani)
Sunt f suparata ca nu mi se mai acorda nicio prelungire. Desi am cel mai serios dosar medical cu putinta, numai in 2010 am avut 4 internari de durata plus lunile de recuperare.....Toata lumea stie ca nu din "lene" nu l-am terminat, dar nu vor sa se lupte pentru mine sa mai obtina ceva timp.

La mine e nasol pt ca imi doresc foarte mult sa il scriu, imi place, dar ...cand incepe sa-mi scada hemoglobina efectiv nu mai sunt in stare de nimic. Tot ce pare firec pt un om obisnuit (de ex , iei autobuzul si te duci pana la biblioteca), la mine reprezinta de acuma un efort.

De fapt, nu stiu ce e mai nasol, ca nu scriu doctoratul, sau ca din fiinta super activa care eram (pe sistemul ala cum zicea Bird mai demult, din ce faci mai multe, din ce in ce mai multa energie capeti), am devenit o mamaie care trebuie sa se resemneze cu o viata de molusca si sa scrie mesaje pe forumuri despre asta vacarindu-=se ca ultima baba la un subiect care nici macar nu e despre ea:)))

Dar concret, tot trag nadejde ca ceva ceva oi scrie.....simt ca daca renunt o sa fie mai rau.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nelia, si eu tot la abureala ma gandesc, eu nu am priceput deloc, dar deloc care e problema.
e repetenta? sau??

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput