Exista copii dificili?

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
Nelia sa-ti spun si eu ceva despre trenurile astea Sunt trenurile tale, asteptarile tale, nu ale ei. Retrageti-le si lasa-i viitorul liber de ele.

Am si eu de spus ceva la asta cu trenurile. Fiica-mea cea mare, incepe clasa a 10-a, e un copil foarte inteligent si talentat. Nu are geniul celei mici la matematica si science dar e foarte buna, e in clasa speciala de matematica si are numai A, dar e si in clasa speciala de engleza unde are numai A, a avut si niste poezii publicate intr-o revista de copii, scrie povesti care se pare ca sunt foarte bune, a luat un premiu la un concurs de pictura. Merge la o scoala particulara cu pretentii mari si nu am avut niciodata un feed-back negativ. Nu e genul de nerd, are un grup de prieteni fete si baieti cu care se intelege foarte bine, ies la film, la cumparaturi (mai mult cu fetele ), etc. Cu tot potentialul, rezultatele pe care le are si oportunitatile oferite de scoala, fiica-mea vrea sa faca ...modelling . Asta e prima optiune , ceea ce face a 2-a optiune: designer de haine, de-a dreptul acceptabila . Pentru anul viitor a ales sa studieze chimie pentru ca 'suna interesant' si cu toate astea nu are planuri serioase de viitor legate de oricare din domeniile in care evident are talent. Eu sper sa treaca . La 10 ani vroia sa faca ceva legat de stiinta, acum vrea sa fie model. Pana una alta am inscris-o la un curs de croitorie cu ceva elemente de design, sa vedem ce urmeaza. Am o puternica senzatie ca iroseste talent si potential cu interesul ei in haine. Cateodata imi vine sa o scutur (nu fizic) sa se trezeasca. Apoi imi zic ca potentialul nu il poate lua nimeni si nu e nici un dezastru daca merge la facultate la 20 sau 25 de ani in loc de 18. Modelling nu o las sa faca, am zis ca va trebui sa astepte pana la 18 ani pentru ca eu nu pot sa fiu de acord cu asta.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Nelia, si eu tot la abureala ma gandesc, eu nu am priceput deloc, dar deloc care e problema.
e repetenta? sau??

ma alatur Sabinei, nici eu n-am inteles care e problema Agatei. Am inteles in schimb care e a ta.

nelia, de ce nu mergi tu la o consiliere? Aici nu e vorba de invatare, aici e vorba despre modul in care TU gandesti cu privire la Agata.
Poate te imprietenesti si cu cognitivistii.Stii ca cel mai bine ii ´´descoperi´´ in practica, nu-n teorie.
(glumesc, da? Ca nu asta e scopul consilierii) :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Bird, imi place tare de fiica ta.

Tu stii cati tineri adolescenti habar n-au de capul lor? Fiica ta stie ce vrea, stie ce-i place, bravo ei(si voua, parintilor). Eu gasesc asta deosebit. E atrasa spre noutate, vrea sa incerce diverse, are incredere in ea. Nu incerca sa schimbi cumva asta.

Acum, cu modellingul. Din ce cauza esti atat de impotriva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

LOL, Bird, parca esti barbatu-meu cu fotografiile. A trebuit sa trec de 3 ori pe langa moarte ca sa ma lase sa ma duc sa fac poze cand am chef, pana atunci zicea ca e pierdere de vreme (desi eu aveam deja expozitii si numai simplu fapt ca ies cu aparatu la mine ma face sa ma simt grozav )

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

cu modelling, nici eu nu mi-as lasa copilu, sa iti zic din ce cauze: pentru ca nu as putea sa o las sa fie atat de unilaterala, toata treaba asta pune accent doar pe fizic si pe ce se vinde din fizic, ori asta mi se pare f restrictiv. Mi s-ar parea f nasol ca un om sa creada ca se poate reduce la fizic.
In plus, e ceva care te exploateaza si gata, nu prea te imbogateste ..te consuma si punct.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Sabina nu te vaicaresti. Eu te admir pentru cat de bine reactionezi in conditiile problemelor de sanatate pe care le ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Acum, cu modellingul. Din ce cauza esti atat de impotriva?

Sunt impotriva din mai multe motive. In primul rand nu cred ca este sanatos pentru cineva sa se defineasca doar dupa calitati fizice. Imi este frica de consecinte, odata intrat in lumea asta trebuie sa te pastrezi slaba, chiar daca faci chestii nesanatoase, multe modele iau droguri, fac cure de slabire distructive, etc. Nu este ceva de viitor, cati ani poti sa lucrezi in meseria asta? Nu cred ca e o idee buna sa intri intr-o lume superficiala, indreptata strict pe bani si care vinde imagini neraliste si imbolnaveste tinerele de anorexie nervoasa.

Imi doresc foarte tare ca fetele mele sa faca ceva in viata care sa faca o diferenta pentru cei din jur, ceva sa dea inapoi celor din jur, ceva util.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Bird fata ta e capabila sa-si dea seama de toate astea. Spune-i, arata-i, dar nu trebuie sa insisti sau sa interzici. Abia atunci ii dai posibilitatea sa vada singura ca nu e ceea ce-si doreste.
Tu o cunosti, o stii cat de desteapta si echilibrata e. Atunci, de ce temi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Bine, mai, nu va va mai aburesc... eu am spus ca problema e la mine si asta ma face pe mine dificila in relatia cu ea. Presiunea e in mine, linga ea doar stau si stau si stau... Ca daca puneam presiune, se termina problema.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Imi doresc foarte tare ca fetele mele sa faca ceva in viata care sa faca o diferenta pentru cei din jur, ceva sa dea inapoi celor din jur, ceva util.

Cum trebuie ele sa dea ceva util? si de ce inapoi?

Mergi la inceput