Bebe nu poate sa adoarma

Bebe nu poate sa adoarma | Autor: Crissellena

Link direct la acest mesaj

Buna, mamici! Eu sunt noua in comunitatea voastra (va citesc de mult,de cand am aflat ca sunt insarcinata, dar abia acum ma incumet sa va cer sfatul. Problema mea e ca fetita mea de 2 luni nu a dormit nici o ora in ultimele 16 ore. Nu plange, nu are febre, dar e agitata si daca inchide ochisorii 10 minute, se trezeste imediat . Acum ma gandesc ca e vina mea si ma simt oribil : bebe papa la san si am mancat ieri 3 bomboane de ciocolata si ma gandesc ca din cauza ciocolatei nu poate dormi. Si, ca sa ma fac si mai vinovata, am mancat si astazi la amiaza o bomboana, pentru ca nu mi-am inchipuit ca bebe (care e treaza de la 8 la 12 in general) nu o sa mai doarma deloc . Oare acum ce sa-i fac? Sa nu-i mai dau san o zi, doua? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri! Pupici la mamici si bebei!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

o, nu cred ca de la 3 bomboane de ciocolata face asa. oricum, ca sa te linistesti tu, nu mai consuma produse care o pot tine treaza. tocmai pt ca e obosita nu poate sa adoarma. san da-i in continuare, fa-i o baita si da-i sa manance poate adoarme. si stai linistita, de adormit va adormi in final, cat crezi ca rezista. incearca sa elimini orice ar deranja-o pe ea: lumina puternica, zgomot, canta-i, tine-o in brate sau pe pieptul tau. baietelul meu nu dormea ziua decat daca-l tineam pe pieptul meu, eu stateam sprijinita de perna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Buna,
Nu cred ca e problema de la 3 bomboane. Asta nu inseamna ca poti manca linistita bomboane de cioco. Nu renunta la san. E hrana cea mai potrivita pentru fetita ta. Se digera cel mai usor si e la temp. potrivita, contine perfect ce ii trebuie. Copiii au pusee de crestere, cand papa mai mult. Sau au gaze, cand nu reusesc sa scoata gazele, dupa ce papa. Piticul meu papa la san cam 45 min, si inca 45-60 min stateam cu el sa scoata gazele. Musai sa le scoata. Poti vedea daca are burtica tare. Au si ei zile proaste.
Mai poti incerca sa o culci pe burtica, pe pieptul tau. Stai pe spate si pune-o burtica la burtica. Asa imi linisteam eu copilul, si parca incepea burta sa ma doara, dar se linistea el.
Si......multa rabdare!
Sa va traiasca minunea!

Miki a lu' Kiti

(povestea nasterii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshines11 spune:

salut! cu alaptatul trebuie sa ai grija ce consumi pentru ca afecteaza bebele, sau consuma-le dupa ce ai alaptat astfel incat sa treaca cel putin 2 ore pana la urmatorul alaptat(nu mai ajunge in laptele matern).
bebele tau are deja o rutina stabilita sau nu? e foarte relevant.. ei au mare nevoie sa stie ceea ce urmeaza.. mancat, activitate, somn...
E foarte important ca inainte de ora de culcare sa existe un fel de ritual in care sa fie liniste, sa-l tii pe bebe in brate, sa fie o muzica relaxanta in fundal.. astfel le pavezi calea spre somnul dulce.. ei cu cat stau mai mult treji cu atat devin mai agitati si mai turati, fiind foarte dificil sa-i adormi ..
scrie-mi niste detalii despre cum arata o zi, programul vostru si te pot ajuta cu raspunsuri mai precise...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Intrebarea mea e daca fetita ta nu a dormit nici o ora doua in 16 ore in pat? Sau daca o tii in brate ar dormi ea lemn, dar tu incerci sa o pui in patut.
Agitatia ta, care esti nelinistita cand o vezi ca nu mai adoarme odata, ii face cu siguranta mai rau decat bomboanele! Nu, nu cred ca bomboanele respective mancate de tine o tin pe ea treaza. Daca tu ai mancat 3 bomboane cu 24 de ore inainte, chiar crezi ca ele sunt sursa raului? NU. Inca odata, nelinistea ta, panica ta ca TU ESTI DE VINA, ca ai mancat bomboanele (daca nu erau astea putea la fel de bine sa fie o portocala, o gura de varza, mazare, pana ajungeai sa te blamezi si pentru paine si apa) o fac si pe micuta ta agitata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunshines11

salut! cu alaptatul trebuie sa ai grija ce consumi pentru ca afecteaza bebele, sau consuma-le dupa ce ai alaptat astfel incat sa treaca cel putin 2 ore pana la urmatorul alaptat(nu mai ajunge in laptele matern).
bebele tau are deja o rutina stabilita sau nu? e foarte relevant.. ei au mare nevoie sa stie ceea ce urmeaza.. mancat, activitate, somn...
E foarte important ca inainte de ora de culcare sa existe un fel de ritual in care sa fie liniste, sa-l tii pe bebe in brate, sa fie o muzica relaxanta in fundal.. astfel le pavezi calea spre somnul dulce.. ei cu cat stau mai mult treji cu atat devin mai agitati si mai turati, fiind foarte dificil sa-i adormi ..
scrie-mi niste detalii despre cum arata o zi, programul vostru si te pot ajuta cu raspunsuri mai precise...

tu chiar vorbesti serios??? ce rutina, ce program la un bb de 2 luni ??? la 2 luni bb maninca si doarme la cerere, program poti sa incepi sa-i faci abia mai tirziu, de obicei dupa 6 luni cind introduci diversificarea si mese la ore fixe. iar ce maninca mama ajunge in lapte mult mai tirziu de 2 ore, de ex. alcoolul ajunge cam la 8 ore dupa consum...

crissellena, nu cred ca e de la ciocolata, totusi pe viitor incearca sa o eviti, da-i in continuare sa suga la cerere si plimb-o in brate sau in wrap, sau afara in carucior. de fapt sunt sigura ca intre timp bblina a tras un pui de somn pe cinste, si tu cu ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshines11 spune:

crezi ca glumesc??? ai citit vreo carte de specialitate? in primele luni doar observi tendintele si nevoile bebelasului si ca atare procedezi " la cerere", dar nu intarzia cu implementatul rutinei! cu cat mai devreme cu atat mai benefic pt bebe, pt ca ei au nevoie de rutina, sunt mult mai linistiti si previzibili cand anticipeaza ceea ce umeaza... ideea de a proceda "la cerere" pana umbla copilul mai persista din pacate dar prea putina lume o practica... curios ca tot acei parinti ajung sa se lamenteze... cum poate mancatul si dormitul haotic ajuta un bebelas? ma rog, la urma urmei e alegerea fiecaruia...
8 ore pana sa ajunga alcoolul in lapte?????? poate vrei sa spui 8 ore pana iese din sistem... alcoolul ajunge f rapid in sange, ca atare si in laptele matern... si dureaza mult pana se elimina din organism... please nu induce in eroare bietele mame de pe forum!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

n-are bomboana nicio treaba, eu mancam la ciocolati si ala micu dormea dus, iar la fimea nici nu ma uitam la dulciuri si nu dormea neam:)

tine de mama dora.
daca doarme 10 minute, ghinion! isi reincarca bateriile si aia esti, efectiv se odihneste in minutele alea si gata. been there....

sfatul meu: cand adoarme stai acolo cu ea, va culcati una langa alta si cu asta basta, n-o mai da jos din brate, ca ajungi zombie.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Inca alaptez; bebelas are 8 luni si jumatate. Am mancat si mananc orice de cand am nascut (beau chiar si cafea) si somnul copilului n-a fost nicicum afectat.

Dormi langa ea, culc-o la tine pe burta si dormi si tu in timpul respectiv. Si o sa se linisteasca.

Si nu renunta la san!

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

buna, mamici!
o alta mamica a pus aceeasi intrebare aici
http://www.facebook.com/pages/Educampion/172567719444487?v=app_2373072738#!/topic.php?uid=172567719444487&topic=378

poate raspunsul va fi de folos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunshines11

crezi ca glumesc??? ai citit vreo carte de specialitate? in primele luni doar observi tendintele si nevoile bebelasului si ca atare procedezi " la cerere", dar nu intarzia cu implementatul rutinei! cu cat mai devreme cu atat mai benefic pt bebe, pt ca ei au nevoie de rutina, sunt mult mai linistiti si previzibili cand anticipeaza ceea ce umeaza... ideea de a proceda "la cerere" pana umbla copilul mai persista din pacate dar prea putina lume o practica... curios ca tot acei parinti ajung sa se lamenteze... cum poate mancatul si dormitul haotic ajuta un bebelas? ma rog, la urma urmei e alegerea fiecaruia...
8 ore pana sa ajunga alcoolul in lapte?????? poate vrei sa spui 8 ore pana iese din sistem... alcoolul ajunge f rapid in sange, ca atare si in laptele matern... si dureaza mult pana se elimina din organism... please nu induce in eroare bietele mame de pe forum!!!

intre cel scrise de tine in prima interventie si acum este o oarecare diferenta; da, sunt de acord ca e benefic sa incepi sa observi tedintele bb-lui pentru a putea construi o rutina ulterior; ce se mai poate face ca "rutina" este masajul si plimbari afara cam pe la aceeasi ora; cu alcoolul probabil ca m-am exprimat gresit, vroiam sa zic ca la 8 ore este inca in lapte, apropos de ce ziceai tu ca sa alapteze dupa 2 ore; oricum apaptat cu interval de 2 ore si alaptat la cerere nu prea rimeaza, nu ? dupa parerea mea te cam contrazici...
exista multe mamici care au ideea (posibil culeasa de prin carti, nu stiu care, ca cele citite de mine nu o sustin) ca bb trebuie sa aiba un program de la inceput, deci masa/somn la ore fixe, nu dupa necesitati; eu una nu sunt de acord, dar desigur fiecare este liber sa hotarasca, la fel sa-si exprime parerea pe forum

Mergi la inceput