Bebe nu poate sa adoarma

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crissellena spune:

Va multumesc mult pentru sfaturi, fetelor! Imi cer scuze ca va raspuns atat de tarziu, am fost plecati in plimbari pe la bunicidar am citit mesajele voastre. Bebelina mea a dormit intr-un tarziu. Am baut dupa ce v-am scris o cana de ceai de tei, am facut rugaciuni si am incercat sa nu ma mai strez... si dariutza mea nu s-a mai trezit pana dimineata la 5! P.S. Or fi fost sau nu de vina bomboanele mele... dar un lucru stiu sigur: nu mai gust ciocolata pana nu termin cu alaptatul.
Inca o data, va multumesc pentru sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissellena spune:

Fetita mea nu preea accepta programul pe care incerc eu sa i-l stabilesc.. mananca la doua ore (in general - pentru ca are si zile cand mananca din ora in ora si nu ma indur sa o las sa planga de foame), intre mese - cand nu adoarme - ne jucam, facem masaj (are talus valgus si trebuie facut masaj la picioruse ). In general seara programul i-l cam impun si ea de voie, de nevoie il accepta : baita, masaj, un pic de plimbat in brate si papa si somnic... asta cu somnicul e relativa pentru ca nu vrea intotdeauna sa doarma... Sotul meu spune ca e din cauza mea: cat am fost insarcinata am lucrat la calculator noaptea pana spre dimineata si bebe acum "trage ponoasele" ... Cine stie ... Oricum, sper sa reusesc in timp sa-i stabilesc un program ca sa pot si eu sa imi mai organizez timpul; inca sunt data complet peste cap, nu mai reusesc sa fac nimic altceva ( nu ca m-ar deranja - ador sa stau cu ea ).
Multumesc pentru sfaturi si pentru timpul pe care mi l-ati acordat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu_r spune:

Crissellena un bebelus de doua luni este prea mic pentru a avea un program, oricare ar fi acela. este bine pentru bb - si pentru tine - sa pui la punct o rutina in care sa se repete plimbarea, baita si masajul bebelusului,dar nu una legata de mancare. alapteaza la cerere si las-o pe fetita sa-i stabileasca rtimul. in ceea ce priveste motivele pentru care un copil asa de mic nu doarme suficient, acestea nu au legatura cu programul mamei in timpul sarcinii. iar bb nu trege nici un ponos. pune-i taticului in brate o carte de puericultura si relaxeaza-te.
motive de agitatie ar putea sa fie:
- vaccinare
- o mica raceala cu care bb se lupta
- cafea sau ciocolata in exces (adica bu trei bomboane ci o ciocolata intreaga, si mai mult de o ceasca de cafea pe zi)
- lumina prea multa
- zgomot
- nelinistea mamei si tensiuni in casa
- colici
- prea frig/prea cald
- foame

tu trebuie in primul rand sa-ti gasesti "locul tau linistit" si apoi sa o iei sistematic: pune fata la san. suge, bine, nu, o iei de la capat. are iritatie la fundulet, o speli si o dai cu crema pe baza de zinc. pune-o pe burtica sau intr-o parte cu un piciorus ridicat sa scoata afara gazele. ajut-o sa eructeze, verifica daca are talpile si nasul reci sau este transpirata. inbrac-o sau dezbrac-o, dupa caz. fa-i o baita calda si un masaj. stinge luminile din casa si linisteste-o cu zgomot alb (aspirator, sssss-ituri, televizor fara semnal, etc). tine-o in brate si fredoneaza-i ceva. chiar daca nu ai voce, nu e critic muzical la varsta asta. poti sa o plimbi, sa o legeni, sa o adormi invelita intr-o paturica si cu tot cu paturica sa o pui in patut (se trezeste cand da de cearceaful rece)

si cel mai cel mai important: este normal ca bebe sa treaca prin perioade de ajustare, nu esti tu vinovata! este normal ca tu sa nu stii ce sa faci. este normal sa ceri ajutor din partea celor apropiati si sa nu faci nimic altceva cat timp ai un copil de doar doua luni acasa. si e normal sa mai si gresesti :).

ai grija de tine si de pitica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshines11 spune:

ma bucur ca totul e ok... nu fii prea drastica cu tine! poti manca orice, chiar dupa ce ai alaptat..
un lucru pe care vreau neaparat sa-l clarific: a nu se confunda programul cu rutina... program inseamna a face acelasi lucru la aceeasi ora(lucru imposibil), iar rutina inseamna a face lucrurile in aceeasi ordine..nu neaparat la aceeasi ora zi de zi... de exemplu, mancare, activitate, somn, mancare, activitate, somn, s.a.m.d..
e greu, chiar imposibil sa impui un program unui bebelas... dupa cum am spus observa tendintele si vei vedea clar o rutina... eu am notat intr-un caiet zi de zi ora si durata mancatului, somnului si a activitatii si am observat ca tinde sa doarma la 9 dimineata, la 2 la amiaza, la 4 dupa-masa... eu doar am mai ajustat ici colo.. al meu doarme noaptea de la 5 saptamani... noroc si rutina as zice...

Mergi la inceput