NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!
Raspunsuri - Pagina 58
mianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iulianm Eu am facut liceul cind "i" din "a" nu era folosit decit pt. "Romania", "romana", si restul derivatelor. Nu era "sunt" ci "sint". |
ca noi toatele
(n-am citat tot postul fiindca-s convinsa ca stii cum se scrie "s-a mai discutat" si poate-poate editezi. nu-s chiar asa a dracului cum par la prima vedere
inaioana spune:
Ina, smirghel si glaspapir sunt in fapt unul si acelasi lucru.
Ma rog, difera compozitia particulelor abrazive care la unul sunt din roca si la altul din sticla.
In functie de cat de mici sunt ele , el este de la foarte fin fin abraziv pana la extrem de abraziv, astfel se foloseste la o gramada de finisaje de la lemn pana la metale, de la o bucatica cu care freci tu o pata de pe cojoc pana la discurile de flex.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
inaioana spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui ladyJ
Was?? Pai de ce ii zice glas? Originalul e ´´schmirgelpapier´´ sau ´´sandpapier´´, eu il stiu de ´´smirghel´´ in romana. Am mai invatat ceva azi. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Ca glaspapirul e cu sticla pisata si smirghelul cu "corindon alternand cu magnetit" (de la DEX citire). Acelasi efect, tot hartie (panza) abraziva.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
ladyJ spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Nu-i greseala! Batalia caciulitelor este inca in toi. Unele redactii si edituri au refuzat schimbarile gramaticale impuse de Academia Romana, tiparind in continuare ziare si carti cu sint, sintem, hirtie, piine, etc. PS. Iulia are legaturi stranse cu miscarea de rezistenta. |
Capcaune (sau Capcaunule
E a treia oara cand dau de o postare de-a ta care ma face sa zambesc.
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui iulianm Cu "hirtia", s-a m-ai discutat pe aici...situatia. Sa explic de unde vin. Eu am facut liceul cind "i" din "a" nu era folosit decit pt. "Romania", "romana", si restul derivatelor. Nu era "sunt" ci "sint". Vorba mamei, limba romana transformata ca s-o vorbeasca/scrie tot "omul nou". Eu incerc sa ma adaptez, da-i greu de la distanta. Eu ma bucur de corectari, stiu ca am nevoie. "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
Stiam.
Cred ca e foarte complicat sa schimbi, mai ales daca nu ai contact zilnic cu limba romana si esti plecata de foarte multi ani din Romania.
Monnvas spune:
| citat din mesajul lui ina.click Ah, si referitor la "razboiul caciulitelor": nu voi incerca niciodata sa conving un om care a invatat sa scrie "hirtie" ca acum e "hartie" Asa cum nici pe mine, nici cu amenintari de ars pe rug, n-o sa ma convinga tot neamul DOOMului sa scriu "doua kilograme de ciresi" si "N-am nicio treaba cu asta" Nu. NU!! NU SI NU! Na! Ce-s eu de vina ca mai stiu eu ce dl Goe de-al vreunui senator a ramas corijent si anul ala. "Lasa, mamica, ca se duc mamitzica si cu mam-mare si schimba ele gramatica" 32 + ![]() Mai avem 8 saptamani |
DOOM nu te obliga sa scrii ciresi, doar iti da voie, daca ai chef
Corigent???
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
ina.click spune:
Edit: pardon, nu.
Eu stiam de corijent, da
Edit2: Mai, eu stiam ca pubis = partea externa a partii genitale femeiesti, mai precis cea care acopera osul pubian.
Exista si pubis masculin?
32 + 
Mai avem 8 saptamani