NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!

Raspunsuri - Pagina 59

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33
ba nu! la smilgheruit!
stiu pe cineva care asa pronunta! si mai spune ghiuveta la chiuveta.

Intrebare la Radio Erevan:
Cum ne dam seama daca un apartament are ghiuveta in baie?
Raspuns:
Deasupra usii apartamentului veti vedea un contoar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Edit: pardon, nu.

Eu stiam de corijent, da

Edit2: Mai, eu stiam ca pubis = partea externa a partii genitale femeiesti, mai precis cea care acopera osul pubian.

Exista si pubis masculin?

daca nu l-a extirpat nimeni, da nu de alta, da' nu reusesc sa mi-i imaginez fara osul pubian.

ba chiar au si par pubian (bine, nu toti )

ok, "mons pubis", cunoscut in limbajul curent drept muntele unei anumite zeite, n-au. probabil de aici confuzia - nu-s sinonime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Cred ca e foarte complicat sa schimbi, mai ales daca nu ai contact zilnic cu limba romana si esti plecata de foarte multi ani din Romania.

--------------------------------------------

Cam o ora-doua de conversatie la doua saptamini. Nu citesc presa. Carti (in romana)- destul de rar.
Asa ca...forumul ce mai ramine pt. exersat .

"Ma dispera" este corect? Eu nu mi-l amintesc. Dar "m-am scos"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

"Ma dispera" este corect? Eu nu mi-l amintesc. Dar "m-am scos"?

din limba literara cu siguranta nu fac parte (deocamdata cel putin, nu se stie ce idei ii vor mai veni academiei in viitor )

eu as zice ca-s termeni de argou intrati in vocabularul curent, da' le astept pe fetele care-i studiaza sa ne spuna ce-s.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

"Ma dispera" nu e corect.
"M-am scos" e o expresie care nu are legatura cu sensul propriu.
Normal ar fi sa ies de undeva nu sa "ma scot" eu pe mine, altcineva ma scoate, ca doar nu poate sa ma iasa.

Pe mine ma irita ca anumite forme incorecte ale unor cuvinte au fost "legalizate" si unul dintre cele mai raspandite exemple este verbul "a concluziona" despre care inteleg ca acum este considerat corect. Nimeni nu mai conchide, nu mai trage concluzii, toata lumea concluzioneaza. Mno...
(Edit: A se observa ca nu am zis nimic de "pireu" la categoria asta, doar ca sa nu ziceti ca-s ca ala cu castravetele.)

Alte proaspat-legalizate precum capsuni pe langa capsune si sanda pe langa sandala, ma coafeaza. Imi vine mai la indemana sa folosesc formele fost-incorecte de capsuni si sanda.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

O colega de liceu mi-a povestit cum dupa o zi intreaga de umblat in oras pentru a gasi o pereche de pantofi (in perioada cand a aparut filmul "Liceenii", ca sa nu folosesc expresia "in perioada de trista amintire") a ajuns acasa franta si a vrut putin sa il puna pe fratele sau intr-o ipostaza inconfortabila (acesta nefiind foarte bun "prieten" cu lectura):
"vaaaai, ce preturi exorbitaaaaante in oras!"
(de parca pe vremea aceea existau preturi exorbitante! era penurie de marfuri de larg consum si atat, preturile erau aceleasi peste tot, problema era ca nu gaseai nimic!).
Habar nu a avut colega mea ce reactie va avea iubitul sau frate adolescent la auzul acelui "neologism". A mancat o bataie "de nu s-a vazut"! Nah, zicea el, sa mai vorbesti tu vreodata asa cu mine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Iulia, ´´hartie´´ nu ´´hirtie´´ ( imi permit pentru ca suntem la topicul la care ne aflam )

Nu-i greseala!
Batalia caciulitelor este inca in toi. Unele redactii si edituri au refuzat schimbarile gramaticale impuse de Academia Romana, tiparind in continuare ziare si carti cu sint, sintem, hirtie, piine, etc.

PS. Iulia are legaturi stranse cu miscarea de rezistenta.

Bineinteles ca nu-i greseala.
Exagereaza LadyJ.

Iulia, Capcaunul iti facuse un compliment .

Daca te uiti care sint in prezent membrii "miscarii de rezistenta" (www.dilemaveche.ro/" target="_blank">Dilema veche, www.observatorcultural.ro/" target="_blank">Observatorul cultural, www.catavencu.ro/" target="_blank">Catavencu, ba chiar si edituri ca www.polirom.ro/catalog/carte/cu-singe-rece-3989/arunca_o_privire_coperta_1.html" target="_blank">Polirom), vei vedea ca Academia Romana si-a putut impune mirobolanta "reforma" doar asupra ortografiei oficiale, nu si asupra scrierii limbii romane culturale, care are (cel putin in cazurile amintite) si acum, dupa atita amar de vreme, si in ciuda www.acad.ro/com2005/pag_com05_0712_apel.htm" target="_blank">rugamintilor fierbinti, alte pareri :)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Ca tot ati amestecat medicina cu mancarea:

Avem grefe la kil!

si gafe la tona

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
_

HAAAAAAAAAHAHA

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Iulia, Capcaunul iti facuse un compliment .

Daca te uiti care sint in prezent membrii "miscarii de rezistenta" (www.dilemaveche.ro/" target="_blank">Dilema veche, www.observatorcultural.ro/" target="_blank">Observatorul cultural, www.catavencu.ro/" target="_blank">Catavencu, ba chiar si edituri ca www.polirom.ro/catalog/carte/cu-singe-rece-3989/arunca_o_privire_coperta_1.html" target="_blank">Polirom), vei vedea ca Academia Romana si-a putut impune mirobolanta "reforma" doar asupra ortografiei oficiale, nu si asupra scrierii limbii romane culturale, care are (cel putin in cazurile amintite) si acum, dupa atita amar de vreme, si in ciuda www.acad.ro/com2005/pag_com05_0712_apel.htm" target="_blank">rugamintilor fierbinti, alte pareri :)).

Da, Iileana, nu zic nu. Da' pentru un tablou complet (din unghiul meu), baga un ochi la "Comunismul- o idee buna" ;)

Merci pentru link!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu (cea de aici) refuz sa scriu cu i di a si cu sunt... Sunt imi place cum suna la cei in virsta si stilati, imi place sa citesc in cartile vechi romanesti, dar nu-mi place sa scriu sau sa vorbesc eu. Cei cu rugamintile au uitat sa explice si de ce este nevoie de o asemenea schimbare... eu nu am inteles-o. Mi se pare asemanatoare cu cele din franceza, in care la fiecare citiva ani mai introduc cite un accent, ca apoi sa-l scoata... de nu mai stie omul cum se scrie corect.

Probabil ca dupa ce se va duce generatia in virsta a 'sunt'-ului de astazi si cea noua va scrie numai asa, eu voi face parte din generatia in virsta a celor cu 'sint' si 'cind'. Na!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput