NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!

Raspunsuri - Pagina 57

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

...Deci cremwurst, lebervurst, glaspapier? (pronuntat glaspapir)

Glaspapier n-a trebuit sa cumpar pana acum in umila mea viata, leberwurst (da, un fel de pate-carnatz) nu mananc, dar la cremwurst ma mai scapam, inainte de sarcina. Si decat sa ma fac de ras....aratam cu degetul Ce jenant. Nici nu stiu exact ce e mai rau, sa stalcesti numele produsului sau sa arati cu destu'.

"300 de grame de din aia, va rog"

32 +

Mai avem 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Chilot-chiloti
Pantalon-pantaloni
Ochelari si atat.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Eu am invatat ca se spune "o pereche de pantaloni" nu "un pantalon"
Dar poate s-au mai schimbat lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Ce inseamna Glaspapier?

EDIT- ce inseamna stiu, dar la ce se foloseste?

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

La smirgheluit.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

LadyJ, cred ca ai dreptate. Wiener si Frankfurter is cele mai apropiate. Da' zi-i hot dog, ca intelege tot omul .

Cu "hirtia", s-a mai discutat pe aici...situatia. Sa explic de unde vin. Eu am facut liceul cind "i" din "a" nu era folosit decit pt. "Romania", "romana", si restul derivatelor. Nu era "sunt" ci "sint". Vorba mamei, limba romana transformata ca s-o vorbeasca/scrie tot "omul nou". Eu incerc sa ma adaptez, da-i greu de la distanta. Eu ma bucur de corectari, stiu ca am nevoie.

Edit: merci, Mianna.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Citat:

Ce inseamna Glaspapier?

-------´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

La smirgheluit.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Eu stiu ca se foloseste la:

- ascutit obiecte metalice (d ex cutit)
- zugravit, mai precis frecat peretii cu el....ca sa obtina o suprafata cat mai neteda. Da nu mai stiu si cand anume se smirgheluieste. Undeva intre dat cu glet si dat cu var....presupun

32 +

Mai avem 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:

Citat:

Ce inseamna Glaspapier?

´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

La smirgheluit.

ba nu! la smilgheruit!
stiu pe cineva care asa pronunta! si mai spune ghiuveta la chiuveta.

Eu de exemplu nu am stiut niciodata sa pronunt (ca de scris, stiu cum se scrie) "sasiu" (cel de la automobil). Mi se impleticeste limba si mereu pocesc cuvantul. Pur si simplu nu reusesc sa-l spun corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:

Ce inseamna Glaspapier?

Sandpaper ((:. Cind ai de nivelat o suprafata ne-neteda (grunjoasa?) .

Edit: Capcaunule, nici asa antica si de demult nu-s. Tu rizi, but I'm the first born, the only heiress. He, he!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Citat:

Citat:

Ce inseamna Glaspapier?

La smirgheluit.

Mi-am amitit ca frate-miu, in adolescenta, i-a spus unei verisoare sa mearga la farmacie sa ceara glaspapier impotriva acneei. Noroc c-am vazut hartia din mana vara-mii(isi notase constiincioasa) si i-am spus ce inseamna.

Mergi la inceput

Ah, si referitor la "razboiul caciulitelor": nu voi incerca niciodata sa conving un om care a invatat sa scrie "hirtie" ca acum e "hartie"

Asa cum nici pe mine, nici cu amenintari de ars pe rug, n-o sa ma convinga tot neamul DOOMului sa scriu "doua kilograme de ciresi" si "N-am nicio treaba cu asta"

Nu. NU!! NU SI NU! Na!
Ce-s eu de vina ca mai stiu eu ce dl Goe de-al vreunui senator a ramas corijent si anul ala.

"Lasa, mamica, ca se duc mamitzica si cu mam-mare si schimba ele gramatica"

32 +

Mai avem 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:

Ce inseamna Glaspapier?

La smirgheluit.

Was??
Pai de ce ii zice glas?
Originalul e ´´schmirgelpapier´´ sau ´´sandpapier´´, eu il stiu de ´´smirghel´´ in romana.

Am mai invatat ceva azi.

Mergi la inceput