NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!
Raspunsuri - Pagina 52
ariadna33 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adablackcat Ariadna33, pentru asta e topicul asta...corectii gramaticale si dezbateri. Daca nici aici nu ne putem corecta fara sa ne suparam... ![]() Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006) Aradencele alaturi de maria_rubi www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri Bazar umanitar DC |
ce-i corect, e corect!
sa nu te superi atunci daca iti spun ca repeti obsesiv "asta". Daca iti vei reciti mesajele vei vedea ca aproape in toate ai facut "asta", chiar si atunci cand nu era cazul.
fa un exercitiu: scoate asta si introdu altceva in loc. Nu-i asa ca acum, ca ai facut asta, te simti mai bine?
Mediajust spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui corap
hm... asa ziceam si eu (si in mod exasperant profesoara mea de romana, pentru ca era cea mai facila explicatie a pleonasmului), dar am avut la un moment dat o revelatie. poti sa vezi si cu altceva decat ochii si poti sa vezi si prin ochii altei persoane. de exemplu, daca vrei sa vezi structura de celule a unei frunze, o pui sub microscop. si vezi celulele pana la urma, dar in opinia mea nu le vezi "cu ochii tai", ci prin intermediul aparatului. (asta in privinta ochilor) si un alt exemplu, daca eu arat cuiva fotografia unei flori si il intreb pe acel cineva "ce vezi", nu va raspunde in veci ca "vad reprezentarea pe hartie fotografica a imaginii unei flori", ci va spune "vad o floare". si "vede o floare", dar nu cu ochii lui. pana la urma, si daca mergi cu mersul piticului prin casa ca sa vezi ce obstacole / primejdii ar putea sta in calea copiilor, incerci sa vezi lumea "prin ochii lor" (folosind ochii tai ca surogat). tot asa si cu auzul - una e sa auzi "cu urechile tale" (adica o experienta directa) si cu totul altceva sa auzi o inregistrare a ceva sau o transmisie (codata si decodata) a acelor sunete. Noah, poate ma insel in continuare, dar nu renunt la expresie (am si eu incapatanarile mele) |
He-he...Asta cu vazutu' prin ochii copilului este psihologie, nu gramatica!
Privesti/vezi prin microscop tot cu ochii tai (ala doar mareste, se interpune).
Vezi fotografia/o floare, nu ce a vazut ala care a pozat. Deci, tot cu ochii tai.
La expresie sigur nu se va renunta, pentru ca da greutate comunicarii (EU am vazut, nu mi s-a povestit).
Si despre profesoare - a mea avea alte obstinatii: "costum de haine" si "iesi afara". Oricum, sunt cel mai putin deranjante (si cred ca atat de folosite, incat nici nu mai "fac" teorie).
Mediajust spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ariadna33
pleonasm: "de aici ni se trag apoi" de aici ni se trag=de aici decurg apoi=ulterior decurg ulterior ![]() cred ca apoi este in plus sau corect ar fi fost "de aici ni se trag mai apoi" "mai" ne trimite undeva intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat cand se vor vedea efectele lipsei de lectura ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate***************** |

adablackcat spune:
citat din mesajul lui ariadna33
ce-i corect, e corect! sa nu te superi atunci daca iti spun ca repeti obsesiv "asta". Daca iti vei reciti mesajele vei vedea ca aproape in toate ai facut "asta", chiar si atunci cand nu era cazul. fa un exercitiu: scoate asta si introdu altceva in loc. Nu-i asa ca acum, ca ai facut asta, te simti mai bine? ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate***************** |
Zau ca nu ma supar!
Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)
Aradencele alaturi de maria_rubi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici plecat in ceruri
Bazar umanitar DC
ariadna33 spune:
Mie imi zgarie auzul anumite prescurtari, in special "gradi" si "profa". Si mai este "anal", prescurtare (folosita in scris) la "analiza/analize".
mianna spune:
| citat din mesajul lui denizel Schimb imediat titlul, "doctora" si "am decat un mar" sunt din aceeasi categorie nesuferita si exasperanta :D. |
pana termin io de citit urmatoarele 40 de pagini (40!!!!) vreau sa vad raspunsul: cu bomboana ce-ati avut? suntem la cura si nu stiu io?
mianna spune:
citat din mesajul lui inaioana
Eu nu cred ca este, ca barbatu meu nu il are desi am luat totul la curatat si scuturat de la "a gata/a se gata", buna "diminiata" (la "cafia", desigur), "ora doi", "de numa" pana la indispensabilul: "mno". Arhaismele i le-am lasat ca sunt dragute, regionalismele si accentul, nu. |
reao!
sa-i iei tu bunatate de "s-o gatat"...
cat despre "mno", e doar varianta literara, ca sa zic asa. intr-un adevarat "no bine" nu-i nici urma de "m"|
edit, c-am gatat de citit cele 40 de pagini si-am vazut cum imi arata diacritica
Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...
mianna spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui corinadana
Citeste mesaje scrise intentionat cu greseli si vezi cum s au evidentiat greselile in mesajele respective. Ea nu a avut idee ca a gresit; nu a folosit ghilimele sau litere bold uite. Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family |
a mizat si ea pe simtul umorului... uitand ca uneori e sublim, dar lipseste cu desavarsire
hint: a colabora impreuna (nu poti colabora separat), a preintampina dinainte, nu dinapoi, greseli eronate, nu corecte, protagonisti principali, nu secundari, cele mai optime solutii..hmm, aici cred ca-i mai greu sa intelegi (si da, le-am vazut si pe celelalte, da' mi-e lene sa scriu mai mult decat Viviana).
cand importam si noi de pe alte forumuri emoticonu' ala care mangaie jingas pe cap? ca-i maaaare (nu mareeee) nevoie de el uneori
mianna spune:
| citat din mesajul lui viviana Eu am invatat vre-o si vre-un. |
io cred c-am lipsit la lectia asta.
chiar s-a scris vreodata (sau vre-odata
(acum imi dau seama ca nici eu nu pun ghilimele. astept reactia
)
mianna spune:
| citat din mesajul lui adablackcat Buna dimineata! Eu stiu alta varianta: Daca si cu parca Se plimbau pe-o barca Daca parca nu era Parca daca se-neca. |
ok, tre' sa vin si io cu varianta mea
daca si cu parca
se plimbau c-o barca
daca daca nu era
parca parca se-neca.