NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!
Raspunsuri - Pagina 53
anca_a spune:
Eu stiu asa:
Daca si cu poate
Au mers sa inoate
Daca daca nu era
Poate poate se-neca.
A, si mi-am mai amintit ceva, fara nicio legatura cu innotul.
Nu va deranjeaza exprimarea: mi-a mancat, mi-a dormit, mi-a baut samd? Pe mine ma scoate din sarite.
Chuny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_a A, si mi-am mai amintit ceva, fara nicio legatura cu innotul. Nu va deranjeaza exprimarea: mi-a mancat, mi-a dormit, mi-a baut samd? Pe mine ma scoate din sarite. www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see |
Ma intreb daca nu e vorba de dativul etic ... nu am nicio carte de gramatica in zona, poate ne lamureste cineva ca sunt curioasa.
Lo_li_Ta spune:
Si eu am scris mai la inceput de "mi" acela folosit aiurea. Da, e dativ etic, are rolul sau literar, dar e extrem de enervat cand e folosit abuziv, mai ales de catre mamici, de parca ar fi bietul copil un fel de prelungire a parintelui...."mi-a facut febra". Suna oribil, lasand la o parte componenta psihologica (o relatie de posesie)
Tisina spune:
Ah! Am una proaspata (dar de fapt veche): ma intalnesc cu o cunostinta veche si stam putin de vorba la o cafeluta, sa mai povestim si noi despre una-alta. Toate bune si frumoase pana imi tranteste un "eram precisa, dar precisa, ca asa se va intampla!" Sa va mai zic ca am pierdut sirul discutiei? Mai ales ca persoana cu pricina e genul care le stie pe toate si nici in ruptul capului nu accepta sa fie corectata. Mi-am amintit apoi ca asa vorbeste ea dintotdeauna (asta era una dintre expresiile ei preferate - uitasem!)
Deci, alta expresie care ma enerveaza!
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_a innotul. |
Innotul este inot rapid:
Inot cu un knot.
Nota: knotul este o unitate de masura a vitezei pe apa. 1 knot = 1 mila nautica pe ora.
calipso_zeus spune:
Lolita te corectez putin.Da cata vreme e mic este posesivitatea mamei care isi apara puiul si da e parte din tine si te doare pe tine cand sufera puiul.Asa e la mine acu` nu stiu la altii dar mie daca" mi-a facut" febra copilul nu mai fac altceva decat sa-l mangai si sa il tin in brate..plus medicamente.
Se foloseste, formularea nu este agramata sau incorecta....ca si multe altele pare ciudat dar nu e greseala.
Ma asteptam sa pomeniti de" succesurile" in viata de parinte sau profesionala.
ariadna33 spune:
Dar ce spuneti de "neindemanatic" scris "neandemanatic"?
Sau si mai rau, sunt cateva persoane chiar aici pe forum care ar scrie "andemanatic" in loc de "indemanatic"...
Selene_Bunny spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Sibylle
Ma intreb daca nu e vorba de dativul etic ... nu am nicio carte de gramatica in zona, poate ne lamureste cineva ca sunt curioasa. Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir *** *** Anna, o nastere cu viteza |
Eu stiam de dativul afectiv...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
ariadna33 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Eu stiam de dativul afectiv... Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
sa nu fie cumva vorba de dativul epic
Edit: acum fara gluma, este dativul etic :vor sa mi-l omoare"(Miorita)