NU se zice "am decat un mar" !! Nici "doctora" !!
Raspunsuri - Pagina 5
Mediajust spune:
Dark Bendis, cum adica, "pisici" in acea facultate? Zau nu cred! Cum naiba au intrat?
Explicatie: "pisici" - apelativul pe care profesoara mea de lb. romana din clasa a V-a il folosea pentru cei in discutie ("mi-au", "miau").
denizel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Adrianaa
Sincer, eu nu am intalnit pe nimeni pana acum cu astfel de exprimare.(cea de care atragea atentia denizel) |
Ce bine!!
Eu aud zilnic pe cate cineva si pot spune cu exactitate cand am auzit astazi ultima oara: pe la ora 14 in autobuz (discutie intre elevi de liceu ).
Folosirea corecta a cratimei se invata in scoala primara :). La fel "fi" si "fii". La fel "proprii" si "propriii" etc.
"Am decat o bomboana" se invata probabil in intimitatea caminului :)).
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
asteryaro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mediajust
Astepta-ti umpic si v-a apare vre-o modificare in DOOM care o sa le deie lor dreptate. Ce cititi este decat obtiunea dumneavoastra care o aveti. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Mi-ati facut ziua!!!
x 100000000000000000000000000
www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)
DarkBendis spune:
Mediajust, chestia nu era cum au intrat "pisicile" la facultate, ci faptul ca nu prea aveau sanse sa o termine pana nu se puneau la punct BINE cu limba romana. Faceai greseli de ortografie, nu treceai de tata Milas (multe nopti nu am dormit de teama lui, dar acum ii sunt recunoscatoare). Si noi eram cei de la "romana secundar", am facut cu dansul doar 2 materii, cei de la "romana principal" aveau mai multe examene cu dansul, deci mai multe dictari.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
crinuta spune:
Excelent subiect!
In fiecare zi "lupt"cu acest "am decat", le explic zilnic elevilor mei ca e gresit, si culmea, aud multe cadre didactice vorbind astfel, asa ca.....
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
www.staycatholic.com/Free%20Book.pdf" target="_blank">Staycatholic
www.alabamacatholicresources.com/Bible.html" target="_blank">Catholic answers
karfe spune:
L-am batut la cap un an pe plod sa zica "clasa intai" ,nu "clasa intaia".Dupa ce l-am obisnuit,am vazut ca "au facut" corecta si varianta gresita.
Deci si prin urmare este posibil ca peste cativa ani sa avem "decat o bonboana" f. corect.
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mediajust Dark Bendis, cum adica, "pisici" in acea facultate? Zau nu cred! Cum naiba au intrat? Explicatie: "pisici" - apelativul pe care profesoara mea de lb. romana din clasa a V-a il folosea pentru cei in discutie ("mi-au", "miau"). "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Mi-au angajamentul sa nu mai zic miau decat daca primesc un pic de laptic.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Ai dreptate, eusuntasa, am auzit o invatatoare de la fosta scoala a lui fiu-mio, care folosea incorect pe "decat" :(. sdcristian, si in Ardeal se vorbeste cu "decat"???? Eu credeam ca decat-ul e vreun regionalism din sud si de aia ne-a napadit in halu' asta . ~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~ |
Doar una? Eu cel putin 5-6.....
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen
www.staycatholic.com/Free%20Book.pdf" target="_blank">Staycatholic
www.alabamacatholicresources.com/Bible.html" target="_blank">Catholic answers
viviana spune:
"Ne mai existand" si "decat timp e nevoie sa termin volumurile imprumutate?"
Tocmai ce mi-au sarit in ochi citind un site al unei edituri.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
miki68 spune:
Eu am o alta problema si daca tot avem absolvente de filologie, rog sa fiu luminata: eu am invatat (e drept ca doar la liceu de filologie si asta cu mai bine de 20 de ani in urma) ca verbul e "a crea"-creaza, cu forma gresit ortografiata (la vremea aceea) "creiaza", pentru care profa mea de limba si lit.romana facea adevarate crize (pe drept spun eu). Acum, vad peste tot forma "creeaza" si n-o inteleg. Are cineva rabdare sa-mi explice?