dieta 3+3 (irina reisler)
Raspunsuri - Pagina 15
mariana_alex spune:
Azi e prima zi de proteine si mi se pare un pic mai dificil decat la vegetale, desi ma satur mai repede decat atunci cand mananc vegetale parca nu prea merge sa pap un iaurt cand am chef de rontaiala...un mar mai merge dar ...nu e voie.
Chiar daca nu am multe zile de dieta ma simt foarte bine, mai usoara, parca imi vine sa am grija mai multa de mine ...e bine pana acum .
Dorsilia spune:
Citat: |
azi in ziua A am baut un ceai de urzicain zilele A nu este voie,asa-i?ca eu sint consumatoare de ceaiuri si apa plata o beau de obicei cu zeama de lamiie ,nici asta nu e voie? Multumesc! |
Daca nu ai indicatii terapeutice, de la medic, atunci ceaiuri nu ai voie decit in zilele de V. La fel si apa in combinatie cu lamaie, tot in zilele de V.
[/quote]
buna,
- si la aceasta dieta e musai de respectat cele 3 mese principale si 2 gustari?
-si ce cantitati se recomanda in zilele de proteine si de vegetale?
- daca mezelurile sunt interzise in prima luna si branzeturile grase, atunci ce se poate manca? peste in ulei conserva e ok? gratar de pui? cremvursti de pui? branza slaba de vaci, iaurt? cam asa ceva?
merci mult
lia
lulu77 spune:
dorsila, eu de exemplu in zilele de proteine nu am respectat regula de 3 mese si 2 gustari, ptr ca ma simt mult mai balonata, si ma satur mult mai repede si apoi gustarile nu prea vad din ce ar putea fi compuse.In schimb la zilele de vegetale, respect, ador gustarile din salate de fructe.
In zilele de proteine ma simt mereu balona, f plina si imi este de ajuns doua mese de aceea si iubesc vegetale(in general, nu numai acum).
Ca si proteine mancate de mine:kefir, iaurturi, oua fierte/omleta, pui la ratar/cuptor, rasol vita, peste fript/cuptor, putin cascaval, branza de capra, branza vaci.cam asta mananc in general.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
Daca va fi sa plangi, plange de bucurie.
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.
Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica.
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...”
Pablo Neruda.
Poze Mos Craciun DC
bazar umanitar
mariana_alex spune:
ufff fetelor, nu-mi plac zilele astea de proteine...mi-e pofta de un mar , parca mai degraba ma satur cu un mar decat cu un iaurt!!!!!!!!
mariana_alex spune:
Mai e cineva care tine dieta asta? Nu vreti sa scrieti ce meniuri faceti in fiecare zi? Poate asa ne mai inspiram una pe alta...
lulu77 spune:
mneatza,
mariana eu sunt de ieri la cele trei zile de vegetale.
ieri : am mancat de dimineatza o salata de rosii+ardei kapia+ceapa rosie+castravete cu otet balsamic si ulei masline.la pranz supa de legume, pe seara orez cu legume, si intre mese fructe.
azi de dimineatza am mancat o banana, la pranz tocana ceapa cu muraturi, pe seara orez cu legume, fructe intre.
maine mic dejun din fructe, tocana ceapa cu muraturi la pranz si pe seara...voi vedea.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare.
Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
Daca va fi sa plangi, plange de bucurie.
Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.
Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica.
Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...”
Pablo Neruda.
Poze Mos Craciun DC
bazar umanitar
mariana_alex spune:
Lulu, chiar pot zice ca ai un meniu in adevaratul sens al cuvantului. Eu din cauza bebite(nu-i chiar bebita la 16luni) nu am timp sa gatesc foarte mult, nu am cu cine o lasa si mereu e dupa fundul meu si daca gatesc vrea si ea sa-si bage nasucul.
Eu sunt la a doua zi de vegetale(am inceput exact acum o saptamana) si am papat asa : dimineata cafea (cu putin zahar..recunosc), apoi o gutuie, la pranz am facut legume la abur si mi-am lasat si ptr deseara putin ... dupa ce dorm cu cea mica papam amandoua o banana sau o portocala ...sau poate ambele ;)
mariana_alex spune:
A, am uitat, nu am putut sa nu ma abtin si m-am cantarit si am slabit intr-o saptamana 3 kg...sper sa o tin tot asa.
leeloo2004 spune:
Citat: | ||||
buna, - si la aceasta dieta e musai de respectat cele 3 mese principale si 2 gustari? -si ce cantitati se recomanda in zilele de proteine si de vegetale? - daca mezelurile sunt interzise in prima luna si branzeturile grase, atunci ce se poate manca? peste in ulei conserva e ok? gratar de pui? cremvursti de pui? branza slaba de vaci, iaurt? cam asa ceva? merci mult lia |
Lia, da regula de 3 mese principale + 2 gustari exista si la aceasta dieta, dar eu consider ca este o regula generala, pentru un stil de viata sanatos. In plus, cel putin la masa principala de la prinz se recomanda mincare CALDA, gatita!
Regimul 3+3 nu are recomandari cantitative - recomandarea este de bun-simt - sa maninci pina nu-ti mai este foame, nu pina simti ca dai pe afara.
Mezelurile nu sunt interzise doar in prima luna - este bine sa le eviti intrucit in general nu prea stii ceea ce contin si oricum, in marae lor majoritate, contin proteine din soia care este vegetala, deci nu merge mincata la zilele de proteine animale.
Brinzeturile nu sunt interzise - recomandarea este ca in primele luni de dieta sa eviti brinzeturile grase - cum este de ex cascavalul (chiar si cel light).
Din ce ai enumerat tu este ok - brinza de vaci, iaurtul, iar pestele doar in suc propriu, nu in ulei. Crenvustii contin in principal grasime + proteine de soia, aditivi (citeste etichetele ca sa te convingi) si sunt de evitat - total!
Ca sa-ti dau un exemplu de meniu de-al meu la zilele de A si apoi unul de la V:
A:
mic dejun: apa calda, omleta cu ptuin branza, cafea cu lapte
Gustare 1: un iaurt de baut SAU brinza fagaras SAU perle de branza SAU lapte batut SAU sana
prinz: gratar de carne (pui SAU curcan SAU peste SAU vita SAU ficatei de pui etc) SAU carne fiarta cu sos de iaurt/smintina
G2: ceva din lista descrisa la gustarea 1
C: gratar de carne sau carne la cuptor si iaurt
pentru zilele de V:
MD: apa calda cu lamaie, salata de fructe proaspete, cafea
G1: un fruct (portocala sau mandarine sau mar sau kiwi etc)
P: o mincare de legume (mincare de fasole verde, mincare de conopida, mincare de mazare, varza calita, dovlecei umpluti etc) la care mai adaug o salata mica (de vinete de ex) sau o supa/ciorba de legume
G2: tot un fruct (in general altul decit cel de la G1)
Cina: legume la gratar sau la wok
Citeva postari mai sus am pus si un link de pe site-ul Irinei cu tot felul de retete pe zile de animale sau vegetale.
Mie personal imi este mult mai usor daca postez meniul si daca ma si inspir din meniul celorlalte doamne de pe site-ul Irinei!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Dorsilia spune:
Multumesc Gabi, stiu ca regula celor 3 mese e o regula de bun simt, e nevoie de disciplina, o respect in ce-i priveste numai pe cei mici, dar ma pot disciplina si eu e clar
e f buna ideea cu postatul meniurilor pe zile
presupun ca gatirea meniurilor se face conform regulilor disocierii