Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (3)
Raspunsuri - Pagina 6
MSymo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beatrice75 Voi in ce inveliti bebeii? Unde gasesc dresuri groase pt bebe? |
Sac de dormit de la Kiabi.
Tot la Kiabi sunt dresuri frumoase, set de 2 bucati, in jur de 20 lei.
martutza spune:
Multumesc pentru primire.
Simonique...se pare ca secretul dormiciosului sta in "nesimtirea" mea...acum am mai multa experienta decat la Victor,sunt mai relaxata si fata de asemenea.Am recitit postarile mele de cand era Victor in aceasta perioada (le-am salvat intr-un word intr-un fel de poveste a noastra ) si am observat multe asemanari in comportamentul lor doar ca reactia mea e alta.Fata doarme cca 6 ore intr-o repriza dupa baie si in serile in care nu face baie (deoarece eu nu-i fac baie decat la 2 zile si fara "detergenti doar cu apa si ceai de galbenele strecurat)tot dupa ora 21 are somnul cel mai lung.Are si perioade de veghe cand o aduc cu noi in camera si vorbim cu ea,ii zdrangane Victor jucarele colorate,ne jucam in jurul ei si ea mai fura cate 40-50 min de somn.Mesele sunt si la 3 ore si la 5 ore in functie de cat de rabdatoare am fost sa-i scot aerul din stomac.Prefer sa o tin 10-15 min pe umar si sa o plimb pana da aerul afara apoi o pun in pat si adoarme relativ repede.
Vasari eu am dat suzeta la Victor si a lasat-o in magazin la 2 ani in schimbul unui xilofon .e mai usor sa scapi copilul de obiceiul cu suzeta decat de suptul degetului.Und emai pui ca degetul nu poate fi fiert si dezinfectat cand va mereg in 4 labe si nici nu scapi prea repede de suptul lui.Eu ii dau Claudiei suzeta cand geme ca si cum ar avae gaze si o ajuta sa dea parturi mai repede si adoarme mai usor apoi o scuipa.
Syl..nu mai pune pudra...parerea mea ...lasa copilul 10-15 min in fundul gol dupa ce-l spali cu compresa cu apa calda,pe o paturica absorbanta apoi ungel cu crema de galbenele.La Victor a avut efect.La Claudia nu e cazul ca mi-am invatat lectia la fiecare pampers schimbat o spal cu apa calda si o las la "bai de aer" apoi o ung cu crema de galbenele.
Pentru colici...o pun pe burta sa dae gazele afara, ii mai dau suzeta, am incercat cu ceai de chimen si anason dar il refuza...doar de trei ori a inghitit si o data la tinut in gura si s-a innecat cu el.Ii dau 1/zi 5-6 pic de Sab Simplex in 2-3 pic de ceai cu lingurita si apoi o tin 5-10 min si-i dau sa suga.ideea e ca face ea prea urat de l agazele din burtica pentru ca mi-am invatat lectia si nu o mai culc adormita de la san oricat mi-ar fi de mila...o ridic si o tin pe umar 10-15 min si o masez p espate circular pana ragaie.Apoi adoarme linistita.doar daca ma solicita victor o pun mai repede in pat si atunci musai regurgiteaza si cu putin lapte si musai schimb scutecul de sub obraz...dar aceste momente sunt mai rare acum.
Vasari sa va traiasca fetele.Poate Maria e mai cuminte de fel...al meu e foarte istet dar si foarte rasfatat de mamaie (mama mea le-a crescut de la 1 an si 3 luni cand m-am intors la lucru si deoarece a avut trei fete si surorile mele nascusera inaintea mea tot fete iti dai seama ce a insemnat el pentru ea )...si nu se poarta urat cu ea ci cu noi.Intr-o seara cand fata dormea si el era intre noi ne-a intrebat senin "cand vom mai fi din nou noi trei ca inainte?; cum ca inainte ca si acum suntem toti trei"...."nu asa...fara bebelusha"..."pai si cu ea ce facem?"..."o dam la altcineva"... cand s-a trezit bineinteles ca am imbracat-o frumos si i-am zis "hai afara sa o dam"...bineinteles ca nu a mai vrut ca " e frumusica mea si dragutza mea si nu o dau al nimeni"
cam atat pe seara asta ...merg sa mananc ceva sa fie buna "Fulga" si apoi alaptez fata si culc pruncii ca deja am obosit
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
Lidia_P spune:
buna fetelor,
eu il cul intr-o pilota care se face plic, asa sta cu manutele libere si ii tine si cald
noi avem botezul pe data de 19 feb
intreba cineva daca face cineva botezul la Ramada, eu am o amica care face sambata botezul acolo si meniul este 75 eur (nu stiu ce include) stiu ca va avea in jur de 40 de persoane
inacat spune:
fetelor chiar nu stie nici una cum e cu Infanrix-ul?
Elfica, nu e neaparat necesar sa fie trecut la lista cum am nascut. Pentru mine e important ca s-a intamplat asa cam am dorit, dar nu pentru toata lumea e semnificativ.
bravegirl super ideea cu menajera, dar sigur te usuca la bani.
Aveti idee daca eu care nu am nascut dupa 1 ian. 2011, as putea opta la intrarea in CIC pentru una din variantele de acum, sau merg obligatoriu cu varianta veche?
Nu dati cu rosii, dar eu vreau (a se citi ca bugetul redus ma obliga) ca dupa 1 an (poate si mai repede) sa ma intorc la munca si ma gandeam ca e o varianta buna ca pe langa salariu de bugetar (momentan redus) sa iau si stimulentul.
Pe manzul meu reuseste uneori, cand are colici, sa-l calmeze suzeta. Nu am vrut sa i-o dau, dar cand plange rau de tot, imi refuza sanul si oricum, n-as putea sa il las numai cu sanul in gura ca mi-l face varza.
Mami de ursulet acvatic (26.11.2010)
crisuletzul spune:
Martutza si eu o mangai pe burtica in sensul acelor de la ceas! O tin in brate pana ragaie dupa fiecare masa... Si daca ii este somn, adoarme la minein brate!
Cand are colici, cel mai bine se simte la mine la san si din cand in cand ii dau suzeta sa " molfaie " pe ea !
Ma rog la Dumnezeu sa treaca o data perioada asta!
EvaF spune:
citat din mesajul lui Vasari Eva, cum "se inteleg" fratiorii? _ dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010 |
F bine, Luca l-a integrat neasteptat de bine, mereu il pupa pe Noah, el e f pupacios si mereu ne pupa pe mine si pe sotz acum nu il uita nici pe Noah. Il analizeaza, il mangaie pe par, pe manute, pe sprancene- are o pasiune pt sprancenele oamenilor, Luca:)- se amuza cand Noah e la san il intreaba "e bun tzitzi? e bun tzitzi?" Am incercat sa il invatam sa doarma in camera lui, are deja patut de baiat mare, doarme acolo prima parte a noptii apoi revine la noi in pat, si se uita lung la Noah cum papa san si adoarme mangaindu-l. E f ok, nu ma asteptam sa reactioneze asa bine. E un copil bun si f tandru.
La randul lui Noah e un copil f linistit, nici nu prea plange, scanceste putin cand ii e foame si atat, doarme bine ziua, noaptea cere des san dar macar ziua ma lasa sa ma ocup putin si de Luca si de mine. Deocamdata e ok, vedem mai incolo.
Eu incerc sa nu schimb nimic in ritualul fata deLuca, facem dus impreuna si eu si tati lui Luca, il culc seara in continuare, am iesit cu el in parc fara Noah, a stat sotul cu Noah, sa se simta la fel de important.
La voi cum este?
kokorinusha spune:
citat din mesajul lui syl Crisuletz merci de sfst, eu eram cu intrebarea despre funduletul oparit. Kokorinusca, cred ca ai vrut sa-mi scri ceva ca am vazut citatul meu cu funduletul oparit dar nu vad si raspunsul. Bebele meu astazi a avut cel mai groaznic concert. De la ora 14 la ora 19 l-am transferat cand la Buni in brate, cand la mine, cand in patut dar urla de mama focului. Groaznic va spun. A venit sotul cu Debridat, desi astazi la farmacie am mai luat eu si Sab simplex si Bonisan si i-am dat din fiecare astazi si nimic. Syl, mami de gargarita Ati ( 31.08.2007) si proaspata mamica de Thomas Bogdan (14.12.2010) |
am reusit sa includ si raspunsul tot in citat nu ma intreba cum da am reusit...ziceam k eu am dat cu violet de gentiana seara dupa baie iar in rest u strat gros de crema cu oxid de zinc de la saosan
EvaF spune:
Noah nu are colici, Doamne ajuta sa nici nu faca, nici Luca nu a avut! Cred ca e important si feniculul din ceaiul pe care il beau eu zilnic pt lactatie, f important pt digestia lui.
amelia_ilie spune:
Bine v-am gasit barlog!
Multumim pentru capitolul nou !
Nu mai pot intra zilnic, dar citesc cam tot ce se scrie, ca ma intereseaza foarte tare, si cum voi sunteti deja trecute de varsta noastra... invatam si noi de unde putem.
Am reusit aseara s-o cantarim pe bebitza, avem 3,545kg, cu 3,180 iesita din maternitate pe 31 decembrie. Pediatra zice ca e ok, deocamdata o sa luam ca punct de plecare greutatea de ieri seara, ca o s-o cantarim tot noi, pe acelasi cantar. Si pe la sfarsitul lunii ne asteapta la vizita de 1 luna.
Ne confruntam si noi cu niste bobite rosii pe fundulet (inca avem scaun moale si cred eu acid), mi-a zis sa-i dau cu bepanthen, dar vad ca voi recomandati sanosan cu oxid de zinc (avem si de-ala) sau crema de galbenele (evident, avem si de-asta). O sa vad maine daca n-a facut nimic bepanthenul trec la galbenele.
A, am stabilit si noi botezul pe 26 februarie, abia astept (chit ca nu stiu cu ce o sa ma imbrac, inca n-am scapat de pijamale/tricouri/ chestii de casa. E mai comod asa, deocamdata, in conditile in care bebitza nu prea doarme noaptea, iar ziua e destul de maraita de la colici.
Mami de Cristiana
amelia_ilie spune:
Am vrut sa va intreb pe fetele cu epiziotomie, cum au fost firele la voi? Eu am fire care se resorb, dar si un fir mai gros, pe exterior, care a fost taiat, dar inca n-a cazut. Doctora zicea ca o sa cada singur, dar bag sama nu vrea inca. A mai patit-o cineva?
Mami de Cristiana