Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (3)
Raspunsuri - Pagina 17
beatrice75 spune:
Madalina, Doamne, prin ce ai trecut!
Am trecut si eu prin niste spaime asemanatoare cand bebe se sufoca (efectiv nu mai respira cateva secunde) de la.....mucisori ca pompitele pe care le aveam nu-si faceau niciuna efectul dorit. Si nu o data s-a intamplat asta si la fel, l-am dus la Medlife, i-a luat si sange din degetel. Foarte bine ai procedat cu bataita pe spate, la fel mi-a facut si mie pediatra de la Medlife instructajul, mi-a zis sa nu-mi pierd cumpatul, mai ales ca in perioada acea se intampla des si sa fiu stapana pe mine.
Syl, eu am evitat sa-i dau Debridat, daca dai pt reglarea florei intestinale, eu ii dau Protectis (natural).
simonique spune:
Neata!
vmadelaine nasoala experienta, iti sta inima in loc clar! Si eu am patit si de aceea de atunci il tin cu mine in pat sa-i aud respiratia ...stiu ca nu e bine dar piticul de pe creier nu ma lasa sa stau linistita altfel.
miruna ce super program ai, sa il tina tot asa... E asa de important sa te odihnesti, altfel vezi totul. Legat de crema, sa stii ca asa e...si eu am dat o gramada de bani pe diverse creme scumpe si cea mai eficienta tot o crema mai ieftina in jur de 15 lei,de la Elmiplant, una roz cu efect termo, mi s-a parut cea mai buna.
JoAnn in principiu plansul isteric, fara motive aparente se zice ca e de la colici...incearca cu feonul sa o mai linistesti, poate merge
vmadelain spune:
Citat: |
citat din mesajul lui JoAnn buna fetelor noi am avut botezul pe 5 dec. a fost ceva simplu acasa, pt ca era post, si am avut cam 30 de persoane. legat de regurgitat si inecat in somn si noi am patit-o. Sarei i se intampla cel mai des. cand aveau cam o luna si dormeau in patutul lor era sa o patim... noroc, ca Marta era maraita si am luat-o in pat cu noi...a dormit ea ceva si apoi a inceput sa protesteze si m-am trezit si...cam la un minut dupa aud ceva ciudat in patut unde era Sara ....si am sarit ca arsa...saracuta era toata incordata si cu ochii iesiti din orbite...se ineca cu voma...am luat-o in brate si am batut-o pe spate si si-a revenit...dar grozava sperietura am tras. asa ca noroc cu Marta. fetelor nu stiu ce sa ma fac cu Sara...o apuca fff. des un plans isteric....si nu stiu ce sa ii fac...a si ragusit de atat urlat...si e schimbata, satula ...si nu vrea in nici un fel sa stea , nici in brate... o zi buna sa aveti ca eu una am test azi si mai greu cu invatatul...cum am o sec libera prefer sa o dorm. mami de bubuline gemene |
Neata Mamici!
JoAnn, Andreeac, Beatrice, Simonique Imi pare rau ca ati trecut si voi prin asemenea experienta! Slava Domnului ca ne-a dat prezenta de spirit, iar acum puii nostri sunt bine!
JoAnn Tu inca studiezi? Cand mai ai timp cu 2 bebei in casa? Ma faci sa-mi fie rusine ca ma vait ca am grija de un bebe! Felicitari! Oricum bafta multa la test!
Legat de plans, si a mea plange si urla continuu fara sa-mi dau seama de ce,mancata e, schimbata la fel...in brate nu sta ft mult ca incepe sa planga si acolo...insa da rezultat dc o tin in sus, cu burtica pe burta mea (nu trebuie sa stau culcata-plange, eu stau pe canapea cu 2 perne la spate si putin inclinata),alternez cu bouncer-ul si apoi o distrez cu cateva jucarii chitaitoare! cred ca sunt colicii...nici o aberatie de sirop nu da rezultate...mai am de incercat debridat...dar mi-e cam teama...
Miruna, Ratusca Va invidiez cand aud cat mananca bebeii vostri, si mai ales cat DORM! 10 ore...UAU, vreau si eu! Azi dimineata a reusit si ea dupa multa vreme sa pape in 40 de minute 120 ml,sunt ft happy! ziua nu doarme si mananca cate putin si des!
Va las acum, ma duc sa pun niste rufe la spalat...am reusit s-o adorm!
Sa aveti o zi cat mai buna! Pupici tuturor!
Madalina Mami implinita de Evelina Ioana
misticgirl spune:
Buna dimineata,
JoAnn, te inteleg perfect! Imi imaginez cat de greu iti este cu doi bebelusi si cursuri. Eu am un bebe si cursuri, teste, examene, proiecte si simt ca nu mai am putere. Noroc ca nu mai am mult, insa trebuie sa fac lucrarea de dizertatie
Revin, s-a trezit Patrick, urland!
PUP
simonique spune:
Si eu voiam sa va intreb dak a facut vreuna la bb vaccinul pt rotavirus sau dak il face...nu stiu ce sa fac, eu pana acum nu am facut nici un optional iar dr meu nu prea e cu vaccinurile astea noi..
simonique spune:
Mai voiam sa va intreb dak la voi a vrut suzeta din prima...asta al meu nu vrea delooc...i-am luat vreo 5 feluri pana acum, toate formele, toate materialele, nik...nu vrea sa o tina deloc, ii vine sa vomite , maxim dak o tin eu o musca cu gingiile dar nici vorba sa o suga si uneori chiar am nevoie sa isi faca de lucru cu ceva sau sa il calmeze ceva...la cel mare suzeta era cel mai bun antistres...oare dak nu o vrea acum asa va ramane sau sunt sanse sa se razgandeasca?
mirunam spune:
Simonique intr-adevar cremele scumpe nu sunt obligatoriu bune. Pentru fata folosesc Gerovital H3 si ulei de noptite, nu se compara cu nicio alta crema iar uleiul a sters si ridurile fine. Anul trecut imi cadea parul cu suvita nu cu firul. Dupa ce am dat o groaza de bani pe fiole, tratament la coafor si nspe solutii am scapat cu Chelstop... 10 Ron sticla... de la prima aplicare. Am cumparat solutia pentru ca era singura pe care nu o incercasem. O sa incerc si solutia de la Elmiplant, cea pe care o am eu este de la Krauter si e pe baza de rozmarin.
Ratusca eu ti-am spus ca cei doi comunica telepatic . Ma bucur ca a inceput si Ana sa doarma noaptea. Eu innebuneam sa stau treaza atata.
Madalina, Joann ati incercat sa le puneti muzica. Iustin se opreste din agitatie sau din plans cu muzica. Eu i-am pus cantece de pe cd-ul cu Celine Dion pt bebei. Astea il linistes si il si adorm ... si pe mine. La el au functionat si cand plangea din cauza burticii... sigur ca in paralel era si plimbat in brate dar macar nu urla.
Si eu am oroarea innecatului cu mancare motiv pentru care lui Emanuel i-am scos coaja de pe mar pana la 4 ani si i-am dat totul pasat pana la 1 an 1/2. El se si inneca usor cu bucatale de mancare, fie ele si mici. Eu sunt traumatizata deoarece copilul unei vecine a murit sufocat cu o boaba de fasole la 10 ani...goraznic. Eu si acum ma tot ratoiesc la Emanuel sa fie atent cand mananca, saracul nici nu cred ca intelege de ce, dar la cate fobii am s-a obisnuit.
Cristale spune:
Madalina prin ce ai trecut...nici nu vreau sa imi imaginez. Cred ca asta e cea mai mare frica a mamicilor.
Simonique nici bb meu nu vrea suzeta. I-o mai dau cand ii e foame tare tare si vreau sa ii fac baita si apoi sa manance, dar si atunci o tine putin si o scoate din gurita.
JoAnn, Claudia, va admir. Eu una nu as putea si cu copil si cu scoala, pur si simplu nu as rezista.
JoAnn spune:
vmadeline inca studiez...si sunt si in ultimul an...am de facut si invatat lucrarea de diploma, pregatit pt examenul final....o intreaga poveste.
mirunam ii pun si muzica si toate alea ...joaca tat'su cu ea in brate de ii sar capacele ...
eu cred ca e saraca speriata de cand am fost la spital si tot au stresat-o aia la ureche...si mai ales cand i-au luat sange pt analize, a urlat de am crezut ca pica spitalul.
si acu noi tre sa o curatim acolo si iar urla saracuta...
oare sa fi rama traumatizata din spital???? totusi nu cred sa aiba inca asa memorie....ce ziceti???
se prea poate sa fie colici....am inceput sa ii mai dam sab simplex.
sugubino fusesi mama la doftor???
beatrice75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simonique Si eu voiam sa va intreb dak a facut vreuna la bb vaccinul pt rotavirus sau dak il face...nu stiu ce sa fac, eu pana acum nu am facut nici un optional iar dr meu nu prea e cu vaccinurile astea noi.. |
Eu il fac.
Tot legat de vaccinuri, pe vremea noastra, acestea nu se faceau. Din cele 6 tulpini care i-au fost injectate lui bebe, eu am facut 3 cand eram mica. si acum de rasul plansul: am facut o forma usoara de hepatita, am facut tuse magareasca (bunica disperata ca nu-mi trece cu nimic: siropuri, antibiotice, etc, mi-a dat sa beau lapte de.......magareata). Povestea ca juma de an m-a tinut tusea si imi dadeam sufletul tusind, o tuse seaca. Cand eram bebe am facut si difterie. Si eu si sora am trecut prin asa ceva. Cand s-a intamplat la sora mea, parintii erau plecati din tzara in excursie. Dr i-a spus bunicii ca o zi daca mai intazia cu sora si nu o aducea la spital si parintii nu o mai gaseau in viata. I-au salvat viata medicii, dar ii tabacisera fundul cu penicilina si desi trecuse o saptamana, starea de bine nu revenea. Mama, ca si in cazul meu, a dat semnatura ca vrea sa scoata copilul din spital si daca se va intampla ceva cu bebeul, atunci ea va fi arestata. Ajunsa acasa, a tratat-o pe sora cu medicamente pt.....vitei(fiind mai puternice), tata fiind medic veterinar. Iar pe mine m-a tratat cu medicamente pt...oi