Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (3)
Raspunsuri - Pagina 18
Olgutzika spune:
Miruna, Ana, multumesc pentru grija . Suntem bine toti, numai ca eu am o perioada de mutenie asa, nejustificata obiectiv in niciun fel .
Astazi mergem la controlul de doua luni ( adica de 10 saptamani azi ) si la vaccinat. Face Infanrix, Rotarix si Synflorix ( vaccinul antipneumococic ), adica doua intepaturi si Rotarixul pe gura...am un stress de nu va inchipuiti Sophie nu a avut reactii adverse la niciunul dintre vaccinurile facute, sper sa fie si el acelasi "model".
In rest...nu prea am ce sa va povestesc de el, e tare tare cumintel, rade si vorbeste in continuu, nu am vazut asa ceva E innebunit dupa covorasul de activitati, il apuca asa o pedalare si o vorbarie De dormit doarme de la 10 seara la 8 dimineata cu pauze de masa in somn la 2 si la 5. Faptul ca suge in somn e ok pentru mine, ca adorm si eu instantaneu dupa aia. Spre deosebire de Sof, pe care noaptea o alaptam culcata, pe el il alaptez in fund, ca mi-e frica sa nu vomite...e drept ca in ultima luna nu a mai vomitat decat de trei ori, tot asa urat, cu jet pe nas , dar am ramas cu trauma din cauza asta, va spun. Cand am citit experienta Madalinei cu Evelina...
Plec sa imbrac trupa, sunt curioasa cum o sa reactioneze Sof cand o sa il vada pe frate-sau intepat Nu am ce face, vrea sa mearga cu noi la doamna docol, nici sa auda de plimbat cu buni
Va !
Olga mami de Vlad-Alexandru si Ioana-Sofia
andreeacc spune:
Tocmai a plecat kineto si I. doarme, e rupta.
Legat de vaccinuri, eu le fac si pe cele suplimentare.Merg pe schema optionala.Asa am facut si cu S. si a fost tare bine.Pentru linistea voastra, discutati cu dr, cititi si fiecare alege ce considera ca-i mai bine ptr puii din dotare.
Beatrice, ai fost mortala cu tratamentul ptr oi.
beatrice75 spune:
Eu am orare si de paturici.De aceea va intrebam cu ce/cum ii inveliti.
Ia uitati ce am gasit eu:
http://www.amazon.co.uk/Taggies-Little-Taggie-Comfort-Blanket/dp/B000WGZ4OO/ref=wl_it_dp_o?ie=UTF8&coliid=I34DN7LN3ZK63V&colid=2C0TW81P4HTAB
Cum s-o prinde aceasta paturica? Aveti idee? De zabrelele de la patut?
ratusca83 spune:
eu o bag in saculetul de dormit si stau fara grija....
aaaa..sa nu va spun ca am 2 patuturi!!! unul la ea in camera si unul la noi..ea momentan doarme cu noi in camera..ziua o expediez lac ea..
mi e teama sa o las singura noaptea...
geniusamb spune:
ne am intors in barlog
va multumesc fetelor ca v ati amintit de noi
suntem bine, am facut vaccin (penta cu 2 intepaturi) curajosi maxim foooooooarte putin plans la intepatura apio ras cu d.na doctor
in general dormim 5-6-7 ore legate noaptea ceea ce e minunat..
s a invatat numai in brate su URLA daca l pun jos sunt cocosata total
saptamana trewcuta a luat numai 120gr in greutate, am intrat in panica si acum il cantarim inainte si dupa masa... eu nu am mai mult de 120-130 ml la 3 ore si ii dau completare cu bibe ce mulg noapptea cat el doarme.. nu bea niciodata 170 cum spune doctorita si nu l fortez k apoi vomita rau..
vrem botez in februarie, nu am stabilit data inca..
beatrice
ana_o Felicitari pt bebe super grasun!!!!!! al nostru are numai 5,76kg dar e ok .. copiii nu s la fel
syl, pt iritatie noi am preparat la farma o crema (inca mai am reteta, dc vrei ti o trimit prin PM), apoi numai vitamina A dupa fiecare spalare (numai cu apa)
ratusca, noi ne confruntam cu aceeasi problema.. papa mai putin decat ar trebui.. insa trebuie sa acceptam situatia.. atat e stomacelul, mai mult nu poate si gata
intregul barlog
Ana, mami fericita de Matei (1.11.2010)
andreeacc spune:
Beatrice, eu cand nu o culc in sac, bag marginile paturicii sub saltea.
Vad ca voi tot vb de cat trb sa manance bb la o masa.
I e departe de cei 180 ml , mananca intre 90 ml si 140 ml.Dar cred ca nu-i motiv de stres dc ia in greutate.
Si ma gandesc daca ar manca nu 180 ml ci macar 150 ml la fiecare masa, ea avand 7 mese pe zi, ar insemna 1 litru de lapte.Cf formulei de calcul in functie de greutate, copilul meu ar trebui sa manance doar 750 ml.
Pana la ce varsta e valabila formula cu cantitatea de lapte in functie de greutate?
andreeacc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beatrice75 Eu am orare si de paturici.De aceea va intrebam cu ce/cum ii inveliti. Ia uitati ce am gasit eu: http://www.amazon.co.uk/Taggies-Little-Taggie-Comfort-Blanket/dp/B000WGZ4OO/ref=wl_it_dp_o?ie=UTF8&coliid=I34DN7LN3ZK63V&colid=2C0TW81P4HTAB Cum s-o prinde aceasta paturica? Aveti idee? De zabrelele de la patut? |
Daca nu ma insel, aceasta este paturica de "comfort", adica un obiect pe care copilasii il cara dupa ei ptr ca le creeaza o stare de liniste, unii mai si sug paturica.
S. inca isi cara 2 pernute dupa el cand plecam in vacante.
Vasari spune:
Am citit tot, dar nu am ramas in cap decat cu accidentele. Madalina, bine ca ai fost langa ea si ai actionat repede si bine. Si Sara se ineaca destul de des asa, si cu toate ca e pe o parte, cand se ineaca cu laptic regurgitat se sperie si intoarce doar capul cu fata in sus, deci garantat dezastru! Mereu trebuie sa o urmaresc. Dupa ce papa o tin jumatate de ora aproape la verticala, inclusiv noaptea (citesc cu ea pe mine), iar la patutul ei am pus niste carti sub picioarele patutului, in partea dinspre cap. Nu au mai fost incidente grave.
Cu inecatul eu am gasit dispozitivul ala pt bucatele de alimente si metoda heimlich. De multe ori s-a trezit Maria cu piciorusele in sus si batuta pe spate. De cele mai multe ori fara sa fie cazul. Pana la urma accidente pot fi oricand, si la oameni maturi...
Olguta, ce copil ai!! Ca zici de mutenia ta nejustificata, eu personal n-am nicio scuza ca mai stau pe forum la ce e in casa mea azi. Toata dimineata am stat cu Sara in brate, Maria a facut numai prostioare si m-a chinuit cu multa dragoste, iar in rest dezastru in toata regula. Va tin pumnii, ce de faceti azi!
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010
vmadelain spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Jany Buna fetele.Bebeii vostri intre regurgitat mai dau si lichid,ca un fel de saliva? Mami de Alexandra-Cristina(18.10.2004), Selena-Gabriela(16.11.2010) |
Jany Da, si a mea scoate din cand in cand asa niste saliva cu cateva bule prin ea...m-am speriat prima oara, ca nu stiam ca incep sa saliveze asa repede, dar mai am 2 prietene care au bebei de-o seama cu a mea si fac la fel...deci presupun ca e ceva normal.
Madalina Mami implinita de Evelina Ioana