Pepenasi de iulie-august 2008 (205)
Raspunsuri - Pagina 10
ralu-mada spune:
pe dr_anca o "cunosc" de pe un forum concurent si din cate stiu eu e graviduta! asa ca draga mea anca, iti urez o sarcina usoara si la termen!
sa aveti o dupa-amiaza placuta!
bobitamica spune:
RALU_MADA....sa iti traiasca micutii!!!
Si intr-adevar,fiecare alege cum vrea si cum simte!e normal sa nu fim de acord in toate privintele...
Dr.ANKA...Felicitari!! sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!!!!
Marina_1609 spune:
dr_anca, sarcina usoara! si eu am inteles ca si fetele din postarea ta dar ma gandeam ca nu vad prea bine
ralu-mada, chiar si asa, daca te refereai la mame ce nasc prin cezariana doar ca asa au ele chef, copii aia inseamna ca sunt stricati?
--------------------------------------------
Marina21+ & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi
ralu-mada spune:
de ce se scoate copilul in primele 3-4 min? anestezicul administrat mamei duce la hipoglicemie neonatala,detresa respiratorie etc,de ce exista neonatolog la cezariana si la nastere vaginala nu?si cati copii scosi prin op,au nevoie de resuscitare?hipoxia neonatala are urmari grave! circulatia fetala intrauterina se deosebeste de cea din viata de nou-n prin inchiderea unor canale hepatice care sunt ajutate de adrenalina din corpul mamei secretata in timpul unui travaliu,la fel si curatarea plamanilor de lichid este ft mult ajutata de presiunea pe care o exercita un travaliu normal asupra toracelui fatului....trecerea prin filiera pelvi-genitala pregateste nou-n.pt perioada ft importanta de dupa nastere,perioada de tranzitie,cand au loc schimbari in organism...
deci draga Marina_1609 sper sa gasesti raspunsul la intrebarea ta, nu am zis ca acesti copii sunt stricati....m-am referit la perioada in care o mamica trebuie sa ia aceasta decizie si inca isi pune intrebari, deci clar...
paragraful de mai sus se incheie cu
am avut grija de bb 9 luni ca sa stricam totul la sfarsit....
Marina_1609 spune:
ralu, nu am auzit eu ca ar fi nevoie de resuscitare pe banda rulanta in cazul nascutilor prin op...Nu neg, sunt cazuri, dar tot asa sunt cazuri destul de grave si la nasterile naturale.
si cum au mai spus si alte fete mai sus: strica tot acele mame care isi arunca copii sau ii parasesc!
si sa-ti mai zic un lucru: in functie de spital, ai sa nu ai parte de neonatolog la nastere.
eu nu am nimic impotriva nici cu nasterea prin cezariana nici cu cea naturala, ma enervez doar cand vad ca cineva care este de o parte vine si da in cap celor din partea cealalta.
Marina21+ & ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi
ralu-mada spune:
marina, iti inteleg punctul de vedere, evident il respect!
ceea ce am scris este spus de o f buna prietena care activeaza in domeniul ginecologic....
sunt intru totul de acord cu ea , de asemenea cred ca multe probleme pot fi prevenite printr-o buna informare
am vrut sa intreb daca voi le-ati dat masline puiutilor vostri!
multumesc
ariadnabr spune:
Ralu_mada prin ceea ce ai spus ai demonstrat exact ce am spus eu. In Romania, aceasta informatie nu e available. Nu exista pro si contra si sunt rar medicii care expun toate astea. In lipsa de informatie, e simplu ca pentru o mamica care e la prima nastere sa aleaga cezariana si nu mi se pare lasitate, e normal ca omului sa ii e frica de durere cand nu i se dau si solutii ...gen epidurala, gaz, masaje, aparate etc. Si uite asa, se naste un trend. Al doilea copil va fi nascut tot prin cezariana datorita riscurilor de rupere al uterului. Si-apoi sa fim sinceri, datorita lipsei de regulamente stricte in spital, ajung mamici sa experimenteze nasteri naturale de cosmar. Si luand in considerare TOT, e usor sa alegi o operatie, macar aia pare mai sigura. In fine, eu ti-am zis, etichetari sunt usor de facut. Si mai am una de spus, ca uite vine de la una care a nascut natural. Nu ma cred eroina. Nu am de ce sa simt ca am facut mai mult pentru copii mei decat o femeie care a nascut cu cezariana. Si nici sa etichetez cezariana o lasitate. Mi se pare absurd sa imparti lumea in alb si negru. Eu te cred ca ai convingeri puternice vis-a-vis de problema, dar zau, ti-o zic sincer, fetele astea pe care tu, indirect sau direct le faci lase, sunt fete care mie imi sunt dragi rau, si nu pot sa inghit faptul ca iti permiti sa le etichetezi atat de usor fara sa incerci sa le si cunosti! Parerea mea...
Anka fato stii ca te iubesc, dar iar, exista si zona gri. Crede-ma am nascut intr-o tara asa zis civilizata, nici aici nu e mama totul perfect, curat, ideal. Nu...zone gri exista peste tot. Ca acuma avem zone de un gri mai puternic sau mai putin puternic...aia e povestea a doua
Moni bravoooooooo pt Luca!! Baiet mare!!
moni_or spune:
Multumesc mult fetelor care l-au felicitat pe Luca, si eu sunt tare mandra de el
Despre subiectul hot eu nu mai discut ca ma inflamez din nou, tot la fel de tare ma enerveaza mesajele pe tema asta ale lui RALU-MADA asa ca de acum incolo o voi ignora.
Stie careva vreun DVD cu un program aerobic bun? Sau vreun videoclip pe youtube sau ceva de genul asta ? Dar ceva accesibil, adica sa nu trebuiasca sa fiu Nadia Comaneci ca sa pot sa tin ritmul... Ca as vrea sa fac ceva exercitii fizice acasa, la sala nu am nicicum timp sa ajung regulat, am cautat un pic pe youtube in limita timpului insa nu am gasit nimic care sa ma dea gata. Multumesc anticipat!!
Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)
ralu-mada spune:
mie mi se pare evident ca DD a creeat femeia atat de bine incat nasterea naturala e cea mai buna cale si pentru acest lucru nu avem nevoie de informatii de specialitate, trebuie sa rationalizam un pic!
apoi, cand am scris "lasitate"..m-am referit strict la femeia care se gandeste la confortul ei si nu la binele puiului ei (in fine e relativa chestia )!