MONTIGNAC (152) .... stil de viata, nu dieta
Raspunsuri - Pagina 6
Diana2007 spune:
Si ca sa nu ziceti ca nu aveti destul de citit de dimineata la cafea, iaca ce am bucatarit azi pentru restul saptamanii:
- o supa crema cu naut si pui (eu cumpar nautul la cutie, deja fiert, gata de folosire in salate, mancaruri, etc)
- painea cu pricina si un borcan de gem/asta mi-am propus sa tina mai mult de o saptamana, imi indulcesc cu el terciul de ovaz si mai intind pe paine
- mancare de ficat cu ceapa, dovlecei si quinoa (nu sunt sigura ca ficatul e permis, dar daca e ala de gasca o fi si ala de pui quinoa am adaugat-o ca era cam mult lichid, eu pun quinoa in toate mancarurile cand am exces de lichid)
- mancare de praz cu pui si sos de rosii (la cuptor, azvarlite in vasul roman si lasate sa picoteasca acolo vreo ora)
A si cu produsele bio, cica ar fi si pe aici niste ferme unde ai putea sa-ti iei, dar trebuie luata o data o cantitate mare, congelata, prea multa bataie de cap (pentru mine una). La magazine, in galantar mi se par exagerat de scumpe si pentru ca nu se cumpara, nu sunt proaspete, asa ca mancam ce gasim si asteptam sa ne creasca cine stie ce si pe unde . Sotul meu a facut o dereglare hormonala de la mancatul la Mc Donalds, a lucrat acolo timp de un an si implicit manca acolo cel putin o masa pe zi. Concluzia mea: echilibru, mancat diversificat fara sa ajungem la paranoia, e o vorba, de ce ti-e frica, de-aia nu scapi !
Mezeluri eu sunt bleah, sotul mananca pe sub nas sa nu-l vad eu, ca asa a fost invatat, cand mergem in Romania insa, i se face rau dupa primele mese porcine cica nu mai are antrenament, auzi !
Noapte buna,
andanii spune:
Buna dimineata doamnelor si domnisoarelor
Recuperez si revin , imi place ca s-a mai animat subiectul ....
andanii
alexa1986 spune:
Buna dimineata,
Fetele eu am o problema nu prea pot sa mananc dimineata dar ma fortez.Ieri cand am ajuns acasa pe la vreo 3 am mancat doua mere(mi-era foame).Pe la 18:30 ciorbita de oase afumate, pe la vreo 21 o banana.Meniul de azi:
8:00 Omleta cu ciuperci dintr-un ou.Abia am mancat din ea, dar maine imi fac un ceai cu paine prajita si gem dietetic :), abia astept.Am sa vin mai tarziu cu completari pentru ca nu stiu care este meniul de la cantina pentru azi.Va puuup si sunteti toate niste dragute si slabute
D-zeu ne iubeste!!!
brindusik spune:
diana nu mai stiu site-ul e luata tot de pe culinar parca, restu am pus-o pe mama sa-mi spuna ce si cum sa fac ca imi iesea cruda si m-o dirijat ea dupa primele2 incercari nu prea bune
cat despre fermentatul painii, well exista o bacterie care dezvolta o chestie la paine ii spune "mezintericus" . e atunci cand painea miroase a acru...mama mi-o spus cand lucra ca painea aia se arunca, nici la porci nu se da ca ii imbolnaveste
despre painea asta jumi juma, stiu ca o incercase si ninha la un moment dat si nu i-o reusit, si maya se plangea la inceput si-si rupea dintii in wasa..cred ca e vb de norocul brutarului
si poate ai dreptate..painea ta iese extrem de buna ca e cu aer de Canada
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
andanii spune:
Alexa trebuie sa incerci sa mananci mai mult dimineata decat seara , si incearca bananele sa le lasi macar in prima perioada de slabire , apoi la mentinere se poate papa o banana verde la mesele de fructe
Brandusik ce mai mananci azi ??
Diana multumesc pentru pretioasele explicatii despre fabricarea painicii
andanii
child spune:
Neatza gagici!
Pe mine ma intereseaza o paine care sa fie facut de la cap pana la coada in masina de paine, altfel o fac de la inceput la mana, ca nu e greu. Eu nu framant aluatul, amestec ingredientele, pun aluatul in forma de cozonac, las la crescut si apoi in cuptor 35 minute.
De asemenea, eu vreau paine doar din faina integrala, fara tarate, ca eu nu mananc paine cu proteine, asa m-am invatat, doar la micul dejun paine cu gem conform sau cu iaurt degresat.
PUISORUL tu faci painea doar in masina de paine, de la cap la coada? Sau pui la framantat si crescut in masina si apoi in cuptor normal coacere?
Aseara am facut brocoli la cuptor cu mujdei de usturoi, absolut demential
Meniul de azi:
- paine integrala de-a mea cu iaurt 0%, cafea deco
- ochiuri ninse pe pat de sunca sau pulpe la cuptor (daca am timp sa le fac)
- nu stiu inca, probabil ciocanele la cuptor sau...mai vad eu, ca-mi vin musafiri din Cluj.
De maine, vreo 3 zile, o sa fiu plecata de dimineata pana seara, fara posibilitatea de a avea pauza de masa, deja sunt disperata, ca ma vad mancand prostii.
Apropo, ce e alac-ul? Am luat din DM biscuitei din faina integrala de alac cu susan, sunt oare conformi? Ca macar de astia as putea rontai zilele astea ocupate, daca sunt conformi.
Diana si inimioara mea Albert-Krisztian (2.03.2010)
brindusik spune:
anadani io de mancare la fel ca ieri numai ca seara o sa balotez salata de fructe...meniul meu nu e asa diversificat pentru ca in timpul sapt nu am timp de gateli..asha ca azi am la mine doar o para si un mar, si tocana cu pui ( ninha mai am inca 2 portii sa stii )
diana subscriu la faza cu derglarile hormonale de la carnuri
child imi plac expresiile tale "ochiuri ninse pe pat de sunca "..tareeee
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
child spune:
Ia uitati ce am gasit despre alac:
Alacul (Triticum monococcum) e o specie de grâu cultivat înc#259; din timpuri preistorice. Este o cereal#259; p#259;ioas#259; din familia gramineelor. Are un singur bob în spicule#539;, învelit strâns în palee. În România nu este cultivat decât pe suprafe#539;e restrânse, în Mun#539;ii Apuseni.[1] Denumirea de alac a fost atribuit#259; #537;i altor grâne cu bobul îmbr#259;cat (ex. Triticum spelta). Alacul se mai nume#537;te #537;i "#539;énchi" [2] Este o cereal#259; #537;i o rud#259; foarte apropiat#259; cu grâul de ast#259;zi. Alacul a fost uitat o bun#259; perioad#259; de timp dar acum el a revenit în amintirea noastr#259; #537;i se cultiv#259; din ce în ce mai intens. El d#259; mult mai pu#539;in#259; recolt#259; decât grâul dar suport#259; mai bine schimb#259;rile de temperatur#259; fiind #537;i foarte rezistent împotriva bolilor. Alacul este format dintr-un num#259;r de #537;ase cromozomi (hexaploid), ca #537;i grâul ordinar (Triticum aestivum). Datorit#259; faptului c#259; nu se cunosc forme s#259;lbatice de alac #537;i nici de grâu ordinar se merge pe ipoteza c#259; acestea sunt mutante ale grâului dur sau ale Emmerului în epoca de piatr#259;.
Acum se pune intrebarea: e conform?
Diana si inimioara mea Albert-Krisztian (2.03.2010)
brindusik spune:
mi-am adus aminte..ieri am reusit sa beau 1l de apa..acu am iar sticla in fata
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
andanii spune:
child cum faci broccoli cu mujdei la cuptor ??? si ce inseamna oua ninse ???? pupici ... eu am prietena care face painea din faina integrala cu putina tarate in ea de la cap coada in masina , le pune toate acolo si gata.
alacul e cereala si nu e bine combinata cu susan susanul are grasimi in el , doar se extrage ulei de susan di el .
Cel mai bine ti-ai face kifle integrale si pui sandvici cu ceva urda sau magiun sau o rosie ardei pe ea ... am dat idei ... pusi
brandusik am inteles, sa-ti fie de bine , dar cam putina apa bei pe zi , eu depasesc lejer 2.5 l pe zi
pe unde umblati doamnelor ???? mai scrieti niste randuri
andanii