MONTIGNAC (152) .... stil de viata, nu dieta

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

aolooooooo andani nu-ti mai cere atatea scuze..cui nu-i place de sfaturile tale sa nu le asculte..nu e de suparare e o chestie de bun-simt ce spui

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Moama cat ati scris!Io acum am avut timp de net!
Cata, ma bucur ca ti-a placut reteta mea
Dana, sa sti ca si eu mananc mult porc, e de la mamalui, adik de la mine de la mosiecrescut cu boabe de porumb, verdeata si zer de la lapte.Nu-l dau pe niciun pui de cumparat!Plus ca vita nu prea mananc, rar de tot si aia tocata.Ce sa fac, daca sunt moftoroasa,( vorba strabunicii)
Alexa, fara margarina!Mananaca gemul doar cu paine,daca e Topoloveni e buuun, daca e facut in casa si mai bun!
Nu mai stiu care ce mai ziceati, deh roza
Am gasit pe culi un fel de inghetata de banane si mi-am facut si eu, am bagat un castronel in mine!Bunaaa si fara lapte, zahar oua,doar banane!
Azi asa:
o banana si-o portocala
omleta cu cascaval si muschi, langa o salata de ceapa rosie
un pumn de seminte
un castronel de inghetata de banane
Daca mi-o mai fi foame pana diseara, poate mananc o bucatica de friptura de purcel cu niste muraturi ceva
Succesuri!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya_m spune:

mult ati mai scris mai fete mai

sa nu ma intrebe nimeni de cantar ca nu ''ne-am vazut''' ...mi-o iesit din obisnuinta sa ma cantaresc acu' in vacanta asta
ALEXAsa nu mai aud ca mananci margarina..mai bine painea goala decat asa ceva...sau un strat subtire de unt si tot e mai bine decat plasticul ala
CATA draga ...nu te necaji de soacra ca asa'' e''ele..decat sa zica o vorba buna mai bine ar manca un ''turkish delight''..stiu ca si io am in dotare una
sa va zic de o matusa de-a mea de la tara....cumpara puiuti de aia mici mici sa-i poata creste la curte...si ghiciti cu ce-i creste ...cu concentrate ..ca sa creasca mai repede..asa ca io n-as baga mana in foc decat daca as creste cu mana mea animalu.... atunci as putea zice ca e carne sanatoasa si fara chimicale...asa ca incerc sa apelez la carne cat de rar se poate...din partea mea sa nu fie carne in oala cu saptamanile da' e vorba de ai mei barbati care-s tare carnivori si e musai de carne ca de voie buna ..noi si iarna asta am luat un juma de porcusor si-am facut carnati deloc grasi,prea uscati chiar...si alte minunatii da' cand se termina o sa cumpar ca alta solutie nu vad
nu stiu care ziceati de paine ...nici io nu mai fac wasa de cand am vazut pozele painii BRANDUSIKAI...fac mai nou si io tot asa dupa recomandarile ei...e ceva mai umeda la mijloc da io bag feliile la toaster si se usca putin..e super cu magiun sau iaurt sau salata de vinete
azi toata ziua ma mancat fructe[mere,portocale,kiwi]adica si md si cina ..la pranz o ciorba radauteana pt. maine am in plan o iahnie de fasole cu ciolan afumat,feta cu gogosar si fructe bineinteles,fara nu se poate




NIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalishka spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Am gasit pe culi un fel de inghetata de banane si mi-am facut si eu, am bagat un castronel in mine!Bunaaa si fara lapte, zahar oua,doar banane!



da da si io am facut-o saptamana trecuta, io o stiu de pe site-ul Inei Todoran, este absolut dementiala, numa' ca-ti trebe robot puternic sa o faca pasta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Prezenta la apel !!

Bine v-am gasit in 2011!!

Am fost plecata in vacanta si la munte si la soare, si a fost tare bine !!
M-am relaxat asa de mult ca am uitat de cantar si acum am vreo 1,500kg in plus.

Asa ca sunt pe baricade la slabit.

Meniu de azi e:
md: 2 felii paine prajita cu zacusca facuta de moi meme
cafea
gustare: 5-6 migdale
pranz: cuscus integral cu legume + iaurt
gustare: mar
cina: probabil friptura de porc cu muraturi

Pe curand,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninha spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellinia

Cei care pot manca suta la suta natural sunt cu adevarat fericiti. Din pacate nu prea se poate. Eu, cand merg la cumparaturi am tot felul de ganduri, cum ajung in fata raftului aia nu iau ca are coloranti, aia nu ca are e-uri si ajung in final sa nu mai cumpar mare lucru

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral


si uite asa facem economii

Ninha, mami lu' Mirci

Don't ever get used to the world around you.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

haideti sa va spun ce am mancat azi:

8.30:lapte cu fulgi de ovaz
11.30:para si vreo 10g cioco neagra
1.30: tocana cu pui
15:mar si inca 10g cioco(va spun pe grame ca mi-am luat niste ciocolatimici de 40g sa mananc mai putin)
16.30: mar
19: paine de tarate cu telemea si ceapa

si astea e tot ..aveam in plan seara tot o salata de fructe da mi s-o facut pofta de ceapa cu brinza ca tot vb child de brinza dimineata prinz si seara

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Reteta de paine integrala pe care o fac (framantat si un crescut la masina de paine, inca un crescut si copt la cuptor electric) este de pe culinar.ro. V-o citez in continuare cum am salvat-o de acolo:

"Hai sa recapitulam:
Eu pun 2 cups apa (temperatura mainii - dau drumul la robinet si nu o simt nici mai rece nici mai calda decat mana)
2 lingurite sare
1 lingurita otet de mere (otetul este foarte important ca imbunatateste calitatea fainii)
2 linguri drojdie uscata
4 si jumatate cups faina integrala
Puse in masina de paine in ordinea asta (adica regula de baza pentru masina de paine: intai lichidele si pe urma solidele). Dat pe programul "dough" adica aluat.
Terminat programul. Rasturnat aluatul pe counterul tapetat cu faina. Presarat faina si deasupra. Dat o forma. Pus in tava tapetata cu hartie pergament, in cuptorul cu lumina aprinsa. Lasat sa creasca la caldura luminii cuptorului 1 ora. Dat drumul la cuptor la 330 grade Fahrenheit (165 grade Celsius). Lasat la copt 1 ora.

Sunt cateva deosebiri fata de painea din faina normala:

1. drojdia in cantitate mult mai mare (dubla)
2. se adauga otet care imbunatateste calitatea fainii
3. framantatul (la masina mea dureaza 40 min.) - daca nu ai masina framant-o cu mana timpul asta.
4. se lasa la crescut foarte mult. Daca nu ai bec la cuptor, care face caldura mare, o lasi sa cresca si 2 ore (pana isi dubleaza volumul)
5. se coace la o temperatura mai mica decat painea normala
6. timpul de coacere este mai mare (aproape dublu)"

Mie painea asta imi iese super, singurul minus as putea spune e ca are coaja cam tare, dar acum dupa ce se raceste o pun in folie de plastic si se mai inmoaie.

Am mai experimentat si la gemuri, ca pe aici nu se gaseste in comert din asta conform. Ultima varianta:
- 900 g capsuni congelate lasate la dezghetat
- pulpa de la 3 pere (fara coaja)
- 4 linguri de fructoza adaugate mai spre sfarsitul fierberii.
A iesit , cel mai bun de pana acum (perele il fac mai dulce, fructoza naturala)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

diana eu painea cand o faceam o faceam jumate integrala-jumate tarate(painea asta cik merge mancata cu grasimi), framantat de mana . Acum imi permit sa-ti fac cateva corectii...adik femeii aleia de o scris pe culinar (mama mea a fost brutar de meserie):

1. nu e bine sa pui mai multa drojdie decat la o paine normala ca ti se farama painea
2. otetul se foloseste ca sa nu fermenteze painea
3. nu e nevoie sa fie framantata 40 de minute ce naiba!!trebuie framantata vreo 10 minute, lasata la dospit vreo 30 de minute, bosumflata inca vreo 3 minute si pusa in tava unde se mai lasa la dospit.
4. nu trebuie sa creasca de 2 ori cat este ea, pentru ca in cuptor da inapoi, normal e sa o lasi in tava la dospit cat sa se ridice putin deasupa tavii(la mine dura inca 30 min)



Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui brindusik

diana eu painea cand o faceam o faceam jumate integrala-jumate tarate(painea asta cik merge mancata cu grasimi), framantat de mana . Acum imi permit sa-ti fac cateva corectii...adik femeii aleia de o scris pe culinar (mama mea a fost brutar de meserie):

1. nu e bine sa pui mai multa drojdie decat la o paine normala ca ti se farama painea
2. otetul se foloseste ca sa nu fermenteze painea
3. nu e nevoie sa fie framantata 40 de minute ce naiba!!trebuie framantata vreo 10 minute, lasata la dospit vreo 30 de minute, bosumflata inca vreo 3 minute si pusa in tava unde se mai lasa la dospit.
4. nu trebuie sa creasca de 2 ori cat este ea, pentru ca in cuptor da inapoi, normal e sa o lasi in tava la dospit cat sa se ridice putin deasupa tavii(la mine dura inca 30 min)



Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.




Brandushika eu nu fac teoria painii, de fapt nu fac teoria la nici o reteta, vad sa aiba cat de cat logica si aplic, daca iese, e buna reteta, daca nu, reteta de e vina, executanta niciodata
Am citat si comentariile date de autoare tocmai pentru ca la topicul respectiv, cele care o incercasera avusesera multe esecuri. Eu am executat si mi-a iesit din prima, concluzia mea a fost ca painea asta iese asa doar in Canada (autoarea aparea ca fiind pe aici pe undeva).
Acum sa zic si eu la comentariile comentariilor
1. painea asta cu doua linguri de drojdie la 4 cups jumate de faina integrala nu mi se pare ca se farama mai mult decat cea din faina alba, sotul o foloseste la sandwichuri cateva zile bune dupa ce am facut-o, nu s-a plans de nimic (nici n-ar indrazni )
2. sa fermenteze painea ? adica cum ? eu de fermentare am auzit doar in cazul laptelui, si aici e doar apa faina si drojdie. Sau poate dupa coacere zici tu ? Painea n-are iz de drojdie, nici de otet. Eu in capul meu (inca o data, logica e de baza la mine) am zis ca daca se pune atata drojdie e ca si cum o stingi cu otet, cam cum facem la unele prajituri cu bicarbonatul, il stingem cu otet. Nici eu n-am vazut vreo legatura cu imbunatatirea calitatii fainii.
3. tu o framanti 10 minute cu mana, la mine o framanta masina cat vrea ea, se mai opreste, mai bipaie, mai imi zice ceva de dulce ca e multa faina si o aud cum se cazneste, music, sweet music !
4. Cu crescutul, o data face parte din programul de aluat al masinii, o vars in tava in care o coc presarata cu faina si o mai las o data la crescut.

Pune-mi si mie un link la reteta pe care o faci tu, pana acum asta e singura care mi-a mers dar imi place sa experimentez, cele din cartile masinilor de paine nu mi-au iesit deloc, plus ca nu erau Monti.

Multumesc

Mergi la inceput