MONTIGNAC (152) .... stil de viata, nu dieta
Raspunsuri - Pagina 4
child spune:
PUISORUL daca e reteta din carticica de la masina, nu te mai deranja sa o scrii. Deci inlocuiesc faina alba cu cea integrala.
Pui exact cantitatile trecute acolo? Si nu iese painea cleioasa?
Ar fi super sa fie buna!
Tot la modelul ala de masina de paine m-am uitat si eu, celalalte mi se par prea scumpe pentru ce stiu sa faca.
Ai si cantar electronic pentru cantitati?
Si eu mananc carne de porc de la socri, macar stiu ca nu e injectata cu te miri ce, la fel si carnati, tot de acolo, astia nu au adaugati nimic, in afara de condimente naturale.
Oricum, eu mananc carne slaba, iar carnatii ii fac la cuptor, de iese din ei si mama grasimilor.
Saptamanal mai fac friptura din carne de curcan, ne place foarte mult, cica curcanul nu accepta mancare cu hormoni, nu stiu unde am citit.
Diana si inimioara mea Albert-Krisztian (2.03.2010)
brindusik spune:
alexa margarina e grasime...adik nu faci nik daca mananci paine(glucid)+ gem dietetic+ margarina
varza ta cu ciolan e buna...e conforma nu iti da cu ciocanu in cap degeaba
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
brindusik spune:
child asta cu hormonii la curcani sa le-o spuna curcanilor alora giganti din supermarketuri...chestiile astea.."hormonii" is asa numitele ingrasaminte date la toate pasarile...inclusiv unii pe la tara mai dau...e de jale cu chestiile astea...
ninha spune:
Andanii, magiunul e total! cred ca la kaufland l-am gasit cel mai ieftin, ca in rest, pe la magazine naturiste l-am gasit cu vreo 40% mai scump.
O sa iau si eu carnati din-aia de Brad de la kaufland, nu mai stiu cine a zis de ei. Cum se numaesc? asa, carnati de Brad? sunt ambalati sau vrac?
nu stiu ce sa ne facem cu carnea asta!!! e o nebunie, nu stii ce sa mai mananci sa te feresti de otravuri. iti vine sa crezi ca vor sa ne omoare, intentionat. n-am de unde sa iau carne fara E-uri si hormoni. asa mi-as dori sa am o casuta la tara, mi-as creste singura de toate si as aputea sa-i dau copilului mancare sanatoasa. dar....
a, meniul:
(nimic spectaculos)
MD: wassa cu branza de la Becicherec (avem un producator care isi vinde marfa aici langa noi, pacat ca n-are si pui!)
P: supa de pui + o mana de nuci si cred ca mai bag ceva ca deja mi-e foame!
C: ficatel la gratar cu conopida la abur
Ceai de soc la greu!
Va si
Spor la slabit!
Ninha, mami lu' Mirci
Don't ever get used to the world around you.
alexa1986 spune:
Adica sa renunt la margarina??Pot sa mananc decat gem cu paine si ceai neindulcit??Va multumesc pentru raspunsuri.
D-zeu ne iubeste!!!
brindusik spune:
alexa da asta poti manca, iar ceaiul pot sa pui ceva fructoza cu lamaie sau miere cu lamaie
cat despre margarina chiar daca combinatia nu e buna..RENUNTA DE TOT LA EA..margarina are compozitia plasticului..eu numai cand ma gandesc la asta imi inchipui ca bag o jucarie si o mestec in gura
ellinia spune:
Eu am socrii la tara si am carne de porc si gaini suta la suta naturale. De asta si mananc. Gustul celor din comert l-am si uitat. E-urile si, in general, aditivii astia dau dependenta. Acum vreo doua luni si eu si sotul meu salivam dupa niste copanele la cuptor, din astea cumparate - e stiut faptul ca astea de tara sunt mai atzoase, fierb mult mai greu. Si pana la urma am luat si am facut asa "hormonate" cum sunt. Am niste prieteni care mi-ai povestit - au un copil de 10 ani - cum, dupa ce si-au luat masina de paine si mancau numai panie facuta in casa simteau dorul de painea cumparata, cea tot asa, plina de toate cele. Si, ca sa nu se supere mama, tatal si copilul mai cumparau paine si mancau in masina cand lua copilul de la scoala.
Cei care pot manca suta la suta natural sunt cu adevarat fericiti. Din pacate nu prea se poate. Eu, cand merg la cumparaturi am tot felul de ganduri, cum ajung in fata raftului aia nu iau ca are coloranti, aia nu ca are e-uri si ajung in final sa nu mai cumpar mare lucru
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
Catalishka spune:
Hai sa scriu si io ca sa nu ma dati disparuta ami nervi pe mine ca de ieri am o pofta de mancare de sparg, se prea poa sa fie de la "musafirii" pe care ii astept cu interes
Masa de Sf Ion a fost un succes, am "dat clasa cu aperitivele" cum a zis cumnata, soacra nu zis nici car, de unde deduc ca i-o cam placut caci de criticat ma critica, de laudat niciodata.
Friptura de curcan a iesit extraordinar de pufoasa, m-am tot gandit la Vali cand am vazut ce pufoasa a iesit, si i-am multumit sincer in gand, si ii multu si aici pentru ideea cu berea .
Apropo de curcani, as vrea sa o contrazic pe Brindusik in leg cu curcanii mari. Tatal meu a cumparat in mai anul trecut pui de curcan rasa de carne, de 3 zile, din aceia mici si aurii, pe acestia i-a hranit cu furaje naturale de la bunica mea din hambar si in octombrie a inceput sa taie din ei pentru consum. Ajunsesera la aproape 10 kg. Acum depasesc cu mult! Deci se poate si fara hormoni, sunt rase speciale de carne care pur si simplu cred ca acumuleaza kg mai usor...
Rasa din asta oi fi si io ?
brindusik spune:
catalishka io vb de monstruozitatile de pe piata...unde nu le dau graunte si ce se mai da la pasari ..le dau chestii sa le faca repede mari asa cum parintii tai cresc luni unu sa fie gigantic
buey eu incep sa cred ca si pe invers..ca toate mi se intampla pe dos..nu ma ingras cand balotez mult, nu slabesc cand mananc conform, nu-mi e foame cand vin rusii, mi se face greata daca mananc prea multa lamaie cu miere...what is wrong with me?
andanii spune:
Somleac bine ai revenit , cum te mai simti ??? cat mai ai ?? poze cu burtica vedem si noi?
Ai dreptate cu hormonii si Eurile din carne , dar aici eu vorbeam strict despre grasimea din carnea de pui vis a vis de cea de porc ... dar daca avem pasari si porc la tara .... mai bine mananci pasare decat porc ... asta e clar.
Toate tipurile de carne contin asa numitele "grasimi rele" .. vorba elliniei - mai bine le scoatem de tot din alimentatie ... dar intre ele exista anumite feluri care aduc si nutrienti importanti organismului.
Deci pentru a avea o silueta frumoasa trebuie sa alegem rau cel mai rau ... adica peste si carne de curcan sau pui... daca se poate cat mai natural crescute.
Pestele a fost si va ramane aliatul de nadejde in lupta cu kilogramele.... cert e cea mai buna dintre carnuri.
Carnea rosie este bogata in calorii, grasimi monosaturate periculoase pentru organism , chit ca e cu hormoni din magazin sau din curtea proprie.
Alexa marganina nuuuuuu, categoric nuuu
Ninha zici ca e bun magiunul , o sa imi cumpar si eu cand merg la magazin
Catalinska si eu vreau anul asta sa cumpar niste pui de curcan si sa ii duc la sat la ai mei sa creasca, si pui vreau sa le duc ... daca tot avem casa la sat sa beneficiem putin de chestia asta.
Porc nu mai cresc de ani de zile si nu ma tenteaza sa le dau de lucru .... pentru ca mancad porc am ajuns asa cum sunt eu spun pass la porc de cate ori mi se iveste ocazia oricat de natural e.
Ellinia e f bine ca-s de la sat si sunt naturale, da parerea mea ca pentru rezultate cat mai bune sa incerci sa-l eviti pe domnul porc
Brandusik ai dreptate, majoritarea celor care vand curcanii mari crescuti pentru vanzare ii cresc cu concentrate .. asta pentru ca sa creasca cat mai repede si sa scoata banii cat mai rapid posibil ... cunosc multe cazuri de crescatori, e afacere f buna crede-ma
Normal ca cel pe care-l mananca Catalinska e mai natural crescut de parintii ei in curte pot fi mari si de la hormoni si de la mancare data pe termen lung .
De exemplu un curcan poate ajunge in 3 luni la 10 kg mancand concentrate si la fel de greu poate ajunge si in 6 luni mancand porumb ....
hai ca v-am ametit de cap cu carnurile
sper ca n-am suparat pe nimeni stiti ca va iubesc pe toate si va vreau binele nu ??? ca altfel nu m-as pune sa vorbesc aiurea la stele
andanii