dr Catalin Haiduc (7)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mami_Mihaita spune:

Buna seara,

Am nascut si eu in urma cu 4 saptamani, in Duminica Floriilor un voinicel de 3600 Kg si 52 cm.
Voi povesti putin din experienta mea, poate este de folos viitoarelor mamici care cauta informatii...Am nascut normal, cu dl. dr.Florin Popescu deoarece dl. dr. Haiduc era plecat din Bucuresti. Totul a fost in regula si am fost f. multumita si de dl. doctor si de personalul din spital. La noi a inceput asa: Pe 15 aprilie facusem 40 de saptamani dar la control dr. mi-a spus ca nu este colul pregatit si mai asteptam. Aveam asa contractii usoare din sapt. 38 si tot asteptam dar nimc...Incepusem sa pierd cantitati mici si din dop, arata asa ca niste mucozitati de culoare alb. Pe 17 aprilie, dimineata pe la 5.30 am simtit niste dureri putin mai mari decat de obicei si am vazut ca se repetau cam la jumatate de ora si simteam nevoia sa merg la toaleta mai des.Pe la 7 si ceva mi s-au rupt membranele, am pierdut putin lichid de culoare rozalie si dopul. Eu nu am mai avut mult lichid deoarece dupa ce treci de termen cantitatea de lichid scade. Intr-o ora contractiile au ajuns sa fie cam la 10 min. Am plecat la spital si acolo m-a controlat medicul rezident care era de garda, inca nu incepusem sa ma dilat desi aveam contractii la interval de 6 minute dar nu erau suficient de puternice sa dilate colul (eu am avut colul foarte rigid si sarmos, a cedat mai greu) si au zis ca-l vor anunta moasele pe medic la momentul potrivit. Mi-au facut clisma si apoi dupa ce am ajuns in sala de travaliu mi-au facut perfuzie cu ocitocina pentru grabirea contractiilor. Pe la 11 fara ceva au inceput durerile acelea groaznice...am stat cam o ora cu durerile alea timp in care am ajuns la dilatatie 3-4 si apoi mi-au facut epidurala.Prima doza a avut efect cam 3 ore. Ajunsesem la dilatatie 7-8 cand am inceput sa simt iar durerile si atunci mi-au mai facut o doza dar mai slaba astfel incat sa simt contractiile pentru a ajuta la expulzie. Am fost f. multumita si de dna dr. anestezit Bucur, a stiut sa dozeze anestezia astfel incat sa simt contractiile si sa pot impinge in timpul lor si nu am ramas cu nici o durere nici de cap si nici de spate. Cand ajunsesem la dilatatie 5 a fost anuntat medicul sa vina. In timpul travaliului bebe este monitorizat, se pune ceva ca o centura pe burtica pentru a monitoriza bataile inimii; moasele veneau pe rand si ma verificau si pe mine si bebelusul.La 15.30 am nascut normal, nu am simtit nici o durere la expulzie si nici la cusut (mi s-a facut epiziotomie). Sala de travaliu este si cea in care nasti, se transforma patul in masa de nastere. Dupa ce am nascut,m-au dus intr-un salon in care mai erau 2 persoane si acolo am stat 2 ore timp in care trebuia sa ma masez pe burtica pentru a ajuta uterul sa se aseze. Dupa aceasta am fost dusa in salon.
Pot spune ca nastera nu a fost foarte grea in comparatie cu experientele altor persoane care mi-au mai povestit. Ce este mai dureros urmeaza dupa...durerile cauzate de taietura-epiziotomie. Cam o saptamana, pana scoate firele de la suprafata este groaznic.
Am mers la alaptat din 3 in 3 ore. Legat de bagajul pentru spital gasiti informatii pe site-ul spitalului si in plus recomand sa mai aveti si 1-2 body-uri pentru bebelusi(cand am nascut eu au fost multi beblusi nascuti in ziua aceea, ajunsesera sa puna si cate 2 in patut si nu mai aveau cu ce sa-i infase). Ar fi bine sa aveti si un unguent Triderm in cazul in care bebele se naste cu eritem alergic (multi bebelusi nascuti normal fac asta, le apar niste pete rosii pe piele).
Am iesit din spital dupa 1 zi jumate.Ar fi bine ca atunci cand mergeti acasa sa aveti pe cineva in prima saptamana in permanenta cu voi pentru a va ajuta. Ca si calmante se poate lua algocalmin pentru durerile de la apiziotomie.
Am intalnit mamici care nascusera normal fara anestezie si fara taietura si erau la prima nastere....asa ca, viitoare mamici, nu va descurajati sa nasteti normal auzind povestile altora...fiecare persoana are pragul de durere diferit si organismul reactioneaza in mod diferit.

Nastere usoara viitoarelor mamici si Nopti linistite mamicilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mando spune:

Da!!!... sincer mi-e groaza de nasterea naturala, cu toate ca sunt constienta ca este cea mai indicata . Auzisem ca dl. dr. nu este fan la cezarienei, dar speranta moare ultima

Citat:
citat din mesajul lui Albinutzzza

Buna fetelor!
Nu am mai scris de mult. Ma bucur sa vad ca sunteti ok si pregatite de bebei.
Mando, din cate stiu eu, dl doctor e adeptul nasterii naturale si tot rasfoind forumurile am observat ca face cezariana doar atunci cand e necesar, nu la cerere. Iti este frica de nasterea naturala?

Pup burticile si mamicile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camica_24 spune:

Iti multumim Mami_Mihaita ca ne-ai povestit experienta ta! Parca ma simt si eu mai bine dupa ce am citit ce ai scris
Eu astazi merg la control la dl dr Haiduc si abia astept sa vad in ce stadiu ma aflu... Am 38 de sapt si 2 zile.
Sa va dea Dumnezeu sanatate si tie si bebelului!

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzzza spune:

Mami Mihaita ma bucur tare mult ca ai nascut usor si ca dl doctor Popescu este un inlocuitor super. Sa iti traiasca bebele, sa fie sanatos alaturi de voi si sa ai mult laptic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaemma spune:

Mami Mihaita,

Multumim frumos pt ca ti-ai impartasit cu noi experienta ta, de mare ajutor si sunt mai curajoasa.
as dori sa te intreb cat i-ai oferit dl.florin popescu, intreb deoarece la mine dl Haiduc e posibil sa fie in concediu si as vrea sa stiu la ce sa ma astept.
iti las adresa de e-mail daca ma poti ajuta: diana_gologan@yahoo.com

Dragi mamici eu incerc si imi doresc sa nasc natural si fara epidurala, nu mi-am cuparat si nici nu intentionez. credeti ca este grav?

as vrea sa va mai intreb daca s-a intamplat ca pana acum sa dezvoltati candida? eu din pacate nu mai scap de ea. M-a vazut dl doctor Haiduc si mi-a prescris un tratament local si din pacate nu am scapat. urmeaza sa merg din nou la dansul si sper sa scap de aceste mancarimi.
eu am citit sa ar fi destul de normal sa dezvoltam candida in timpul sarcinii deoarece este credcut nr de hormoni ce declanseaza.
astept raspunsul vostru daca ma puteti ajuta!

sanatate multa mamici si burtici!

Cu drag,
Diana

Mergi la inceput

Dianaemma, eu am nascut f usor fara anestezie.
In legatura cu candida, eu am facut de 2 ori si m-am tratat cu Canesten Gym..si mi-a trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaemma spune:

Multumesc frumos Albinutzzza,

Dl doctor mi-a prescris si mie ovule canesten ( 3 ovule ) si spalaturi cu irigatorul cu multigym, dar nu mi-a trecut.
Sapt viitoare merg la un control si sper sa fie bine.

iti multumesc inca o data!

cu drag,
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaradu spune:

si eu m-am tratat cu canesten ovule ,3 zile,prescrise desigur de dl dr,cred ca era pe la inceputul trim II sau sfarsitul trim I de sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Buna fetelor
Miky in legatura cu programarea procedez in felul urmator(la Filantropia), il sun inainte, stabilim ziua, de ex acum merg vineri. Vineri cand ajung la spital il sun si il anunt ca sunt la camera de garda si il astept. Data trecuta am procedat la fel dar s-a intamplat sa coboare f greu pt ca avea o nastere sau ceva..Asta e sper ca vineri sa am mai mult noroc.

Mergi la inceput

Neatza buna fetelor!

Carmen, sa stii ca si eu il asteptam destul de mult de fiecare data cand am fost la spital. Dar de fiecare data m-a tratat super ok si mi-a raspuns la toate intrebarile.. Mai ai un pic si iti tii minunea la piept.. iti tin pumnii sa ai o nastere usoara!

Mergi la inceput