Ian-Feb2011 Hai Luciact! Hai Bebelana! Bv Zumzu!
Raspunsuri - Pagina 14
angieangie spune:
FELICITARI LUCIA!
BINE AI VENIT PE LUME EVA MARIA!

fetelor eu m-am trezit cu o ureche infundata
of...aseara am gonit-o pe mama din camera ca nu mai suport sa dorm cu cineva..am dormit intre perne mai mult in fund din cauza arsurilor...abia astept sa vina bebe

Angie
+36
bebe jucaus
amr 11 zile
Lorich spune:
FELICITARI LUCIA!!!! BINE AI VENIT PE LUME EVA!!! SA CRESTI MARE SI FRUMOASA SI SANATOASA SI NOROCOASA!!!!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela
38+
bebelu86 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui florintunde desfac o sampanie! Bebelu?-o gurita numai? Tunde 34 saptamani Sonia-Diana si mami de ursulet Mario 04.03.2004 da Doamne sa stea buburuza mea in burtica pana la termen"fiecare prunc nou nascut vine pe lume cu mesajul ca Bunul Dumnezeu inca nu si-a pierdut increderea in oameni"-Tagore filozof Indian |
sampanie????

vreau si eu un paharel
Felicitari Lucia!!!!!!! Bine ai venit bb Eva!!!!!

sarbatoritelor de azi!!!! nasteri usoare sa aveti si bebei sanatosi si cumintei

cu
Natalia Maria (30.12.2010)
blue_night spune:
Imi mai aduc si eu aminte de diverse citind din urma...
Pt mine primele zile acasa sunt oricum mai usoare decat cele de la spital, unde n-am dormit mai mult de 4 ore pe noapte, iar ziua era imposibil, iti faceau aia un program draconic cu vizite, toalete si alaptari. Acum daca mi-e somn si Diana doarme, dorm si eu si gata - mi-am revenit si ma simt mult mai bine.
A propos de lucrurile naspa de la spital, eu teoretic am avut rooming in - si ce daca? A doua zi dupa operatie m-am chinuit sa ma scol din pat si sa urc un etaj pe scari doar ca sa ajung mai repede la ea. Surpriza: ajung sus, copilul este inca jos.
Mai intai vine o asistenta si imi spune ca mi-o aduc putin mai tarziu, in jurul pranzului (era cam 11 atunci). Trece ora 13.00, si eu si colega de camera intrebam de copii (si cine a facut ceza stie ce aventura e sa te ridici din pat - ne era si frica sa ne mai asezam)
si ni se spune ca sunt ocupati cei de jos, au multe externari. Cand termina, mi-o aduc. Mda, ce sa zicem? La 16.00 nu mai avem rabdare, ne luam inima in dinti si o luam la vale pe scari sa vedem ce e cu copiii. Sunt acolo, a mea bine merci, suntem invitate la alaptat la ora 17.30, daca tot ne putem plimba pe scari
. La 17.30 iar o luam pe celebrele scari (pe care le si urcam inapoi, evident) incerc sa pun copilul la san, copilul doarme de rupe plina de lapte praf, urc dezamagita inapoi cu promisiunea ca pe la 19.30 o am in camera.
In fine, pe la 20.00-20.30 o am si eu in camera si apucam sa ne cunoastem si noi cum trebuie, sa stam sa molfaim sanul vreo jumatate de ora, etc. La 12 noaptea a trebuit sa o duc la neonato pe etaj, pt ca nu ma simteam in stare sa ma dau jos din pat in timp util daca avea vreo problema.
A doua zi a stat cu mine toata ziua si a fost ok. Seara, pt. ca proasta de mine m-am dus sa intreb daca e ok cat manaca, mi-au luat-o iar peste noapte ca cica sa monitorizeze ei cat manaca. Asta desi le-am spus ca intre timp (de cand m-am dus eu sa intreb si pana au venit sa o ia) pustoaica rasese un biberon (eu inca nu aveam lapte).
A treia zi si noaptea aferenta au pus-o la lampita ca a facut icter si a inceput show-ul. Eu aveam deja lapte, sanii erau umflati rau, si la una din doua sedinte de alaptat Diana dormea de puteai sa tai lemne pe ea, cu laptic pe la gurita. Imi venea sa le omor, le dadeam bani si le spuneam de fiecare data sa ma cheme daca plange, ca am sanii tari si vreau sa-i dau laptic de la mine, si nimic. Cred ca cum deschidea saraca gurita, cum ii indesau un biberon pe gat. Off...
Cam asa a fost cu rooming-in-ul la Cantacuzino. Mare pacat ca au dotarile, dar nu si dorinta celor de la neonato. Ce sa zic de sfaturi, etc. Intr-o singura tura au venit dimineata si au spalat, cantarit, etc copiii in camera sa vedem si noi ce fac si sa apucam sa punem o intrebare-doua. In rest veneau, luau copiii si faceau totul in sectia de neonato. Ciuciu sa te invete cineva ceva, etc. Te descurci.
Oricum, rostul acestei povesti este sa le avertizez pe viitoarele mamici sa nu faca ca mine. Eu, mizand pe faptul ca fetita se mufa tare frumos la san in primele zile, chiar daca nu avea ce sa suga, si pt. ca eram si data peste cap din multe puncte de vedere, am acceptat aceste figuri si nu am facut scandal, gandindu-ma ca ajungem acasa si scapam de tot circul.
Mare greseala. Da, Diana a prins bine sanul in prima zi, la fel si in a doua, in a treia (exact cand aveam si eu lapte) ciu-ciu. Desi aveam sfarcurile ok, nu le prindea - doar le lingea, se enerva apoi cumplit (de, ii era foame) si da-i plansete si urlete. M-a pocnit plansul. Am rugat-o pe prietena mea care e si consilier in alaptare sa imi faca o vizita, tati a fugit sa cumpere sfarcuri de silicon - si surpriza, a mers! Iar prietena mea mi-a zis ca a primit prea multe biberoane si a inceput sa asocieze ideea de papa cu tetina aia nenorocita de silicon si nu cu sfarcul meu.
Ma rog, pana la urma a fost bine. Am supt cu sfarcuri de silicon pana ieri, ce-i drept cu cate un mic meci la fiecare alaptare (initial doar lingea, astepta sa curga si se enerva si urla, apoi cu chiu cu vai incepea sa traga). Si credeti-ma nu-i usor sa iti vezi copilul urland de foame si tu sa stai si sa astepti, si sa-i vorbesti, si sa incerci sa-i asezi corect capsorul, sa-i deschizi gurita, etc - ti se sfasie inima.
Iar aseara, spre bucuria mea, stateam cu ea in brate si asteptam sterilizarea unui sfarc de silicon de care uitasem si am vazut-o deschizand gurita. I-am infipt sanul si a supt minunat si de atunci am scapat de silicoanele nenorocite, sper ca pentru totdeauna.
Morala: nu mizati pe faptul ca o zi in plus sau in minus de biberon nu conteaza. Conteaza! Faceti scandal, faceti orice ca sa puneti copilul la san si sa nu i se dea lapte praf - sau daca e nevoie, sa i se dea cu tetine potrivite sau cel mai bine cu seringa sau altceva.
Eu am fost o norocoasa ca pustoaica mea are instincte bune si i le-am intretinut si eu cat am putut, chiar daca nu aveam lapte, dar probabil alti copii nu mai reusesc sa suga deloc dupa biberoanele alea care curg singure.
Aaa, si inca ceva... I seara in care imi venise laptele, fetita mi-a desfundat canalele la sanul stang (primul alaptat), dar cand trebuia sa o pun si la dreptul am luat-o de la neonato mancata si dormind lemn si n-a fost chip sa obtin ceva de la ea. Cu sanul drept stand sa explodeze, am decis sa ma mulg cu o pompa manuala (de cea electrica nu vroiam sa mai aud, este groaznica si nu vroiam sa ma fac numai rani). Nu am reusit sa desfund canalele cu ea. Dupa 2 ore de chinuiala pe la 1 noaptea aveam in biberon 2 ml de colostru si am adormit si am scapat pompa pe jos - moment in care am renuntat si m-am culcat. Dimineata am avut noroc ca am luat fetita flamanda si nu a fost nici o problema - a desfundat tot in doi timpi si trei miscari.
Asa ca vorba aia cu "copilul e cea mai buna pompa" chiar este valabila, si nu are rost sa va chinuiti si sa va umpleti de rani cu pompele, daca aveti copilasul prin zona - trebuie doar putintica rabdare cateodata...
Hai ca postul asta s-a transformat intr-o mare pledoarie pentru alaptat, dar mi se pare normal sa fiti avertizate cele care sunteti la primul bebe - pt. ca pe urma este mare chinuiala si se poate chiar sa nu mai reusiti sa alaptati deloc, din cauza unor oameni comozi si nepasatori.
Va pup, Diana inca doarme, mai citesc.
Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)
Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)
blue_night spune:

Felicitari, Luciact! Sa fiti sanatoase amandoua si sa va bucurati una de cealalta!
Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)
Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)
Shines spune:
Felicitari Lucia!!
Sa va traiasca printesa, sa fie sanatoasa!
Refacere rapida si mult laptic
mie imi e somn..da rau

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia si Eduard Matei
bebelu86 spune:
Offf Anca imi pare rau k ai trecut prin asa ceva.
si la Elias ii indoapa cu lp. si cand e ora de alaptat, toti dorm lemn, toate mamicile le-am zis sa ii lase ca le dam noi san..indif de ora..dar nimic.
le e mai usor asa..k scaoa repede, nu trebuie sa ii suporte plangand de foame.
dar de ce noe era asa departe de voi?
noi cele ce cezariana, aveam saloanele langa neo. doar cele care nasvusera natural erau un pic mai departe, dar p acelasi palier

bine k ai rez ptobl si acu papa de la san.
cu
Natalia Maria (30.12.2010)
zumzu spune:
Nu stiu cum de aveti timp sa mai deschideti calculatoarele
. Eu am fost super fericita cand a venit nasa si am reusit sa fac si eu primul dus.![]()
o sa incerc sa pun si eu poze acusica.
Multumim mult pentru felicitari.Imi pare tare rau ca am disparut ca magarul in ceata...doar ce cerusem nr de tel de la fete dar nu am mai mai apucat sa intru.
daca vrea cineva detalii in special de filantropia pls un pm ca de citit asa pe forum zilnic nu am cum. si la pm s-ar putea sa dureze ceva
Aa..inainte de toate: multe incurajari pt cele care nu au nascut inca: eu am avut ceea ce se numeste o nastere mai grea, dar sa stiti ca nu e dracul atat de negru (si nu sunt eu vreo viteaza).
Zic mai grea pt ca am ajuns la forceps cu grasunul meu de 4 kg, dar slava Domnului e bine, si nu a avut nici o urmare
maimutzica10 spune:
blue_night multumim pt relatare si felicitari pt reusita!!
se pare ca e o epopeee cu alaptatul asta..
roxx, voi ce mai faceti?
abramburika, ceva noutati de la baietelul tau?
de_ea, tatal tau ce mai face? tu esti ok?
rox 34+
Marie Lorelei
think pink

04.03.2004
da Doamne sa stea buburuza mea in burtica pana la termen