Primul an de scoala 2010-2011-clasa I (5)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:
eu am acum o problema cu dictarile... dupa ce ca nu era usor sa folosesc doar literele invatate, copilu vrea sa-i dau "texte", asa, propozitii legate intre ele. nu ca am mari sperante, dar intreb... a vazut cineva... exista vreo carte de genul acesta, cu texte pe litere, progresiv?

Noi avem cartea asta http://www.manuale-scolare.ro/manuale/42584/Sa-dezlegam-tainele-abecedarului-Auxiliar-pentru-Abecedarul-Editurii-Aramis-autori-Cleopatra-Mihailescu-Tudora-Pitila-Carmen-Iordachescu, carte pe care o taram in fiecare zi la scoala (le mai da teme din ea).

Si mai avem si culegerea asta http://www.edituraparalela45.ro/titlu_detaliu.php?idtitlu=190 (cred ca e asta, verific acasa).

Sunt texte pe grupe de litere + literele invatate anterior.

Astept si eu ziua in care copilu' ma va ruga sa-i dau texte de copiat sau dictare.

De vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

si eu raportez a doua amigdalita in decurs de o luna
Copilul e bolnav acasa cu sotzul, eu sant toata saptamana in delegatie... noroc ca avem o doamna invatatoare care il mai ajuta la teme (am mai scris eu)... acum o vom chema si in zilele acestea si voi plati la greu

Va pup

Ingrid si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali63 spune:

Am o intrebare, copii vostri pe ce caiete mai scriu la romana? Al meu a terminat deja un caiet tip II iar la test a uitat ca este pe caietul tip I si a scris ca pe caiet tip II, nu a respectat liniile oblice.Bineanteles ca D-na nu l-a depunctat dar este normal sa uite sa mai scrie pe tip I?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Tip I.
Nici nu s-a pus problema schimbarii caietului.
De-abia in clasa a doua trecem pe tip II.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Al meu a scris din prima zi pe tip II. Invatatoarea a considerat ca la trecerea de la tip I la tip II copiii scriu f urat si a inceput direct cu tip II.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Noi avem si caietul asta pe care il folosim zilnic: http://www.librarie.net/carti/74922/Caiet-special-ABECEDAR-scriem-ANA-Marcela-Penes

Pe fiecare pagina este cate o litera, prima patrime este tip I tiparita cu litera, cuvinte, propozitii, apoi este cam jumate tip I unde trebuie transcris de mai sus si apoi la sfarsit cateva randuri de tip II.

Caietul este tip I.

De vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

noi suntem oficial pe tip 1. in caietul de la aramis avem cate 2 randuri de tip 2, pe care le scriu copiii daca vor. acum a inceput si doamna sa-i puna sa transcrie cate-o propozitie acolo.

in schimb fi+miu a decretat ca el vrea sa scrie pe tip2, ca e mai usor, nu mai trebuie sa se tina de atatea linii... si acasa facem dictarile de o luna pe tip 2. scrie chiar mai frumos, literele sunt mai inguste, si ii place.

din cate am inteles, cand termina literele vor incerca si tip 2 la scoala.

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii, cu premii de la Editura Edu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali63 spune:

Am discutat cu invatatoarea si mi-a spus ca nu tine cont de cum scrie pe caietul tip I de moment ce pe caietul tip II scrie foarte frumos. A fost primul care a trecut pe tip II deoarece el stia sa scrie dupa dictare inainte de scoala. Ceilalti copii din clasa mai scriu inca pe tip I. Acum ne pregatim pentru concursuri (2 ore pe saptamana dupa ore), Cangurul si Winner. Am dat deja 4 teste, nu stiu care din ele va trece in catalog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

la multi ani, de martisor!

primiti si de la noi un martisor virtual, cu sunet, pentru atasament muzical

noi am dus azi martisoare la scoala, pentru toate fetele, facute de andrei. jubila cand a venit, ca au spus fetele ca al lui a fost cel mai frumos martisor. haha, sa vedem peste cativa ani daca se mentine...

in schimb am uitat cu totul de martisor pentru doamna de engleza, pentru doamna de sport .... m-am luat si eu de copil, ca fiecare om decide cui da, el de ce nu s-a gandit sa le faca ? mda, acum pica engleza de 8 martie, macar o frezie trb sa-i iau si lui... la cat se "speteste" doamna, oricum nu merita nici atata...

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii, cu premii de la Editura Edu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Ce frumos trebuie sa fi fost...imi si imaginez forfota aceea din clasa cu martisoarele, fetele, emotii...si noi le-am pregatit si au ramas asa..
Din pacate noi de joia trecuta suntem knock-out. Ne-a rapus virusul care bantuie de cateva saptamani. In clasa ieri mai erau 16 din 25, din care 2 au fost trimisi la cabinet ca se simteau rau. Groaznic...

Doamna e disperata ca e in urma cu materia si ce preda, preda la jumatate de clasa....nu stiu ce o sa iasa...
Una peste alta l-am mai luat si eu, ma simt oribil...offfff...

Mergi la inceput