Primul an de scoala 2010-2011-clasa I (5)
Raspunsuri - Pagina 7
Elyante spune:
Nici eu nu sint in situatia ta. Copila mea avea 6 ani si aproape 10 luni cind a inceput scoala si am impresia ca foarte putini din cei 27 sint de virsta ei (multi colegi au inceput sa faca 8 ani anul acesta).
Nici eu nu as incepe scoala la 6 ani. Cele 4 ore de scoala nu se compara cu orele de la gradinita. In plus mai sunt temele care noua ne ocupa 1:30 sau chiar 2 ore in unele zile (asta vad ca depinde de invatator pentru ca unii au de lucru acasa iar altii nu; noi facem parte din categoria celor cu teme multe). Eu l-as mai lasa sa copilareasca.
Dar dincolo de sfaturile/situatiile noastre poate ar trebui sa ceri o evaluare din partea gradinitei sa vezi cit e de pregatit pentru pasul acesta.
anemona spune:
MIRCLAU, eu am dat fetita la fix 6 ani si doua luni, este in clasa I, dar te asigur ca fiecare copil e diferit si evaluarea e bine sa o faci tinand cont de datele copilului tau. Eu am primit recomandari sa o dau si de la gradinita si de la un psiholog la care am fost s-o evalueze, ca sa ma asigur ca nu fac o greseala.
Adaptarea a fost destul de buna, zic eu. Mai greu ne-a fost noua, ca parinti. Totusi, fiind cea mai mica din clasa, e adevarat ca in primele saptamani parca o simteam stangace, nu stia sa reactioneze, chiar s-a intamplat sa se mai plimbe prin clasa sau sa plece din clasa fara sa-si stranga ce avea pe banca si am crezut ca a plecat de la scoala. Ea a fost la o gradinita privata, unde erau serviti, ca sa zic asa, cu toate, asa ca ea nu stia ce sarcini are la scoala, cum sa-si poarte de grija, chestii de-astea. La scoala a avut dintr-o data o libertate cu care nu stia ce sa faca.
A invatat insa repede si, chiar daca e mai neastamparata (cred ca si anul viitor ar fi fot la fel, ca asa ii e temperamentul), a facut fata cu succes, a terminat numai cu note de FB, nu a avut nici un B tot sem I. Ea a mers cam cu toata materia stiuta, dar uneori mai poate gresi si din cauza ca nu se concentreaza suficient, e distrata sau obosita, precum si pentru ca nu i se pare important.
Totusi eu zic ca si daca o mai lalaia la gradinita, ar fi fost pierdere de vreme si probabil ca ar fi fost si mai plictisitoare clasa I la 7 ani.
Dar repet, trebuie sa iei deizia tinand cont de copilul tau: daca vrea sa mearga, daca e genul de copil adaptabil, activ, daca se integreaza usor, atunci poti sa risti sa-l dai. E adevarat ca eu am avut momente cand am regretat ca am dat-o, dar numai pentru ca mi-e mila de ea cand o vad asa mica si tarand de ghiozdanul ala cand iese de la ore. E sentimentul meu de mama...
Bafta !
MIRCLAU spune:
fetelor va multumesc mult de raspunsuri
eu inclin sa il dau la scoala pt ca e dezghetat,stie multe pt varsta lui si cred ca ar fi mai obositor sa il inscriu la o alta gradinita decat cea unde a facut pana acum si peste un an sa aiba iar alti colegi,alta adaptare,etc
el isi doreste foarte mult pt ca ii place sa stie lucruri noi,ii place sa invete,imi aduce enciclopedii si ma pune sa i le citesc si sa ii explic numai ca nu am timp mereu,ma rog....dupa cum il vad cred ca s-ar descurca dar ma gandesc si la adaptarea fata de colegi care vor fi cu mult mai mari probabil,el nu este bataus sau violent si cred ca si-ar lua-o
ANEMONA imi poti da si mie pe PM datele psihologului unde ati fost voi?sau nu conteaza?
va multumesc,oricum o sa va urmaresc in continuare
sunnyday07 spune:
Ingrid, nu stiu daca am mai zis, fata mea e versiunea feminina de la baiatul tau
Si noi suntem la al saselea stilou, penultimul a tinut fix o saptamana (si ce sperante imi pusesem in el, parea ceva mai solid si era cu Bolt, personaj de care fata mea e indragostita).
Am avut sedinta si doamna ne-a spus ca va fi mai mult de lucru in semestrul asta. Mie insa nu mi se pare, au mai putine teme si parca totul este mai usor.
Mirclau, eu in locul tau nu l-as da la scoala dar oricum tu iti cunosti cel mai bine copilul.
Nu se organizeaza de anul scolar urmator grupa pregatitoare in scoli?
Noua ne-a fost greu cand a inceput scoala (si fata mea a implinit in noiembrie 7 ani) dar nu din cauza literelor sau cifrelor. In principal faptul ca trebuie sa ajungem la timp, trebuie sa-si poarte singura de grija (venita de la o gradinita particulara unde avea cineva mereu grija de ea), sa stea in banca cuminte si atenta 45 de minute.
De vanzare
cristinamh spune:
ne dati voie sa ne laudam...? au venit rezultatele de la concursul Comper, si are 100p. a mea odrasla si inca doua fete... dac-o tine tot asa, inca un pic si o sa fie "tocilarul" clasei... haha, smecherul nu e sigur, ca s-a adjudecat rolul, dar ce sa facem... luam si noi ce prindem.
ieri a fost prima data cand l-am vazut plangand pentru o nota... scria niste propozitii, si uitase sa lase aliniat la una dintre ele. i+am zis ca asta e, nu e asa grav... da' de unde, da-i cu lacrimi, ca iar ii da doamna -FB. asa ca din "Sorinel" am sters cu picul Sor, am facut Tinel. Ca sa iasa si cu aliniat propozitia... Noroc ca era compunere libera, si puteam sa scriem orice.
aa, si a venit de la scoala, fericit, ca pregateste o surpriza. si ca a zis doamna ca pe 8 martie mamele sa-i duca dimineata pana in clasa...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii, cu premii de la Editura Edu
MIRCLAU spune:
SUNNYDAY da de anul viitor se organizeaza grupa pregatitoare in scoli dar tocmai de asta imi este frica pt ca am inteles ca se schimba totul de anul viitor si programa si tot,imi este frica ,ca va fi o zapaceala si o nebunie,ma rog...inca ma mai gandesc
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristinamh ne dati voie sa ne laudam...? au venit rezultatele de la concursul Comper, si are 100p. a mea odrasla si inca doua fete... dac-o tine tot asa, inca un pic si o sa fie "tocilarul" clasei... haha, smecherul nu e sigur, ca s-a adjudecat rolul, dar ce sa facem... luam si noi ce prindem. ieri a fost prima data cand l-am vazut plangand pentru o nota... scria niste propozitii, si uitase sa lase aliniat la una dintre ele. i+am zis ca asta e, nu e asa grav... da' de unde, da-i cu lacrimi, ca iar ii da doamna -FB. asa ca din "Sorinel" am sters cu picul Sor, am facut Tinel. Ca sa iasa si cu aliniat propozitia... Noroc ca era compunere libera, si puteam sa scriem orice. aa, si a venit de la scoala, fericit, ca pregateste o surpriza. si ca a zis doamna ca pe 8 martie mamele sa-i duca dimineata pana in clasa... Cristina Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii, cu premii de la Editura Edu |
Felicitari !!! Bravo !!! Sa o tineti tot asa. V-ati incris la Cangurasul ? Noi n-am stiut de concursul Comper. Cum oare s-ar putea sa fim si noi si doamna in tema cu aceste concursuri ??!!
Si eu am avut o surpriza frumoasa cand a inceput sem II. A venit cu o diploma cu premiul III pe tara la un concurs de desen Miracolul Craciunului, la care dna inv a trimis niste lucrari de-ale lor.
In rest ne luptam cu copii - copiii, cu suma si diferenta, cu litera mare la numele proprii...de 10 ori scrie bine si a unspea oara o da in bara...
Tare greu mi se pare sa inveti sa scrii si sa citesti...
cristinamh spune:
la cangur nu... doar la smart i-a mai inscris. de comper stiam pentru ca am avut culegerea de la ei.
de concursuri doamnele ar trb sa se ocupe...multe dintre ele o fac pentru adeverintele pe care le primesc. depinde de fiecare.
eu am acum o problema cu dictarile... dupa ce ca nu era usor sa folosesc doar literele invatate, copilu vrea sa-i dau "texte", asa, propozitii legate intre ele. nu ca am mari sperante, dar intreb... a vazut cineva... exista vreo carte de genul acesta, cu texte pe litere, progresiv?
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii, cu premii de la Editura Edu
CRIXIA spune:
Cristinamh, noi pentru dictari folosim www.librarie.net/carti/158731/invatam-Mos-Arici-Stela-Gurzau-Liliana-Iancu" target="_blank">Sa invatam cu Mos Arici. E buna si pentru citit texte scurte.
Mirclau, fetele au dreptate, depinde de fiecare copil cum se adapteaza. Alexia are un coleg care a inceput la 6 ani si 2 luni. Mamica acestuia s-a plans de organizarea copilului, atentia.
Eu zic sa consulti educatoarea sau un psiho. Daca va avea rabdare, daca va fi atent, va tine minte ce are de adus pentru ziua urmatoare...
Va interveni oboseala din cauza programului, trezirea de dimi, apoi trebuie sa fie atent...se acumuleaza....
si peste toate astea, cum au spus si inaintea mea, copii stabilesc uneori ritmul clasei. Cel putin, asa ne-a spus doamna la sedinta. De ex, copii primesc fise de lucru la matematica, si fara sa le spuna nimeni nimic, totul devine o competitie, vor sa termine din clasa, sa primeasca urmatoare fisa. A primit fisa si acasa, iar fii-mea a zis ca ea vrea sa faca toate exercitiile.
Ce-i drept cu schimbarea de anul viitor, va fi plictisitor pentru unii. Greu de luat o decizie, avand si acest aspect.