Primul an de scoala 2010-2011-clasa I (5)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns analias spune:

Super, in cazul acesta toata clasa ar fi trebuit sa aiba numai FB. Copiii au atins aceste obiective pe la Paste si le stapanesc fara probleme. Cu vreo saptamana inainte de Paste au inceput insa niste exercitii cu 3 necunoscute si artificii aritmetice de speriat. Iar doamna a impartit cu darnicie toate calificativele de la FB la I ... e drept ca doar pe caiete (langa fiecare exercitiu), notele nu au ajuns in carnet sau catalog. Dar copiii tot s-au simtit frustrati si asteapta cu suspect de mare nerabdare vacanta :)
Si noi primim maine diplomele in cadrul festivitatii de incheiere a anului scolar. Si tot fara coronite, cica mai sunt la moda. Sper doar sa nu aiba vreun parinte ideea sa ii ia copilului personala, 'asa, in joaca', pentru ca atunci toti se vor intrista ca nu au si ei :(.
Petrecere frumoasa tuturor maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

avem urmatoarele recomandari de carti pt. vacanta:

Ion Agarbiceanu - File din cartea naturii
Tudor Arghezi - Prisaca
Vladimir Colin - Basme
Ion Creanga - Povesti
Ion Luca Caragiala - Momente si schite
George Cosbuc - Poezii
Mihai Eminescu - Poezii
Emil Garleanu - Din lumea celor care nu cuvanta
Petre Ispirescu - Povesti cu talc
Cezar Petrescu - Fram, ursul polar
Ioan Slavici - Povesti
Mihail Sadoveanu - Dumbrava minunata
Mircea Santimbreanu - Sa radem fara catalog
Carlo Collodi - Pinocchio
Hans Christian Andersen - Basme

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Multumesc, Ingrid!

Vacanta placuta tuturor scolarilor si parintilor !

O sa cumpar Pinocchio, am vazut-o in librarie in variana originala. Vladimir Colin n-am citit si la o prima cautare am vazut ca n-ar exista editii recente.

Pe celelalte le avem, o sa incercam sa ne descurcam cu ele in ciuda lui "i" si "a".

Ce program aveti de vacanta?

Mergi la inceput

cu programul de vacanta stam cam prost

Concediul pe litoral e programat abia la 1 septembrie. Insa pana atunci as vrea sa plec macar cateva zile la munte, in iulie... sa vedem cum reusim.

In rest merge la after, unde e si gradi, si program de vacanta. Ii duce de 2 ori pe sapt la tenis, si noi il mai ducem de 2-3 ori pe sapt la inot.

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Io am uitat sa zic despre vacanta

-la mama in provincie 2 saptamani
-1 saptamana in tabara la munte
-inapoi la mama
-o saptamana cu mama la bai
-vreo cateva zile la munte
- la mare la inceput de septembrie probabil, nu ne-am hotarat inca unde si cum

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ingridnen

avem urmatoarele recomandari de carti pt. vacanta:

Ion Agarbiceanu - File din cartea naturii
Tudor Arghezi - Prisaca
Vladimir Colin - Basme
Ion Creanga - Povesti
Ion Luca Caragiala - Momente si schite
George Cosbuc - Poezii
Mihai Eminescu - Poezii
Emil Garleanu - Din lumea celor care nu cuvanta
Petre Ispirescu - Povesti cu talc
Cezar Petrescu - Fram, ursul polar
Ioan Slavici - Povesti
Mihail Sadoveanu - Dumbrava minunata
Mircea Santimbreanu - Sa radem fara catalog
Carlo Collodi - Pinocchio
Hans Christian Andersen - Basme

Ingrid si Cristi 8 ani

Aceeasi lista de lecturi o avem si noi, plus inca doua:
1. Tudor Arghezi - Prisaca
2. Edmondo de Amicis - Cuore

A trecut primul an de scoala, cu multe diplome, premii si emotii. Asteptam cu nerabdare si interes clasa a II a. Pana atunci pustoaica mea e fericita ca are timp sa se joace mai mult in parc si sa citeasca muuuuult-mult, pana adoarme cu cartea in mana. Cred ca stressul ei cel mai mare in cursul anului scolar ce tocmai s-a incheiat nu a fost nivelul la care i-a dus invatatoarea la matematica, ci faptul ca nu putea sa citeasca dupa pofta inimii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taisia spune:

Si noi cam aceeasi lista de lecturi avem. Mie personal unele mi se par greute pentru varsta lor, dar asta e. Nu cred ca o sa reuseasca sa le citeasca pe toate, nu-l pasioneaza cititul.
Teme aveti? Noi avem 2 caiete de vacanta de la Paralela 45, plus o carticica Bucuriile vacantei, cu intrebari din toate materiile. In plus, doamna zicea sa terminam cu ei culegerile pe care nu le-au terminat la scoala si sa facem zilnic o copiere si o dictare. Iarasi, mi se pare mult, nu cred ca-l stresez cu toate, altfel n-o sa simta ca are vacanta.

mamica

Mergi la inceput

noua doamna ne-a spus sa citeasca zilnic 1-2 pagini si o data pe saptamana sa faca exercitii la mate.
De scris nu a zis nimic, dar se subintelege
Al meu nici nu vrea sa auda de scris, cu cititul vad ca se preocupa, i-am luat niste carti noi plus ca mai citeste in revistele cu Donald.

Iar trebuie sa duc munca de lamurire cu scrisul, parca nu mi-a ajuns tot anul scolar

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

noua nu ne-a dat teme de vacanta...dar le-am pregatit eu.

nu prea are chef sa le faca, dar o jumatate de ora pe zi nu e mare lucru.

ii place sa citeasca atlase...acum citeste unul cu roma antica.

in vacanta asta nu am organizat nimic sigur, dar oricum unde stam noi e ca in statiune, mereu e ceva de vazut.
mergem la cinema, pisina(William a invatat sa inoate).
avem un parc cu stropitori mari cu apa...si e super cand sunt peste 40' afara.
in restul timpului avem mai mereu cate un copil care vine pe la noi si se joaca.

cam atit...

michelle

Mergi la inceput

La noi doamna a mentionat ca tema obligatorie doar 'Din lumea celor care nu cuvanta' (citit + realizat un desen care sa reprezinte ceva ce i-a impresionat pe ei). Restul lecturilor - plus cartea de basme pe care au primit-o ca premiu - a zis ca este recomandabil sa fie parcurse si i-a sfatuit sa repete in vacanta la mate, fara sa precizeze insa ce si cat. Fie-mea si-a fixat 'norma' zilnica de vacanta: o dictare, o copiere si un teanc de culegeri de mate si de romana - daca le face pe toate iese doctor docent!!! Eu nu am insa de gand sa o pun chiar zilnic. Insa cu siguranta la inceputul scolii doamna ii va lauda iarasi pe cei care au lucrat cel mai mult, probabil vor primi chiar note, asa ca nu strica sa lucreze cat poate de mult. Iar in zilele cand vom fi plecati nu voi cara nici o culegere cu mine. Ii iau doar cartile de lectura, ca sa ii satisfac placerea (si eu plecam in copilarie cu un rucsac de carti dupa mine).

Culegerile le-am terminat pe la mijlocul lui mai, pentru ca erau tema suplimentara obligatorie si primeau note, asa ca a fost un soi de intrecere in clasa: cine ia mai multe note pe culegeri. Materia a fost terminata inainte de finele lui mai, asa ca in ultimele saptamani au lucrat vreo 3 carti suplimentare de vacanta (cred ca tot de la Paralela 45). Mie mi s-a parut ca a tras cam mult de ei si au intrat in vacanta extrem de obositi.

Mergi la inceput