Primul an de scoala 2010-2011-clasa I (5)
Raspunsuri - Pagina 27
Noa spune:
Noua ni s-a spus ca nu se mai acorda nici premii, nici coronite, numai o diploma de absolvire.Nu e prea spectaculos.
cristinamh spune:
la noi au fost o sumedenie de diplome, de pe la toate concursurile... si parintii au tinut mortis sa le punem coronite pe cap.
sunnyday07 spune:
La noi nu vor fi coronite, slava domnului.
Serbarea a fost vineri seara si a fost foarte reusita. Doamna ne-a spus ca toti copii stiu sa scrie si sa citeasca si toti au medii numai de foarte bine si bine - Bravo scolarilor!
Unii au capatat diplome de la concursuri, iar cei care au luat excelent la cangur (si naucila al meu - bravo ) sau s-au calificat la calator printre randuri la nu stu ce faza vor fi premiati joi cand este ceremonia de inchidere a anului scolar (toate clasele I-IV).
Aveti vreo lista de lecturi pentru vacanta? Noua doamna nu ne-a dat nimic dar le-a recomandat sa mai citeasca, scrie, socoteasca in vacanta ca altfel se uita aproape tot.
cristinamh spune:
noi avem o lista de lectura, am pus-o pe blog.
si la "premiu" doamna a vrut sa le luam o culegere de texte de lectura, de la aramis. n-am apucat inca sa ma uit pe ea, dar am vazut ca uneori sunt doar fragmente, nu text integral. dupa ce o rasfoiesc cum trebuie, imi dau cu parerea.
in schimb sunt in dilema ce fac cu lista de lectura... eu cartile le am in casa, dar... sunt cu scrierea veche. adica cu sint in loc de sunt, fara i din a... si parca nu l-as lasa sa citeasca deocamdata asa, inca are de lucru la fixarea regulilor de scriere, nu trb sa-l derutez eu...
michelle-usa spune:
aici nu s-a acordat nimic premii coronite...nu s-a facut serbari cu cintece , poezii.
Copii au avut doar o petrecere pentru ei sa se distreze si ceva dulciuri, dar fara parinti, doar cei care s-au oferit voluntari sa ajute.
Premii s-au acordat doar 3 diplome la primii 3 copii din clasa. William al meu a fost unul dintre acestia .
Le-a mai dat niste bilete gratuite si cu cadou la un fel festival care va fi vara asta .
michelle
sunnyday07 spune:
Cristina, multumesc pentru lista de lectura.
Aceeasi dilema o am si eu, am multe carti de povesti de cand eram eu mica si nu stiu daca in vacanta asta sa o las sa citeasca din ele. Dar parca nu-mi vine sa cumpar versiunile noi doar pentru ca sunt cu i din a (intelegeti ce-am vrut sa zic, sper ).
Pana acum am citit eu si a fost ok dar acum a inceput si ea sa citeasca singura si vine si vacanta in care si-a propus sa citeasca multe povesti.
Din lista, la o prima vedere, unele mi se par prea usoare (Somnoroase pasarele au avut-o in Abecedar) si altele parca un pic prea dificile (Peripetiile Alisei in Tara Minunilor) dar vom vedea.
Abia asteptam vacanta!
ingridnen spune:
am avut ieri serbarea abecedarului, iar vineri este serbarea de premiere pt. clasele 1-4.
Azi si maine, program normal
am primit o lista cu carti propuse pentru lectura... i-am cumparat si eu in week-end o carte cu 20 de povesti de la Cora.
Ingrid si Cristi 8 ani
sunnyday07 spune:
Ingrid, cand ai un pic de timp de spui si noua ce carti aveti in lista de lectura?
Eu ii promisesem ca-i cumpar o carte pentru ca a inceput sa citeasca binisor. Si ce si-a ales fata mea? O carte cu pirati. I-am luat-o, pentru ca ii promisesem ca isi va alege singura cartea si eu nu voi interveni (tot a fost bine, pentru ca acum vreo cateva saptamani se uita la una cu vampiri). Acum citeste scrisorele de condamnari la moarte din plicurile lipite prin carte ....
Sa fie oare perioada roz pe sfarsite?
analias spune:
Fetita mea termina clasa I si invatatoarea le-a dat zilele trecute manualele de clasa a II-a. Undeva pe la sfarsitul manualului este o lista cu 17 lecturi recomandate si doamna le-a zis sa le citeasca in vacanta.Probabil cam acestea ar fi lecturile de vacanta. Noi le-am citit demult, asa ca in vacanta le mai rasfoim doar si abordam lecturi noi. Pe de alta parte, editiile vechi nu au de ce sa fie periculoase, deoarece copiii nu stau sa aprofundeze pagina (in cazul in care citesc cursiv), asa ca nu le ramane fotografiata ortografia veche. Fetita mea citeste de pe la 5 ani si ceva si are la indemana, in biblioteca din camera ei, toate cartile mele vechi. Mai mult, obisnuinta cititului indelungat a ajutat-o sa retina aproape toate ortogramele, asa ca la anul le va stii fara studiu. Aceeasi experienta am avut-o si eu la varsta ei.
Are cineva programa de matematica la clasa I? Rasfoind acum manualele de clasa a II a am descoperit ca manualul prevede materie si exercitii mai usoare decat cele facute in clasa I. Noi am facut la clasa lucruri care nu erau prevazute in manual (2 si 3 termeni necunoscuti). Eu nu sunt lamurita ce ar trebui sa stie de fapt scolarul absolvent de clasa I. Are cineva idee?
vali63 spune:
analias, aici gasesti ce ar trebui sa stie elevul la terminarea clasei 1.
http://www.didactic.ro/materiale-didactice/39188_ce-ar-trebui-sa-stie-un-elev-la-sfarsitul-clasei-i
Maine la noi este premierea unde se vor inmana niste diplome de merit si cele de la concursuri (fara coronite).