Primul an de scoala 2010-2011-clasa I (5)
Raspunsuri - Pagina 29
ingridnen spune:
analias, asa e cand ai fata te invidiez
al meu daca ar putea sa le dea foc la toate si sa leneveasca toata ziulica, ar fi cel mai fericit
Ingrid si Cristi 8 ani
analias spune:
Ei, lasa, ingridnen, ca si a mea ar da foc la tot ce tine de matematica si ambitia nu prea functioneaza la acest capitol. Ii place tot ce tine de latura umana sau artistica, dar materiile reale le-ar scoate din programa. Ba la o adica le-ar declara chiar periculoase!
Sa stii ca in clasa s-a format deja 'plutonul fruntas' si sunt in general baieti. Cel mai laudat de doamna, cel mai rapid la raspunsuri si rezolvari etc e un baietel. Chiar doamna ne-a zis ca - cel putin pentru moment - in clasa lor baieteii sunt cei mai seriosi, atenti, studiosi etc.
Azi am fost ffff obosita si am decis ca nu iesim decat diseara. Pustoaica mea s-a declarat de acord si s-a apucat cu elan de lectii: a facut una bucata pagina dintr-o carticea pe care i-a dat-o doamna (3/4 din pagina avea de colorat haha), am facut rapid o dictare, apoi si-a copiat ea ceva si s-a asezat in pat, cu picioarele pe perete si cu cartea in mana. Asa si-a petrecut restul zilei pana am chemat-o la masa. Nu vreau totusi sa o bat la cap cu matematica, pt ca am senzatia ca totusi doamna a insistat prea mult si a facut cu ei exercitii nitel prea dificile. Ma bucur insa ca acum 2 zile ne-am intalnit cu invatatoarea pe strada si a alergat la ea si a fost foarte fericita sa o vada.
ingridnen spune:
ieri, nu stiu prin ce minune copilul a zis ca scrie o poveste inventata de el.... eu m-am bucurat ca totusi vrea sa puna mana pe stilou... s-a plictisit bineinteles dupa 3 propozitii
nu mai zic, greseli la greu "afostodata" si "ropotul" (in loc de robotul) si altele ufff greu mai e
Ingrid si Cristi 8 ani
analias spune:
Pe mine ma streseaza scrisul cu stiloul. In clasa I doamna le-a dat voie DOAR cu stiloul-minune, pentru a evita stersul cu picul. Pe mine insa m-a dus la faliment, e super scump: temele constau in copieri lungi, culegerile trebuiau rezolvate tot cu stiloul. Nu mai pridideam sa cumpar celebrele mine.
Asa ca am hotarat ca din clasa a II-a sa scrie cu stilou normal, cum am scris si noi. Problema e ca, neavand exercitiu, mai scutura mana si tasneste cerneala pe unde nu te astepti, il mai uita deschis si ii ia 5 min pana reuseste sa il faca sa scrie din nou sau se manjeste peste tot - inclusiv in urechi!!! Asa ca scopul meu principal in aceasta vacanta este exersarea scrisului cu stiloul normal. Poate sa isi scrie memoriile, sa rezolve teme sau sa scrie ce o taie pe ea capul, dar trebuie sa o faca CU STILOUL! Am devenit maniaca. Urasc stiloul-minute. E el util, insa e scump.
cristinamh spune:
am sunat la bunici sa vad cum progreseaza copilu'... trage mata de coada la greu, normal. il las in pace, sa vad cam ce vrea el singur sa faca, apoi cand il iau acasa, vedem noi cum facem sa ne mai amintim ce-am invatat peste an.
am luat si noi caietele de la paralela45, si il mai avem pe cel recomandat de doamna. si in rest... citit la greu.
m-am certat si cu bunicul, ca lui ii place cum citeste copilul. mie nu-mi place. e robot, nu se chinuie sa aiba intonatie, sa simta dialogul, semnele de punctuatie... ce face el e buchisit, nu lectura. da' uite asa, in loc sa-i spuna ca e bine, dar mai are de lucru, ii creste coarne ca e nemaipomenit...
nu stiu ce facem in vacanta, sigur e cantonamentul lui, poate si un pic de mare, dar sa vedem daca reusesc sa ma "descurc"...
taisia spune:
Noi am inceput sa lucram dupa caietele de vacanta de la Paralela 45. cel de matematica e interesant, cel de romana e haios, copilului ii plac. O pagina se lucreaza in maxim 10 minute, cel putin pana unde am ajuns noi.
La citit, luptam cu Pinocchio, cred ca ii place povestea, desi parlamentam ceva pana sa ne apucam de capitolul zilnic. In rest, joaca multa.
mamica
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui analias Pe mine ma streseaza scrisul cu stiloul. In clasa I doamna le-a dat voie DOAR cu stiloul-minune, pentru a evita stersul cu picul. Pe mine insa m-a dus la faliment, e super scump: temele constau in copieri lungi, culegerile trebuiau rezolvate tot cu stiloul. Nu mai pridideam sa cumpar celebrele mine. Asa ca am hotarat ca din clasa a II-a sa scrie cu stilou normal, cum am scris si noi. Problema e ca, neavand exercitiu, mai scutura mana si tasneste cerneala pe unde nu te astepti, il mai uita deschis si ii ia 5 min pana reuseste sa il faca sa scrie din nou sau se manjeste peste tot - inclusiv in urechi!!! Asa ca scopul meu principal in aceasta vacanta este exersarea scrisului cu stiloul normal. Poate sa isi scrie memoriile, sa rezolve teme sau sa scrie ce o taie pe ea capul, dar trebuie sa o faca CU STILOUL! Am devenit maniaca. Urasc stiloul-minute. E el util, insa e scump. |
aici nici vorba de scris cu stiloul. totul se scrie cu creion.
al meu mai scrie cu un pix cu gel, asa cand vrea el.
imi amintesc prin ce treceam la scoala cu stilourile...
nici macar nu scrie literele de mana. asta l-am invatat eu acasa. la scoala se scrie doar de tipar.
michelle
analias spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui michelle-usa
aici nici vorba de scris cu stiloul. totul se scrie cu creion. al meu mai scrie cu un pix cu gel, asa cand vrea el. imi amintesc prin ce treceam la scoala cu stilourile... nici macar nu scrie literele de mana. asta l-am invatat eu acasa. la scoala se scrie doar de tipar. michelle |
Stiu ca nu peste tot se foloseste stiloul. Insa daca tot e obligatoriu la noi, macar sa foloseasca unul normal. Eu nu am avut nici o problema in copilarie, insa fiica mea nu e asa indemanatica. I-am deschis apetitul catre stilouri obisnuite cand i-am dat unul din stilourile mele din copilarie, cel cu cap de ursulet panda (daca va mai aduceti aminte). Il adora, asa ca face eforturi sa scrie fara greseli si fara sa se manjeasca. Vad ca mai sunt cativa parinti in clasa care au inceput propaganda pro-stilou normal. Probabil or fi fost si ei exasperati de pretul minelor pt stiloul-minune, ca mine :)
sunnyday07 spune:
Analias, stai s-o vezi pe fata mea care-i la al 12-lea (cel putin) stilou si la al cincilea pilot!
Ii mai fac morala sa aibe grija de ele, o mai las in pace, una peste alta a promis ca in clasa a II-a va fi mai atenta
Michelle, ne-ar placea si noua la scoala in state, si nu numai din cauza scrisului cu creionul.
Ingrid, apreciaza intentia de a scrie povestea, intreaba-l ce se mai intampla si cand e gata.
sunnyday07 spune:
uitasem - cand trecem si noi clasa a II-a?
la "subiect", adica
Fata mea e foarte mandra ca e clasa a II-a.