Primul an de scoala 2010-2011-clasa I (5)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Multumesc Michelle!

Cred ca aveti acelasi sistem. Noi primim teme zilnic, maxim 3-4 pagini. Insa are 3 carti ( level 4) de citit in fiecare seara si de scris un rand doua despre fiecare carte. Spelling test au numai vinerea si le da un set de cuvinte ( max. 20). In rest, cam totul se invata in clasa.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui virgi

Multumesc Michelle!

Cred ca aveti acelasi sistem. Noi primim teme zilnic, maxim 3-4 pagini. Insa are 3 carti ( level 4) de citit in fiecare seara si de scris un rand doua despre fiecare carte. Spelling test au numai vinerea si le da un set de cuvinte ( max. 20). In rest, cam totul se invata in clasa.

Multumesc

si noi avem spelling vinerea 10 cuvinte si 3 fraze
Time test la mate, 50 ex.(adunare/scadere)in 5 min, el le face si in 3 si acum mai nou zice ca poate in 2 min...dar sa mai exerseze.
Book review face acasa cu 5-6 fraze la fiecare carte care o citeste. Nu stiu exact la ce level e, dar poate citii carti de 100 pagini(cu desene, bineinteles).
La inceputul primului treimestreu la mate ii dadea niste probleme destul de ciudate, adica:
Ana are 3 mere rosii si 2 mere galbene. Radu are 4 mere rosii si 3 mere galbene. Cate mere rosii are Ana?
I-a luat un pic de timp sa isi dea seama ca treb sa citeasca bine si sa se concentreaze la ce-i cere.Dar mie mi s-a parut un pic aiurea pt inceput de scoala.
PT Weekend si vacante nu au teme.Doar noi mai practicam citeceva de pe net sa nu ne plictisim.
Vacanta placuta tuturor!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Sarbatoarea Invierii Domnului sa va aduca in case Lumina,
Dragoste, Intelegere Si Sanatate!
Paste Fericit!
Pupici,
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Paste Fericit si din partea noastra tuturor scolareilor si parintilor!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Va dorim ca ultima suta de metri (mai sunt 6 saptamani si se termina clasa I) sa fie usoara si cu FB-uri din belsug.

Nu-mi vine a crede cum a trecut timpul...

http://chicboutique2011.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

ieri nu a primit teme decat la mate.. dar ce ne-am chinuit... pur si simplu nu intelegea ce-i cu problemele acelea care se rezolva cu doua operatii
a durat aproape o ora pana am facut 3 probleme cu el, mai mult le-am facut eu.. jaaale... fac pipi...mi-e sete... fac caca...vreau stiloul X...
la voi e la fel ?

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Doamne, Ingrid da' ai ceva de tras.
La mine, multumesc Celui de Sus nu e asa. Are teme cu duiumul (ieri a avut si la mate si la romana), insa si le face cu bunica pana vin eu de la serviciu. Eu doar arunc un ochi seara si mai repar cate o greseluta. Tot asa dureaza vreo 3 ore (mate si romana) insa cu pauze lungi si dese ca sa nu oboseasca copilu'.

La romana e mai complicat cu propozitiile cu diferite cuvinte insa la matematica face totul singur cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingridnen

ieri nu a primit teme decat la mate.. dar ce ne-am chinuit... pur si simplu nu intelegea ce-i cu problemele acelea care se rezolva cu doua operatii
a durat aproape o ora pana am facut 3 probleme cu el, mai mult le-am facut eu.. jaaale... fac pipi...mi-e sete... fac caca...vreau stiloul X...
la voi e la fel ?

Ingrid si Cristi 8 ani

Care-s problemele cu doua operatii?

Io-s nelamurita in ceea ce priveste problemele cu "termenul necunoscut". Au mai facut acum vreo cateva luni, dar mai simple si nu le-am dat atentie (ex. casuta+3=9 , si le rezolvam prin cat +3 =9?).

Ieri insa a venit cu vreo cateva probleme rezolvate in clasa, probleme de genul: 97-x=32 .
Am intrebat-o cum se rezolva si mi-a spus ca nu stie, doamna a scris pe tabla si ea a copiat. Banui ca a si explicat doamna, dar n-a inteles ea.

Cum ii explic eu copilului asta? Sunt problemele de genul asteia de clasa I?

Am gasit de didactic ro niste filmulete cu o invatatoare dar sincer eu nu cred ca as fi priceput ceva daca as fi fost clasa I. Si oricum explicatiile sunt pentru cazurile in care termenul necunoscut este cu + si in stanga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

pe mine ma scoate din sarite faptul ca nu este atent
adica sa stea jos acolo pe scaun si sa fie ochi si urechi la ceea
ce-i explic eu. Pana acum era totul super la mate, marile probleme erau la romana. Acum, dupa ce a scris de zor toata vacanta, stam exact invers !

As putea spune ca ieri era poate obosit.. a fost la after pana la 16:30, pe urma la tenis de la 17 la 18... la mate ne-am apucat pe la ora 19 abia.
Numai ca si in week-end avem aceleasi discutii !

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sunnyday07

Care-s problemele cu doua operatii?

Ieri insa a venit cu vreo cateva probleme rezolvate in clasa, probleme de genul: 97-x=32 .
Am intrebat-o cum se rezolva si mi-a spus ca nu stie, doamna a scris pe tabla si ea a copiat. Banui ca a si explicat doamna, dar n-a inteles ea.

Cum ii explic eu copilului asta? Sunt problemele de genul asteia de clasa I?

[/quote]

Cu siguranta in clasa i s-a explicat asa incat sa inteleaga. Nu stiu cum le face fim'iu, insa nu are nelamuriri.
Eu am incercat odata sa-i explic (inainte de a primi explicatia de la doamna) genul asta de exercitiu cum m-a taiat capul. Adica i-am spus ca termenul necunoscut "x" rezulta dintr-o operatie intre ceilalti 2 termeni cunoscuti. Si am luat-o pe incercate: 97-x=32
32 - 97 se poate ? Nu.
32 + 97 o sa dea un numar cu trecere peste suta si nu a invatat inca asa ceva, deci nu e posibil
Ce a mai ramas ? 97 - 32 = 65 si facem verificarea punandu-l pe 65 in locul lui x.

Chiar m-ai facut curioasa. Diseara il intreb cum i-a invatat domana sa rezolve, poate pricep si eu

Mergi la inceput