Primul an de scoala 2010-2011-clasa I (5)
Raspunsuri - Pagina 14
geniest spune:
Aha, acum m-am dumirit si eu, cand a venit acasa si am vazut ca are si carticica. A facut 24 din 24.
Lui i s-au parut f usoare, mie, insa...nu. Am stat sa ma gandesc la unele...
http://chicboutique2011.blogspot.com/
CRIXIA spune:
Sorana, chiar ma gandeam la tine, ca ce bine ar fi daca mai bagi un ochi si la topicul nostru, macar ne mai dumiresti
Michelle, da, imi place la voi, mai ales diversitatea! Tabla inmultirii, hmm?!! Iar faza cu ceasul si banii ne-ar fi fost tare buna si noua in perioada asta!
A mea a gresit 9, iar punctajul e pe prima pagina. Nu i-am aratat ei cat de suparata sunt, dar....
cica n-a inteles la cea cu anul in care suntem, trebuia sa adune cifrele lui 2011. Am inteles ca nu prea stie cum e treaba cu "echilibratul balantei" sau cu ceasul....de aceea am zis ca unele le-a gresit din neatentie.
blog magazin
virgi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa ce diferit e sistemul din Romania fatza de cel de aici din America! Si eu am baietelul in clasa I. Nu merge l ascoala cu carti, caiete, stilouri...nimic in ghiozdan doar mancare si vinerea cu tema pe saptamana respectiva.Chiar ii spun ca nu stiu la cel mai cara degeaba. Temele sunt foarte interesante. La mate,in ultimul timp ma innebunit cu cat s-au axat pe numarul banilor si cu ceasul.Au invatat sa adune, scada pana la 50 si doar el singurul din clasa a terminat tabla inmultirii si sa faca adunari si scaderi pana la 100. La scris, toti scriu bine, deja folosesc fraze complete. Fac si gramatica. Au ore de geografie si istorie, cultura generala. Noi , parintii nu stim orarul de la scoala, ce materii fac si cand. michelle |
Michelle - ce varsta are baietelul tau in cls. I, dupa sistemul american? Clasa 1-a, incepe la 5 sau la 6 ani la voi?
La noi, 3-5 ani este preschool, apoi de la 5 ani intri in clasa I. Pe fiica-mea au mutat-o in cls.1 de luna trecuta. N-a fost decizia noastra, dar stresul a trecut, s-a acomodat repede si sper sa fie bine. Acum e cea mai mica din clasa 4,10 ani, fata de aprox.6 - 6,5 ani cat au ceilalti. Noroc ca sunt doar 11 copii in clasa.
Vroiam sa te mai intreb la ce level de reading sunt in general elevii de clasa 1 la voi?. Fiica-mea este level 4 acum, insa au in clasa si de level 8, dar si de level 3.
Istorie si geografie nu fac, insa au zilnic mate ( sunt la measurement acum), science, IPC ( five senses unit acum), reading, spelling, computer, limba straina, mai are 2 ore de sport pe saptamana, show and tell, art, music - cele din urma cate o ora pe saptamana. Incepe zilnic la 8:30 si termina la 2:45.
De luni intra in vacanta pentru 2 saptamani!
Maadi spune:
Buna,
Si noi am fost la Cangur. A gresit 2 probleme usoare,
tot din neatentie, din graba - cea cu ghemul si cea cu clovnul (in loc de poimaine
a trecut alaltaieri). Dar sa vedem ce a si bifat.
Este foarte fericit deoarece saptamana trecuta a fost ales seful clasei.
Astazi este practic ultima zi de scoala, maine nu se mai duc,
deci am intrat in vacanta.
Bucurie mare atat pe el, cat si pe noi.
Cristina - Mi-a placut tare mult micutul dansator. Mult succes in continuare.
Maadi si Calin (19.07.2003)
ingridnen spune:
azi trebuia sa vina iepurasul am strans cate 10 lei ca sa le cumpere ceva specific de Paste. Ar fi trebuit sa primeasca maine, dar se pare ca unii copii nu vin . Noi mergem si maine la scoala, de luni intru eu in concediu ca n-am cu cine sa-l las si nici la after nu vreau sa-l duc (unde sta in vacanta cu copiii de gradi de 3-4 ani).
Nu stiu ce voi face 3 luni de zile vara cu el, noi avem doar doua saptamani de concediu
Ingrid si Cristi 8 ani
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui virgi Michelle - ce varsta are baietelul tau in cls. I, dupa sistemul american? Clasa 1-a, incepe la 5 sau la 6 ani la voi? La noi, 3-5 ani este preschool, apoi de la 5 ani intri in clasa I. Pe fiica-mea au mutat-o in cls.1 de luna trecuta. N-a fost decizia noastra, dar stresul a trecut, s-a acomodat repede si sper sa fie bine. Acum e cea mai mica din clasa 4,10 ani, fata de aprox.6 - 6,5 ani cat au ceilalti. Noroc ca sunt doar 11 copii in clasa. Vroiam sa te mai intreb la ce level de reading sunt in general elevii de clasa 1 la voi?. Fiica-mea este level 4 acum, insa au in clasa si de level 8, dar si de level 3. Istorie si geografie nu fac, insa au zilnic mate ( sunt la measurement acum), science, IPC ( five senses unit acum), reading, spelling, computer, limba straina, mai are 2 ore de sport pe saptamana, show and tell, art, music - cele din urma cate o ora pe saptamana. Incepe zilnic la 8:30 si termina la 2:45. De luni intra in vacanta pentru 2 saptamani! |
noi l-am dat cand avea 6 ani si 8 luni. la el in clasa sunt copii mai mici cu 6-8 luni si mai mari 6-8 luni.
cred ca fiecare ii da cum vrea...nu stiu sigur.
am avut emotii ca nu stia engleza de loc. am venit in aprilie a facut o luna de gradi si o luna summer school sidin august la scoala. dar acum i-a depasit pe f. multi din clasa.
la raport cardul din trimestrul trecut era la citit 2.8-3(nivel de clasa a 3-a).
au un sistem ciudat la citit dar face sens:
toti elevii de clasa 1 sunt adunati si impartiti pe grupe in functie de level-ul de citit la care sunt fiecare.
in felul asta nu ii tin pe loc pe cei avansati si nici nu-i chinuie pe cei care nu au ajuns la nivel.
face istorie...a invatat de presedinti, geografie a invatat de continente...biologie plante, animale, insecte.
Dar prea sigura nu sunt de ce face ca nu au manuale acasa si nici teme la toate materiile.
Terme nu au decat la mate(8 pagini pe sapt), spelling (1 pagina/sapt) si reading(2 pagini/sapt).Si toate aste le poate termina intr-o zi.
au o materie f. incarcata dar facuta cu cap ca e pe intelesul lor si e plin de fun...
si aici au computere si se joaca in clasa pe game-uri educative
aici nimeni nu se streseaza cu temele, meditatii. invata totul din clasa, iar eu ca parinte daca vreau ma ocup de el si e mai avansat.
pacat ca profesorii din Ro. nu mai trag cu ochii la cum se preda in alte tari...ca ar fi multe de schimbat.
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui virgi [br Michelle - ce varsta are baietelul tau in cls. I, dupa sistemul american? Clasa 1-a, incepe la 5 sau la 6 ani la voi? La noi, 3-5 ani este preschool, apoi de la 5 ani intri in clasa I. Pe fiica-mea au mutat-o in cls.1 de luna trecuta. N-a fost decizia noastra, dar stresul a trecut, s-a acomodat repede si sper sa fie bine. Acum e cea mai mica din clasa 4,10 ani, fata de aprox.6 - 6,5 ani cat au ceilalti. Noroc ca sunt doar 11 copii in clasa. Vroiam sa te mai intreb la ce level de reading sunt in general elevii de clasa 1 la voi?. Fiica-mea este level 4 acum, insa au in clasa si de level 8, dar si de level 3. Istorie si geografie nu fac, insa au zilnic mate ( sunt la measurement acum), science, IPC ( five senses unit acum), reading, spelling, computer, limba straina, mai are 2 ore de sport pe saptamana, show and tell, art, music - cele din urma cate o ora pe saptamana. Incepe zilnic la 8:30 si termina la 2:45. De luni intra in vacanta pentru 2 saptamani! |
ce limba straina face?
aici inca nu se face limba straina, probabil va fi optional spaniola peste cativa ani.
michelle
CRIXIA spune:
Vacanta placuta!! Sa le aduca iepurasul scolarilor nostri putina odihna, ceva placut lor si prin bucuria lor liniste sufleteasca noua!
Avem si ceva teme, 2 texte de transcris, de citit Praslea si la mate dintr-o revista cam 20 de prb.
blog magazin
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui CRIXIA Sorana, chiar ma gandeam la tine, ca ce bine ar fi daca mai bagi un ochi si la topicul nostru, macar ne mai dumiresti Michelle, da, imi place la voi, mai ales diversitatea! Tabla inmultirii, hmm?!! Iar faza cu ceasul si banii ne-ar fi fost tare buna si noua in perioada asta! A mea a gresit 9, iar punctajul e pe prima pagina. Nu i-am aratat ei cat de suparata sunt, dar.... cica n-a inteles la cea cu anul in care suntem, trebuia sa adune cifrele lui 2011. Am inteles ca nu prea stie cum e treaba cu "echilibratul balantei" sau cu ceasul....de aceea am zis ca unele le-a gresit din neatentie. Alexia & Ana blog magazin |
tabla inmultirii nu a invatat-o ca papagalul cum am facut noi si nici cu flash cards cum a recomandat doamana ca i s-a parut plictisitor, in schimb si-a folosit stilul propriu.
stie sa adune f. bine din minte...asa ca s-a folosit de adunarea repetata si de citeva tricuri dintr-o carte de matematica distractiva.
michelle
geniest spune:
Vacanta frumoasa tuturor !!!
Imi doresc sa vina odata vremea calda si sa poata sta mult pe afara.
http://chicboutique2011.blogspot.com/