Primul an de scoala 2010-2011-clasa I (5)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
CRIXIA spune:
Da, la noi se pastreaza totul pentru desen, abilitati in dulap. Daca intr-o perioada nu folosesc culegerea, aceasta ramane la dulap. Caitele sunt cate 2, le rotesc, unul acasa pt tema, ziua urmatoare il primesc pe cel de la dulap cu tema precedenta verificata, sau ce au lucrat la clasa. Asa poate si doamna sa verifice.
Dar si asa, tot cara in ghiozdan. Raul si-l face singura scolarita mea, vrea sa care 2 penare cu culori. Tot timpul termina ultima pictura, desenul...sta si bibileste la lucrare pana in ultima clipa.
Stilouri...fii-mea cauta in cutiile cu amintiri, acum foloseste unul vechi d'alu ta-su. I-am zis ca nu-i mai cumpar caci le strica si vad ca a gasit solutia, cotrobaie.
Azi a fost Smart, Cultura gen., are doar 3 greseli. Ma steptam sa faca cel mai putin.
Maine, Cangurasul! Bafta tuturor!
blog magazin
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
geniest spune:
Si la noi se pastreaza ustensilele pt. abilitati si desen la dulap. Insa lunea, martea si miercurea cand are si romana si matematica are 2 caiete mici (celelalte 2 sunt la doamna, rotatie), 2 manuale, 2 culegeri, 2 caiete speciale, 2 mape de fise + penar +pachet de mancare + sticla cu apa.
Partea proasta e ca le da de lucru direct pe manual sau culegere sau caiet special de pe o zi pe alta asa ca nu are cum sa le lase acasa sau la scoala.
Eu nu mai astept si in vacanta de Paste ii iau troller.
http://chicboutique2011.blogspot.com/
CRIXIA spune:
Din punct de vedere al caratului i-as lua si eu troler, dar inconvenientul este ca ea are clasa la etajul 2....deci va cara ceva mai greu pe trepte. DImineatza o insoteste tati pana la poarta, iar la iesire o astept eu.
blog magazin
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cristinamh/cristinamh.jpg)
cristinamh spune:
noi tocmai am cumparat stilourile 5 si 6, nr. 5 merge deja la scoala, 6 e rezerva cand scolarul cel grijuliu nu-l gaseste pe nr. 5. nu de alta, dar economisim la teme jumatate de ora, caci nu stam sa cautam in ce cotlon s-a ascuns nr. 5...
cu precedentele nu ma gandesc ce s-a intamplat, dar dupa numarul de pete de pe tricou banuiesc ca s-au dat cu penita de banca.
eu ii iau unele de la schneider, la 8 lei bucata, merg multumitor.
la caiete refuz sa le mai numar... in schimb pentru mapele cu fise i-am cumparat un biblioraft cu clape, din-acela mai ingust, si i le-am mutat acolo. le cara pe toate, de la inceputul anului... asa i-am zis ca in momentul in care se strang mai mult de 10-15 foi, sa mai mute in biblioraft... initial i-am zis sa-l lase in banca, apoi am inteles ca i l-a pus doamna in dulap.(si i-a placut si ideea)
in schimb la abilitati destule stau la scoala. sa vedem daca la toamna o sa pot sa o conving pe doamna sa cumpere acuarele la bidoane de 1l (e 15 lei bidonul), si sa le tina la scoala. le pune pe planseta de cate ori au nevoie. asa avem la gradi, si de la inceputul anului abia daca s-a dus un sfert de bidon. nu mai pun ca 7 bidoane sunt mai ieftine decat 23 de seturi de tempera...
hartie creponata si glasata am cumparat de la fondul clasei, sta in dulap si le da doamna. se mai cara de-acasa cu perforatoare decorative, foarfeci si lipici.
altfel cu literele tragem si noi pe branci, ca asta iarna au lungit-o, daca tot erau bolnavi, acum recupereaza. am facut pe z. in schimb copilul e incantat de ritmul cel noi, ca, citez, "nu ma mai plictisesc"... la scris ma omoara, cel putin cifrele sunt cuneiforme curate. nu stiu cum la abecedar poate scrie frumos, iar la mate de groaza!
inchei cu spotul. noi mergem de trei ori pe saptamana la dans sportiv, nu suntem cine stie ce, dar se straduie macar. ne puteti vedea aici, http://www.youtube.com/watch?v=sV6Pltr_lLQ , partenera e cu rosu.
ieri am dat si avansul pentru cantonament, pleaca la vara, o saptamana.
Cristina
Atelierul de creatie 16 aprilie, ora 11: Atelierul Nazdravanilor
CRIXIA spune:
Cristina v-am vazut E greu cu exercitiile compuse din 2 copii, se va forma in timp! Bravos! Oricum mie mi-a placut!
Noi plecam in tabara la vara! Ma mir si eu ca am lasat-o fara retineri....cred ca la vara plang aici la topic de emotii
Azi a fost cangurasul...multe greseli, jumate din neatentie. Cum se formeaza atentia asta la concursuri, lucrari...??
blog magazin
geniest spune:
Crixia de unde stii ca a facut multe greseli ????
http://chicboutique2011.blogspot.com/
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CRIXIA Azi a fost cangurasul...multe greseli, jumate din neatentie. Cum se formeaza atentia asta la concursuri, lucrari...?? Alexia & Ana blog magazin |
Sper ca in timp, participand. Si a mea (cls II-a) inca face destule greseli de neatentie. Macar noi le-am eliminat total pe alea din nestiinta si acum face perfect subiectele grele si praf subiectele usoare (s-a intamplat chiar sa sara peste cate un subiect, sa nu-l vada pur si simplu).
Geniest - la cangur ai acasa carticica cu subiecte. Iti poti da seama ce a gresit - dar atentie - ce a bifat pe carticica nu e neaparat ce a bifat pe foaia de raspunsuri - ca si asta necesita atentie (da, fi-mea a facut si chestia asta - una era bifat pe foaia cu subiecte si alta pe foaia cu raspunsuri care se da la corectat).
anemona spune:
Si noi am fost la Cangurul azi. A gresit doua intrebari simple. Nu stiu ce a bifat, sper ca a fost atenta la innegrit. Daca nu, macar stiu ca a gandit corect.
A fost si la Olimpicii Cunoasterii, luni, dar nu a stiut ca poate lua caietelul acasa, asa ca nu stiu cate a gresit. Ea zice ca a fost f simplu, dar sunt curioasa daca a fost si atenta.
Cum se afla rezultatele la aceste concursuri, stie cineva?
Acum deja psihic e in vacanta, nu mai am tupeu s-o mai pun sa faca ceva...
michelle-usa spune:
ce diferit e sistemul din Romania fatza de cel de aici din America! Si eu am baietelul in clasa I. Nu merge l ascoala cu carti, caiete, stilouri...nimic in ghiozdan doar mancare si vinerea cu tema pe saptamana respectiva.Chiar ii spun ca nu stiu la cel mai cara degeaba.
Temele sunt foarte interesante.
La mate,in ultimul timp ma innebunit cu cat s-au axat pe numarul banilor si cu ceasul.Au invatat sa adune, scada pana la 50 si doar el singurul din clasa a terminat tabla inmultirii si sa faca adunari si scaderi pana la 100.
La scris, toti scriu bine, deja folosesc fraze complete. Fac si gramatica.
Au ore de geografie si istorie, cultura generala.
Noi , parintii nu stim orarul de la scoala, ce materii fac si cand.
michelle
Elyante spune:
Cred ca vor fi afisate pe wwww.cangurul.ro. A mea a facut 23 din 24. A gresit exact la ultimul punct. M-am cam suparat pe ea.