Primul an de scoala 2010-2011-clasa I (5)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

nu stiu cand va fi acel "candva", ca eu astept de 8 ani

Ingrid si Cristi 8 ani

P.S. referitor la uitatul /pierdutul lucrurilor... de vreo o luna de zile uita incontinuu cate ceva. Ieri a avut sport, si si-a lasat uniforma la scoala, indesata in sacul de sport. A plecat la after in trening si cand l-am luat seara, sa innebunesc. Noroc ca are 2 uniforme. Iar penarul si l-a uitat la after de doua ori intr-o saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

daca e la moda imbolnavitul, venim si noi....

avem un caz de scarlatina in clasa, si desteptii au facut exudate celor 6 copii care stau in jurul respectivului. fi-miu, unul dintre ei... din 6, 4 au iesit pozitive, acum fac la toata clasa.
de ce n-au facut de la inceput?!?! cretinii naibii... noi suntem de ieri pe antibiotic. ceci suntem printre norocosii colectionari de stafilococi. si a venit de 1 aprilie acasa... "mami, am o veste proasta pentru tine, mi-a zis doamna ca am un microb in gat" <ma, tu ai chef de pacaleli!> "nuu, mi-a dat si bilet de la cabinet" mda...

... avem si noi tabla! adica tot anul am scris pe coli, acum au instalat tabla. era greu sa fie una normala... nu, e magnetica, se scrie cu marker (dar e verde inchis si nu se vede), sau cu creta fara praf... n-au apucat s-o testeze. n-am zis ca e si mobila, din 3 parti, se inchide ca un triptic. drept pentru care doamna a prins-o in perete, ca se joaca dracii astia mici la ea si o pot sparge. a devenit... imobila.

am avut si sedinta cu parintii, ne-a zis ca marea problema la abecedar e scrierea cu "i din i" si "i din a", sa insistam sa respecte regulile. a doua ar fi "sunt, suntem..." si conjugarea lui a fi. a treia, despartirea in silabe la capat de rand... copiii sunt economi si ori nu despart deloc, sa fie siguri ca nu gresesc , ori scriu cate litere incap... la mate e multumita de ei. daca ar fi si mai atenti, ar fi perfecti.

ingriden, cum ati rezolvat cu religia? mie exact de fazele astea mi-a fost teama si l-am retras... o rugaciune nu e o poezie...

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
Concurs: Vine Iepurasul!

Mergi la inceput

ehe, cu religia... am discutat vineri si ce am constatat: sora cu care fac ei ora e tanara si draguta si prea putin autoritara... drept care al meu face fix ce vrea...adica nimic. Umblam acum la amenintari cu pedeapsa (azi are religie si i-am spus ca ma interesez maine cum s-a purtat si daca aud ceva negativ, il pedepsesc).. sa vedem

La scoala asta catolica, unde santem noi, este obligatorie religia.

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Copilul meu imi spunea aseara ca foarte multi colegi tusesc. Si eu care credeam ca gata, s-a zis cu bolile pe anul asta
Noi suntem foarte, foarte obositi si pana la vacanta parca e o vesnicie. Fiindca au stat in martie cate 1 saptamana acasa, bolnavi fiind, cand au revenit la scoala i-a innebunit. Fac cate o litera pe zi, fara pauza intre ele. De asemenea orele de abilitati s-au transformat in ore de romana si mate.

Offff....tare greu mi se pare...

Mergi la inceput

si la noi sant multi raciti si Cristi zicea azi de dimineata ca il ustura putin gatul... sper sa nu degenereze ca numai bolnav mi-a fost toata iarna, abia ce am iesit acum vreo 10 zile dintr-o raceala.
Vad ca ieri au facut recapitulare, azi ar urma "tz".

Si el e obosit si nu are chef de nimic. Azi are tenis si ca de obicei nu vrea sa se duca. Eu tot insist cu sportul.. macar de 2 ori pe saptamana cate o ora.. ca in rest, zilnic scoala-after-casa si nimic altceva.

Mi se pare aiurea ca vacanta asta nu e decat de o saptamana, parca prea putin . Imi voi lua concediu, sa stau cu el acasa, sa nu-l trimit la after unde ar trebui sa stea cu copiii mici de la gradi.

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Fetelor, voi ce stilouri folositi la scolareii nostri ? Am luat de toate soiurile... ba zgarie, ba nu scrie (zice copilu').. nu spun ca se pierde cam un stilou pe saptamana.
Are unul singur care scrie bine, pe care l-a primit de la sora-mea din Germania, si nu prea i-l dau la scoala, stiind cum le pierde. Plus ca nu e cu rezerve, se umple din calimara

Ah.. si inca ceva.. de fiecare data cand facem ghiozdanul (mai mult eu) ma enervez cate are de carat. Voi aveti tot asa multe de carat ? Numaram numai pt. lb romana 6 bucati (caiete de scriere, abecedar, culegeri, caietul elevului etc etc) si la mate inca vreo 5. E ghiozdanul piatra cand il pune in spate !

Va pup

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Ingrid, acceasi poveste si la noi.

Stilou folosim din ala de la PILOT cu guma intr-un capat.
Am cumparat si alte modele insa, asa cum zici, imi spune ca nu scriu bine, ca zgaraie, curge cerneala...

La ghiozdan eu m-am hotarat sa-i cumpar troller. Ii nenorocesc spatele cu asemenea greutate. De-abia il tin eu, dimineata. Chiar se vaita de spate. Mi se pare inadmisibil, am discutat de nu stiu cate ori cu doamna pe tema asta. Ne-a spus sa mai cumparam inca un rand de culegeri, caiete speciale, manuale etc...le-am cumparat, insa le da sa lucreze pe ele si atunci e musai sa le care in spate sa le duca la scoala.

Maine avem canguras. Tin pumnii tuturor !!

http://chicboutique2011.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali63 spune:

Noi folosim stilou-pix tip "Friction". Are o cerneala speciala iar cu ajutorul unei bile la celalalt capat se poate sterge si de 10 ori fara sa lase urme (stergere prin incalzire prin frecare). D-na a spus sa nu vina cu stilouri deoarece au numai pete si purcelusi pe caiete. Avem aceeasi problema cu ghiozdanul, deaceea vine si se duce cu taxiul la scoala. Miercuri avem concurs la Cangurul matematic iar
joi la Winners la romana, deci o saptamana grea inainte de vacanta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vali63
Avem aceeasi problema cu ghiozdanul, deaceea vine si se duce cu taxiul la scoala.

Inseamna ca are putin de mers de la taxi la sala de clasa. Pe noi nu ne lasa sa intram nici in curtea scolii, asa ca de unde il las pana la clasa are de mers destul incat sa-l cocoseze.

http://chicboutique2011.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Noi suntem la stilourile cu numerele 9 si 10. Unul dintre ele are capacul putin spart asa ca va urma curand numarul 11. Asa ca acum cumpar ce gasesc mai ieftin, in general de la PIGNA (asa scrie pe ambalaj la importator, stilourile sunt no name) - penitele sunt ok dupa parerea mea insa la noi nu apuca sa fie folosite mai mult din alte motive (pierdut, calcat pe el, folosit pe post de cutter pentru guma ).

Si dupa ce m-am straduit sa-mi invat fata sa fie generoasa acum incerc sa o invat sa fie mai zgarcita - ea da tot ce are si mai e si cu capul in nori. Scrie si ea cu Pilot-ul cand apuca (saptamana trecuta i-a ros guma si apoi n-a mai sters, am luat unul nou pe care l-a pierdut din prima zi, adica luni).

Lista mea de cumparaturi saptamanale include stilou, creioane, hartie glasata, acuarele.

Ghiozdanu-i greu, noroc ca nu are de mers prea mult de la poarta pana in clasa (are clasa la parter). Putin mai mult de mers cand pleaca - masina de la after school asteapta in parcare.
Si eu ma gandisem intr-o vreme la un troller, dar ma uit la copii dimineata si e greu si cu el la trepte, poarta, gauri in asfalt . Pana la toamna mai vedem.

Oricum, noi avem mai putine carti/caiete - doar 4 la romana, 3 la mate si un caiet cu foaie velina. Si mai caram din cand in cand cu placere sacul de sport, acuarele, sort, fata de masa, recipient pentru apa, hartie glasata, creponata, cartoane colorate, lipici, foarfeca, 2 carti la cunoasterea mediului, 2 la engleza, religie si sper ca n-am uita nimic.

La anu' am de gand sa protestez (mai tare decat anul asta), am vazut ca e loc in dulapul din clasa si ar putea fi pastrate acolo diverse carti/caiete. Si toate accesoriile de la abilitati ar putea fi pastrate acolo.

Mergi la inceput