Primul an de scoala 2010-2011-clasa I (5)
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
CRIXIA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingridnen hei, de ce nu mai scrie nimeni la acest subiect ! Ce fac micii nostri scolari, santeti bine, sanatosi ? Ingrid si Cristi 8 ani |
Credeam ca nu am nimerit bine...citeam de bolnaviori, de remedii....
SAnatate va doresc! Urate momente, plus ca pierd si de la scoala!
![](icon_smile_blush.gif)
Facem bine! Azi a fost concursul Smart la mate. A avut 2 greseli. pentru scolarita mea e primul concurs.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
vali63 spune:
Al meu a lipsit si saptamana aceasta de la scoala. Sambata a vomat toata noaptea cu dureri groaznice de burta de se tavalea pe jos, am chemat taxiul la 4 dimineata si ne-am internat. Am facut analize si surpriza! ASLO 600-infectie mare in organism. Facem de o saptamana penicilina si apoi continuam cu moldamin pana revinim la valori normale. Atentie mare deoarece se pot infecta cu orice virus de la scoala, la exudate nu iese tot timpul! De luni speram sa mergem la scoala.
CRIXIA spune:
wow, ce valori mari!!
Stiti, vorbeam noi la inceputul topicului despre toaleta, ne pregateam cu hartie speciala....eu am aflat ce fii-mea nu merge la baie decat daca este urgenta. De fapt n-are motive, apa de baut are, Dettol pt maini are, servetele umede...ar ramane doar o necesitate.
Eu am avut-o pe cea mica ff bolnava la sf lunii februarie, cu febra +39, un gat plin de infectie, parca era uns cu unt, atat de alb era...n-a scapat micuta de infectie....pediatrul mi-a zis ca e posibil sa fie ceva adus de sor-sa de la scoala, chiar daca cea mare nu a racit. Episodul a fost prea urat sa creada ca e ceva viral. AM facut exudatete, urina, sange....vsh-ul marit. Trebuie sa repet analiza.
Eu cred ca si copii nostri sunt destul de obositi. Acum se simte oboseala acumulata de la inceputul anului.
Fii-mea e un copil ce trebuie sa doarma ziua, ce-i drept nu mai cere ea, dar daca reuseste sa adoarma, 3 ore e nemiscata. Seara se vede diferenta intre o zi cu/fara somn. LA noi fiind si cea mica, nu prea putem pastra liniste pentru a se culca mai devreme, asa ca alegem sa doarma la pranz.
De cand a inceput scoala, am ales cateodata( perioade) sa nu doarma, dar nu-i mai ramanea timp de teme, de sport/activitati.
A renuntat la gimnastica ritmica, prefera inotul. Nu mai faceam nici eu fata cu toate astea, plus ca merge si la canto( mai rar).
Programul ei de 1 sapt este: somn de pranz, teme, inot( 2 seri de la ora 19) si in we canto si inot. Ai vostri copii ce activitati fac?
geniest spune:
Crixia unde inotati voi ?
Imi pare rau sa aud de atatia bolnaviori. Daca era gradinita, mai ziceam, dar la scoala...nu ma asteptam.
La noi Bronhovaxom-ul si-a facut treaba cu brio, suntem in perioada celei de a doua cure. Sunt multumita de efect.
Sa aveti un weekend frumos !!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lilib72/lilib72.jpg)
lilib72 spune:
Buna ziua mamici si multa sanatate scolareilor
Pe daria a ocolit-o raceala (Doamne ajuta!)dar cum a scris si crixia, oboseala se simte. Cu scoala merge bine, pe 13 aprilie au concursul Cangurasul Matematician iar pe 8 aprilie merg in excursie.
Nu stiu cum este la voi dar eu am o problema cu daria pt. ca isi uita hainele pe la scoala si de multe ori nu le mai gaseste. De la inceputul anului a pierdut doua perechi de adidasi (pt. ca la sport le-au cerut sa aiba adidasi numai pt. sala)o pereche de pantaloni de trening si o caciula.
Toate cele bune!
hobby
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ingridnen/ingridnen.jpg)
ingridnen spune:
sanatate multa la toti !
Cristi acum e sanatos, Doamne-ajuta ! Ce am tras cu el iarna asta... la greu. Dar a slabit destul de mult, si are cearcane
Si pot sa spun ca nu l-am stresat prea mult cu temele si nici nu am tinut la cine stie ce rezultate ca-l stiu mai "rebel"
Noi nu dormim dupa-amiaza... ca nu vrea... si seara se culca pe la ora 22 cu multe discutii. Dimineata il trezesc putin dupa ora 7.
Am observat si in we sau vacante ca doarme maxim 9,5 ore, probabil ca asta de ritmul lui.
De doua ori pe saptamana merge la tenis, de la ora 17 la 18, in zilele acelea abia mai am timp sa-i verific temele. Din luna Mai , cand va fi mai cald, vreau sa renuntam la tenis si sa mergem iar la inot. Noi mergem la Daimon.
Broncho-vaxom ii dau de cativa ani buni in cure de primavara-toamna.
Plus siropuri de Echinaceea, de propolis, diverse vitamine... le-am incercat pe toate. Dar ca iarna asta nu am mai patit-o de mult.. prea des bolnav.
Va pup
Ingrid si Cristi 8 ani
CRIXIA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui geniest Crixia unde inotati voi ? |
La Palatul Copiilor. In Cta sunt 4 locatii. Eu am incercat cu ea inotul de pe la 4-5 ani, dar a fost un esec. Apoi a facut gimnastica cu placere ( 1 an jumate). Lunile trecute am mers la Iaki la piscina, in speranta ca poate o sa accepte colegul ei de clasa sa faca inot( este mai grasut si mama lui vroia sa-l convinga cumva). Stiti vb aia " e pt cine se nimereste"...fii-mea a vrut sa faca ea, si a ales la palat pt ca e instructor un fost campion, care fusese invitat la scoala( le-a vb despre beneficiile miscarii, sportului).
Macar sa invete sa inoate, ca doar stam pe litoral si va merge d-ra cu prietenii cand va creste. macar sa stau calma ca va sti sa inoate, atunci.
Hai, ca m-am lungit
CRIXIA spune:
Lili, si a mea inca uita...sa spuna cate ceva, lucruri.
Nu mai stiu daca v-am povestit cum si-a uitat adidasii( pantofii sport), ba mai mult nu i-a recunoscut cand a mers sa-i recupereze, s-a uitat in punga si a zis ca nu-s ai ei. I-am recuperat eu.
Sapt trecuta a facut mizeria la ora de desen, doamna i-a oferit prosopul d ela tabla sa stearga si i-a zis sa-l ia acasa sa-l spele. Si amintit cand am ajuns acasa, il uitase pe banca afara( la ultima ora au avut sport si au iesit cu tot bagajul). Normal ca nu mai era pe banca prosopul, l-a luat tot doamna.
La testuld e ieri la mate am constatat ca a greist 2 prb din cauza ca nu are fixata ideea de " diferit/identic". Ma asteptam la goluri de genu' ... o vad ca mai oscileaza si la " lat/ingust"
Ieri a stat cu mine in bucatarie si a facut integrame. Nu o mai ajut, se ajuta cu dictionarul. Macar sa caute in dictionar sa invete. cred ca 10 min a durat pana a aflat varianta corecta pentru "garbovit"( cocosat).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ingridnen/ingridnen.jpg)
ingridnen spune:
va invidiez, mamici de fete
al meu e un puturos fara pereche, nu vrea sa faca nimic decat impins de la spate ... fie ca sant lectii, fie ca-i vorba de sport.
cu vorba buna nu obtin nimic de la el, la orice are contra-argumente si se intinde discutia noastra la infinit
nu fac treaba decat cu amenintari si pedepse, e un adevarat razboi psihologic
Ingrid si Cristi 8 ani
CRIXIA spune:
Trebuie sa ii placa lui ceva, o sa isi arate el preferintele candva, fie artistice(muzica, desen), sport, carte(limbi straine, mate, ro)