Floricele de liliac mai-iun (46)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

LA MULTI ANI, Reallaura! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de toti cei dragi tie!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Apropo,mie doctora nu mi-a spus de la inceput sa schimb sticluta de vigantol(presupun ca uitase)m-a intrebat la o luna:"ti-am spus ca dintr-o sticluta de vigantol ii dai doar 3 sapt,nu?
Deci fetelor carora nu le-a spus pediatra,sa nu fie pe motiv de amnezie,daca nu v-a recomandat nici asa,nici asa

Fug,ca am un marait de zile mari

Cristina, mamica lui Sebastian Mihai,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
7 lunite frumoase

povestea stelutei de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

La multi ani, Laura, sa fiti fericiti si sa te bucuri de familia ta minunata!

Si multumim si noi de urari! Le intoarcem inzecit bebelusilor de 10 !

Si noi schimbam Vigantolul la o luna, dar sunt foarte curioasa cine a decretat ca isi pierde din proprietati dupa o luna? A facut cineva vreun studiu?
Cred ca am mai spus-o mai demult, dar reiau: pe o sticluta de D3 din Italia scria: A nu se folosi mai mult de 5 luni (parca) de la deschidere. O fi Vigantolul nostru mai cu mot?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare mamici si bebici !

Laurita

Mai intram si noi, azi e prima zi cand suntem singurele acasa anul acesta . Pana acum l-am avut pe tati in concediu, musafiri dragi de la Cluj...

Multumim amandoua pentru urarile de Sf Ioan !

Mi-au ramas in minte (din ce am citit, cam pe sarite, recunosc ) cateva subiecte:

Muci: mai Alesicoole , ORL-istul ala care ti-a spus sa nu aspiri nasul copilului mai mult de trei-patru ori pe zi, ca sa nu se faca si mai multi muci, a facut medicina la fara frecventa, dupa parerea mea. Tramsmite-i ca atunci cand este racit sa nu cumva sa-si sufle nasul mai des de trei-patru ori pe zi, ca o sa-i curga si mai tare! Restul mucilor n-are decat sa-i inghita, sa-i lase sa-i curga liber pe fata, orice, numa' sa nu-i sufle!!! Lasand gluma la o parte, aspira nasul coplului ori de cate ori este nevoie, pentru a-i elibera caile respiratorii si a ajuta corpul sa elimine patogenii prin secretii; in fond si la urma urmei aspiratul nasucului suplineste suflatul acestuia, in conditiile in care copilul nu stie sa faca acest lucru singur! No offence, asa mi se pare mie de bun simt!

Papa: despre BLW - idem Moni si Vivela. Adelina manaca fara nazuri mancare de orice textura: piureuri fine, alimente zdobite grosier cu furculita sau taiate cubulete, se autoserveste cu fructe moi sau legume aburite portionate astfel incat poata sa le apuce, etc... Adica face tot ce face un copil diversificat pe sistem BLW, si in plus papa si piureuri! E innebunita dupa iaurt, ca cat mai acru, cu atat mai bine; cred ca ar manca-o si pe ma-sa amestecata cu iaurt ! Am incercat sa-i dau suc de clementina intr-o zi, disperata fiind sa faca kk (mama lui de fier ) si l-a scuipat urgent cu niste strambaturi de sa te tii! In schimb e in stare sa manace un kil de clementine feliute. Apa bea cam 150-200 ml pe zi, cu paiul si de dragul paiului (multumesc inca o data Ada, pentru idee !). Si sincer, de cand bea apa asa de bine nu s-a mai constipat, desi luam in continuare 20 de picaturi de fier pe zi. Nu bem ceai deloc, nici alte suculete. Tzitzi papa de vre-o trei-patru ori ziua, si o data noaptea (restul n'spe fiind doar de dragul de a sta la san). Mesele noastre arata cam asa mai nou: dimineata - fructe in diverse combinatii de feluri si texturi, amiaza - iaurt cu carnita maruntita cu cutitul (asta este, nu ne place carnitza, dar trebuie sa papam, sa ne ajute la anemie!), seara - autoservire legume aburite / fructe moi. Ah, era sa uit: ii mai dau 3-4 lingurite de cereale pe zi, amestecate in fructe sau iaurt, care la fel, ne ajuta mult cu tranzitul.

Vigantol: arunc sticluta dupa trei saptamani de la desfacere, pentru linistea mea. Ma gandesc serios sa trecem la ulei de peste, sau cod liver oil. E muuuult mai scump decat vigantolul, dar avand in vedere fontanela fetei care abia , abia se micsoreaza, cu toata doza mare de vigantol si calciul luat zilnic... Nu stiu, trebuie sa discut alternativa asta cu pediatra... La vitamina D romaneasca, de la biofarm, scrie clar in www.biofarm.ro/pdf/prospecte/Vitamina%20D3%20solutie.pdf" target="_blank">prospect sa nu se foloseasca dupa 20 de zile de la deschidere, la vigantol nu scrie, insa...

Ce face si ce nu face copilul: pai noi avem trei prieteni, toti baietei, nascuti cu o luna inainte si dupa Adelina, si nici unul dintre ei nu face tot ce face Adelina; asta nu inseamna ca nu o vor ajunge din urma.
facem:
*ne rostogolim in toate directiile cu o viteza de ramai cu gura cascata (abia ajung sa o prind de multe ori)
*ne ridicam si stam in fundulet super bine, dar asta de muuulta vreme, deja
*ne ridicam in picioare daca avem de ce ne prinde, umblam tinuta de manute prin toata casa, pana oboseste mama
*stam in patru labute, dar ne deplasam taras, ca soldatii-n transee , insa cu o dexteritate de ne invidiaza si rambo: in secunda asta e in mijlocul camerei, in secunda urmatoare e sub birou, lingand de zor picioarele scaunului
*facem tai-tai, batem doua-doua, ne jucam cucu-bau (si asta de mult), batem la usa, aratam unde este nasucul tit-tit si gurita ham-ham si inca o multime de joculete de-ale noastre.
*cuvinte directionate: nana (adica mama), ai-da-dai (daca vrea sa-i dau ceva), thisi-thsi (tzitzi - ma trage concomitent de haine si incearca sa prinda sanul cu gurita prin tricou), tata si cam atat.
nu facem:
*nu umblam in patru labute
*nu ne ridicam in picioare fara sa ne agatam de ceva
*nu stam in picioruse fara sprijin si nu umblam netinute de manute
*nu facem asocieri de cuvinte (gen ai-da-dai tsi-tsi )

Si cam atat, ca scriu de azi dimineata

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
www.sos-animale.ro/?x=show&sel=11" target="_blank">poti ajuta si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

Buna!
Nana, am intrat mai ales sa iti raspund tie la msg
referitor la muci, la faza cu aspiratul mi a fost spusa de catre un medic batran cu foarte multa experienta care l a randul lui m a avut si pe mine in grija lui!!
este foarte adevarat ca noi adultii ne putem sufla nasul dar eu am testat acest lucru pe copilul meu la o luna jumatate cand a avut acele secretii si in 3 zile nu a mai avut nimic si inainte cu cat o aspiram de 100 d ori pe zi cu atat erau mai multi!
sincer m a deranjat la faza cu bunul simt, nu prea inteleg la ce te ai referitadica stau sa ii curga lumanarile din nas pe fatza doar k sa respect sfatul medicului?

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Nana, bun revenit!!!

Ioana & Arturicii'S_Biblioteca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

In alta ordine de idei ... ne-am gandit ca e cazul sa incepem sa cautam o bona pentru ca in aprilie ma intorc la scarbici , sper sa gasesc ceea ce caut. Cele care ati angajat bone ... vi le-a recomandat cineva sau ati apelat la o agentie ?

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

uite un mesaj pe dc
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=14142

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

In alta ordine de idei ... ne-am gandit ca e cazul sa incepem sa cautam o bona pentru ca in aprilie ma intorc la scarbici , sper sa gasesc ceea ce caut. Cele care ati angajat bone ... vi le-a recomandat cineva sau ati apelat la o agentie ?

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

uite un mesaj pe dc
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=14142

Pai rocsy e din Bv

Cristina, mamica lui Sebastian Mihai,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
7 lunite frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

ups

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

buna seara,

nana ce bine ca e asa mancacioasa,eu mai am un pic si ajung la spitalul de boli nervoase ca-s cu nervii prastie....cica sa te mulezi dupa nevoile copilului si sa-i dai cat vrea el,pai bine dar daca dupa 3 lingurite nu-ti mai deschide gura si tine gingiile si buzele stranse ce sa faci???plus ca piureul trebuie sa fie extrem de fin si mai curgator ca daca-i gros il vomita ,eu nu-mi pot imagina cum iti mananca felia de clementina.....in schimb n-avem probleme cu somul,doaaarmeee ca un om mare
....in legatura cu mucii aspirati sa sti ca si mie mi-a zis pediatra ca nu-i bine sa-i aspiri foarte des pentru se produc mai multi muci si scapi greu de ei,asta nu inseamna ca sta cu lumanarile pana la gura,a mea cand a fost racita cu nasul infundat o aspiram des pt ca nu putea efectiv sa respire insa cand ii curgea nasul nefiind infundat o aspiram doar de 2-3 ori pe zi

Mergi la inceput