Copilasi de Iulie - August 2004 * 63

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ema spune:

Neata,neata...am trimis cupii la scoli ,am calcat rufe si acu plec la sala...astazi am picioarele si fundu...ieri mi-am ucis bratele.Abdomene si spate ...maine.Cristal..pai hai sa te apuci...sa devii diamant!Apropos de diamant...sunt aici niste cutii cu..experimente ptr. copii...un praf,pastile colorate,pipete,ochelari de protectie...bla bla...scria ca poti face cristale cu respectivul experiment...am cumparat si eu...ptr. copii dar mai mult ptr. mine...ca-s tare amatoare de joaca.deci am dizolvat praful ala in apa ,l-am incalzit fiert am pus coloare...si am lasat pina dimineata in pahar...pe fundul paharului am gasit cristale dimineata.am respectat instructiunile si am prins cu un fir de ata un cristal ,am incalzit iar tot lichidul si am agatat cu un creion cristalul in apa...seara era mai mare...timp de o saptamana am repetat dimineata si seara si am obtinut ceva mare cat o nuca verde...ca un cristal cu multe fatete....superb....acu vine intrebarea....ce praf e ala?daca as sti denumirea as mai face si alte culori...ca-mi plac foarte tare cum arata.poate stii tu...danke.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Sunt si aici din alea, se numesc "cristale magice" si se gasesc in mai multe culori, albastru, rosu, galben, verde, orange...
Poti face usor din astea, ca sunt mai multe saruri care cristalizeaza asa...numai ca trebuie sa ajung intr-un magazin de jucarii si ma ma uit pe cutie ce fel de substanta au folosit ei.
Acu' eu iti pot spune de care folosesc eu in laborator, numa' ca unele sunt toxice si nu cred ca e bine sa le atarni prin casa...
Cu culorile o rezolvi usor, pui colorant alimentar si iese ce culoare vrei (sau pui cerneala rosie sau albastra si ai niste cristale super de atarnat pe ata...:)))

Am sa ma uit sa vad ce scrie pe cutii si-ti zic.

M-am uitat si eu la Thermomix, nu m-am lamurit cat costa :)))
Mi-ati adus aminte, trebuie musai sa fac in weekendul asta o placinta de branza, cheese cake sau cum i-o zice, "d'aia fatzoasa ca'n germania" dupa cum zice John :))

Mergi la inceput

Saruri pentru crescut cristale
Epsom salt
Sugar
Borax
Alum (aluminum potassium sulfate)
Photographer's hypo
Bicarbonate of soda (baking soda)
Laundry soda
Copper sulfate

:))) fun science!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna dimineata

am intrat sa multumesc Emei in special pt ca mi-a dat tema pe doua saptamani, mi-am notat exercitiile si incep dupa ce-mi mai trece cm. Ooooo dar m-am minunat Ema de cat sport faci! 500??? in viata mea nu am facut atatea. oricum la abdomen nu am avut 6 pack never pt ca asa mi-e felul, nu-s uscativa, cu carne tare-batuta, stilul covrig, pe care-l admir de altfel, ci-s pufoasa, moale fara sa fiu neaparat obeza:P singurul element tare la corpul meu e capatzana, si la propriu si la figurat.

Ema, trimite-mi adresa ta de email sa iti scriu sa nu monopolizez aici spatiul.promit sa nu te asediez
brb
o zi buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

...ma bag si eu la sport, am reusit anul trecut sa dau jos 4 kg, nu e mult, dar vad ca ma mentin, doar cu ceva gimnastica, mers pe jos cand am ocazia si mancat normal, fara excese. La mine dietele au efecte contrare, slabesc aiurea, la fata, picioare, maini si apoi ma ingras mai mult.

Lia, ai incercat si suc de morcov proaspat stors? Matei face scaune moi de la el, asa ca ma gandesc ca ar functiona OK... plus cereale de care iti spuneau fetele, pentru fibre. Iar daca nu mananca prune, smochine uscate, daca le bagi la blender si le amesteci in iaurt, nu le accepta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Va salut si eu.
Ieri mi-am luat liber, a fost extrem de fain acasa, apoi la gradi. Azi la munci e tare greu dar diseara avem musafiri trupa de fete, iar pe maine ii pregatesc Giuliei o surpriza: sa mergem la cinema la "O poveste incalcita"
Sambata 6-th bp asa ca la noi asa trec saptamanile

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=6" target="_blank">mam.jpg ***

Mergi la inceput

Mitzu, sanatate lui Tudor! Ma bucur ca ati scapat usor cu scarpinatul, cred ca asta e cel mai chinuitor la varicela. Poate ca totusi nu ia si Mara...

M-ati ambitionat, mi-am facut abonament la sala :)))
N-au ei prea multe aparate, dar bag si eu acolo niste miscare sa vad cum e. Problema e sa ca trebuie sa il anunt pe John, sa vina acasa...Nu pot sa iau galustile dupa mine...hihihi

Mergi la inceput

"bp" ce inseamna Daria?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema spune:

Numa 2 sec.sa-i dau o poza Oliviei.Asta e unul din holuri...culoarea nu e atat de inchisa,dar eu n-am pe holul asta lumina naturala.
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2779771620060844786tHneFq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Birthday party
Spor la sport tuturor

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=6" target="_blank">mam.jpg ***

Mergi la inceput