Copilasi de Iulie - August 2004 * 63
Raspunsuri - Pagina 5
ema spune:
maiculita ce plafono fost inginerie mare toate imbinarile alea...deci cade plafonul fals...si totusi ai un perete mare...tre sa ai ca din poza nu am vazut toti peretii...cel unde vine patul si tre sa fie cel ous...spre exemplu unde ar veni biroul lui Luca?ala ar merge vopsit diferentiat...poate mai tragi o poza din tocul usii sa cuprinzi mai mult din pereti...ca sa vad mai bine.
Lia...ma bag ca musca-n lapte...maninca cereale dimineata...cu lapte?Ce stiu eu ca merge...probat de altfel...o lingura de tarate de grau linga cereale.
sau in iaurt.deci nu leneveste colonul...e chiar indicat pe perioade lungi.Incearca!
Dorsilia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ema Neata si de aici.m-am trezit devreme ca azi au inceput cupii scoala,am alergat o ora,acum sa fac curat si pe urma plec la sala. Lia,cel mai bine pe masura ce fac cate ceva iti scriu pe PM retete...ca-s multe si nu stiu cam ce ai vrea ...oricum nu neaparat dulciuri cred ca te intereseaza...eu gatesc dupa niste carti de bucate ale unei masini de bucatarie...ca nu pot sa-i spun robot...si trebuie sa adaptez reteta cand o scriu...adica sa scriu cam cu ce ai putea sa o faci fara masina asta.OK? Ioana...pai kilu ala or fi muschi.Nu stiu ce exercitii faci ptr. abdominali ca sa fiu sigura ca-s muschi sau nu.Acu serios...10 min de bicicleta e putin si abdominalii ai lucrezi putin si intens...si cresti progresiv nr.adica sa zicem faci 10 dar alea 10 le faci incordand la maxim muschii...nu cu barbia in piept...iar maine faci 15.Si apa e buna...da cu mancarea...cum stai |
Multumesc tare mult, daca pe masura ce faci aperitive/dulciuri/gustari imi mai trimiti si mie cate un pont. Da, deci eu nu-s adepta dulciurilor cremoase, untoase, grasoase pt copii, imi place ceva ce sa le fie putin mai consistent, nu neaparat caloric, dar gustos si simplu.
Dorsilia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ema Neata si de aici.m-am trezit devreme ca azi au inceput cupii scoala,am alergat o ora,acum sa fac curat si pe urma plec la sala. Lia,cel mai bine pe masura ce fac cate ceva iti scriu pe PM retete...ca-s multe si nu stiu cam ce ai vrea ...oricum nu neaparat dulciuri cred ca te intereseaza...eu gatesc dupa niste carti de bucate ale unei masini de bucatarie...ca nu pot sa-i spun robot...si trebuie sa adaptez reteta cand o scriu...adica sa scriu cam cu ce ai putea sa o faci fara masina asta.OK? Ioana...pai kilu ala or fi muschi.Nu stiu ce exercitii faci ptr. abdominali ca sa fiu sigura ca-s muschi sau nu.Acu serios...10 min de bicicleta e putin si abdominalii ai lucrezi putin si intens...si cresti progresiv nr.adica sa zicem faci 10 dar alea 10 le faci incordand la maxim muschii...nu cu barbia in piept...iar maine faci 15.Si apa e buna...da cu mancarea...cum stai |
Multumesc tare mult, daca pe masura ce faci aperitive/dulciuri/gustari imi mai trimiti si mie cate un pont. Da, deci eu nu-s adepta dulciurilor cremoase, untoase, grasoase pt copii, imi place ceva ce sa le fie putin mai consistent, nu neaparat caloric, dar gustos si simplu. Buburuzei mici inca nu i-am dat tarate, ea mananca cereale instant cu fructe terciuite, ca bb-lusii, si mananca si cereale Cheerios inmuiate in lapte, pe care scrie ca-s integrale. Tarate nu i-am dat inca, am inceput cu uleiul de dovleac si activia de la danone, activia cu germeni de grau tot de la danone, si urmeaza putin mai incolo poate prin vara, taratele, faina de ovaz, uleiul de in, mi se pare micuta pt tarate, stiu ca sunt fff eficiente, ma tem sa nu-i fac mai mult rau la burtica
Si inca ceva...vad ca tu esti si sportiva, acum cu alimentatia nu te mai intreb ca am si eu dieta Rina sau Montignac, care mi se pare ok. Nu? deci daca as respecta intrucatva liniile disocierii poate mi-ar fi de ajutor, ce crezi? Am acasa bicicleta, stepper, si banca inclinata pt facut abdomene, tu ce zici? cata miscare sa fac pe ele? Avand in vedere ca zona mea problema e abdomenul. sunt un pic disproportionata ca am trunchiul scurt fata de ce picioare lungi am de zici ca-s Sandy Bell sau Betty Boop). Dar am colacoi de grasime in zona ombilicului, deasupra si dedesubt, cam o palma. Bicicleta nu ma incanta pt ca ma dor oasele fundului raaaau de la ea. Daca as putea muta grasimea de pe burta pe fund ar fi ok. Oare mi-ar fi de folos stepperul si banca pt abdomene pana la primavara cand vreau sa iau familionul si sa mergem la joging in grup (ma rog, copiii cu bicicleta daca nu vor/pot sa marsaluiasca) ? Si daca Da, cu ce sa incep si cate serii? (vreau ca pana de ziua mea in 29 iunie sa scap de astea 6-7 kg de care trag de peste 6 ani)
merci mult
pupici si sanatate tuturor
ema spune:
Lia...gretoase nu sunt...cele mai greoaie sa zicem sunt torturile cu crema de branza...dar sunt delicioase...eu fac rarut insa biscuiti,fursecuri,bombonele...fac ptr. pachet...adica astea nu-mi lipsesc din casa...copiii maninca bine dimineata iar la pachet le dau ceva dulce...au nevoie de energie cat de cat iar prinzul cand se intorc de la scoala e destul de consistent.Masina mea e socotita cea mai evoluata tehnic din punct de vedere al alimentatiei sanatoase...numai nu coace...in rest face orice...painea dimineata spre ex.e gata in 30min.si incep cu macinat graul 10sec..adaug celelate ingrediente,2 min. dureaza pina e gata aluatul iar 25 min in cuptor...deci pina se spala copii si se imbraca....eu am painea gata.orice fel de paine...cu ceapa,cu branza,cu masline, cu fel de fel de seminte,cu alune si mere,baghete...orice.
la amiaza supa dureaza 15 min.iar felul doi cartofi sau orez sau paste,legume si apoi carne...toate in acelasi timp la abur25-30min.eu numai curat si pun in ea,dau drumul la buton si ea face restul.O minune.cartile de bucate sunt numai ptr. masina asta...si au niste retete absolut delicioase.Eu fac zacusca in 12 min...fara sa coc tai nimic..spal si tai in patru vinete....si restul...ea le toaca si le gateste...in 12 min. am o zacusca extraordinara.Inghetata ptr. cina e gata in 1min. jumate...fructe congelate si smantana dulce...si nici nu apuc sa asez cupele ca e gata.nu vand si nu fac reclama la Thermomix...insa mie imi este de un real ajutor.
ema spune:
ah,cu sportul mai atins la sentimentm-am indragostit pur si simplu de sport de 1an jumate...cu mare drag iti dau ceva idei...chiar sunt documentata si imi place tare mult sa vorbesc despre asta...sportul mie mi-a schimbat viata...am invatat sa-mi elimin energia negativa prin miscare,efort si ambitie.Stresul e cel mai important dusman al meu si fac eforturi mari sa nu-l las sa-mi domine viata si armonia...mea si-a copiilor.Capitolul aspect m-a interesat...deloc...eu fiind oricum slaba...insa corpul pot spune frumos pe care-l am acum a venit ca bonus.Asa ca oricand ai nevoie de un sfat...sunt aici.Dupa ce adorm copii...si sper sa n-am ceva inopinant de facut iti scriu cate ceva despre abdomene...ca aici inteleg ca e buba.
philip spune:
dana, musai sa intru sa-ti dau un pupic si o imbratisare. tare ma bucur sa te citesc. inteleg ca esti bine cu sanatatea si esti o sportiva (si eu, si eu). m-am uitat la masinaria asta pe care o pomenesti, pare fantastica dar si scumpa. faci de toate in ea?
kim222 spune:
Lia..toti pediatrii de pe sectie din spital sunt impotriva tuturor iaurturilor Danone (cica sunt imbunatatite cu prea mult, mult prea mult calciu..pe langa alte probleme).Cele cu fructe nici nu mai spun..In plus Activia este o mare teapa..nu ajuta in nici un fel..Incerca Debridat..la ea este o constipatie constitutionala si nu datorata obiceiurilor alimentare.
kim222 spune:
Ema nu prea pot face altfel poza:(. In partea dreapta si spre usa tavanul este orizontal dar nu se vede. Cum te uiti la poza in dreapta (pun patul si biroul inspre geam) si in stanga sunt singurii pereti intregi (fara usi,geamuri..etc)
edit ..baga sfaturi referitoare la abdomen..este sin gura mea buba:))))
ema spune:
Deci am scris ditai mesasul si nu ma logasem
Andreea multumesc frumos,sunt foarte ok,mai bine ca acum n-am fost niciodata!Da,masina face de toate...numai nu coace...de 1 an eu nu mai folosesc plita de loc.e scumpa insa intr-un an mi-am scos investitia numai cu painea.o chfla congelata si coapta costa aici 25 centi,eu cu 25 de centi fac 5 chifle...pina si graul mi-l macina...deci e cat d=se poate de bio si sanatoasa...si rapida...si bunaaaa...pun odata cu graul si seminte la macinat si are un gust...nu poti cumpara asa paine.Si tu cu sportul?Ce ma bucur...hai poate mai ademenim fete pe aici...eu am un tonus excelent...e pacat,anii trec,macar sa imbatranim frumos...si apoi eu nu ma simt egoista ca nu dedic timpul exercitiilor...copiilor ...de multe ori facem impreuna si oricum de o mama tonica si in forma cine profita??tot copiii!De o luna m-am apucat de pooldance...o nebunie...e foarte solicitant...trebuie sa-mi tin de fapt greutatea corpului in maini...dar e frumos....mi-am pus bara in dormitor...si cum prind ceva minute libere...muzica in urechi si ma dau pe bara
am innebunit.
Lia...numa vezi ca tre sa intri sa-mi scrii zilnic...ca sa scot betisorul daca dai bir cu fugitiiso...ptr.inceput...pe youtube este un filmulet....8min.abs...un nene face abdomene...nu sunt grele...daca nu poti tine pasul cu el...fa in ritmul tau...dar 8 min. tre sa le termini...Adica faci mai putine ca el...dar termini setul.Nu prea are el ceva ptr. oblici iar asta e de fapt colacelul...asa ca o sa completezi cu....iei o sticla de 2 l cu apa...o ti-i in mana dreapta...corpul drept si picioarele desfacute putin ptr. stabilitate ,te apleci incetisor pe lateral la dreapta cat poti...te ridici incetisor in pozitia initiala si faci 20 pe dreapta,20 pe stanga...schimbi sticla pe stanga,da?200 de astea ...adica 100 dreapta 100 stanga.Si 20 min. pe stepper...eu nu folosesc bicicleta...ptr. mine e inutila.copiilor le place sa danseze?
dansezi cu ei...cat ai chef...cat mai zbuciumatsi...de cate ori iti amintesti...suge burta....eu imi amintesc numai la calcatPtr. inceput e ok...dupa doua saptamani iti dau altceva!Deci totul trebuie cu calm facut...nu te forta...trebuie sa simti jena,nu durere in zona abdominala...respira adinc in timpul exercitiilor.Inspiri cand ridici trunchiul,expiri cand revii la dusumea...asta vis-a-vis de abdomenele lui nenea de pe you tube.incet incet o sa le faci mai usor...deci sa precizez...eu faceam 2-3...si gata imi lua foc mijlocul...sau la flotari la a 3-a eram in nas.Acum fac 600 de abdomene fara oprire...si 400 de flotari pe sedinta...deci nu continuu, serii de 50.Eu n-am facut sport niciodata in viata mea...am fost mereu jumahandicapata...de cand m-am nascut.spor si succes.
Oliv...deci tot e un perete care merge mazgalit...las ca vedem noi...mai vorbim de peretele buclucas..Abdomene scrie si pe burtica ta...pina iti vin matele inapoiacu serios...daca nu iti impui sa faci zilnic...macar 3 luni...degeaba...abia de la 3 luni incepe sa se contureze masa musculara si sa pape din tesutul adipos.un pic de cardio si abdomene...asta e cheia succesului.
cristalina spune:
Neata!
Si eu trebuie sa ma re-apuc de abdomene...eu asa am dat jos multe zeci de kile, cu abdomene si apa .
Ce am dat jos nu s-a pus inapoi, pentru ca nu era dat jos cu dieta, insa pe ultimele vreo 10 kg le tin dupa mine de doi ani Mi s-a facut o lene infioratoare...dar daca va citesc pe voi poate ca ma tin si eu de treaba.
Eu am diastasis recti, muschi sunt facuti varza, poti baga mana cu totul printre ei la matze si abdomenul nu se reface decat cu operatie (exclus, eu la cutit numai pe principii estetice nu ma mai bag)
Asa ca abdomen plat nu o sa mai am eu in veci...insa de vreo cateva kg as vrea sa scap si as vrea sa am mai multa vlaga in mine, ca tare sunt ca leguma de ceva timp...:)))
La decoratiuni interioare nu ma bag, nu ma pricep ...:)
Hai ca m-am intins.
Ma duc sa ma masor O zi exceptionala sa avem!