Copilasi de Iulie - August 2004 * 63

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

felicitarili meli, cristal
mey, geoana, as presta io da` ie inkidere de an si nu poci;)) da`s cu fereastra non stop deschisa. da`mi si mie tilifonu` ala de la profa de teatru ca am observat la fii`mea niste talente ascunse;))
spor la amenajari gagici, conspectez :D am retinut peretele impartit in patru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

aaa...uitai sa zic
Mariuca daca o intrebi ce vrea sa se faca "doctorita, si Oana sa fie ajutoarea mea!"
Daca numai o observi se pare ca vrea sa se faca "vedeta" :))) supertare (am uitat sa o intreb ce inseamna "vedeta", dar cu proxima ocazie cand se mai "frumuseaza"-vorba Oanei in oglinda o sa ma lamuresc )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Neata,

Mai da ce frumos ati scris pe aici si o spun cu toata seriozitatea. Lia, mi-a placut, si sunt de acord cu tine, nu cred ca e bine pentru un copil sa-l stresezi cu notele. Ioana, Cristalina, Daria...frumos.

Si eu am fost un copil numai cu 9 si 10, premianta, sefa si tot ce vreti. Jumate pentru ca ma tinea mama din scurt si jumate pentru ca de felul meu sunt foarte constiincioasa si perfectionista. Si mie m-a placut cititul (imaginea cu mine citind la masa, in timp ce mancam, ii bantuie si acum pe ai mei, da sa stiti ca si acum, cand pot, fac la fel) si eu am fost cu cheia de gat. Iar la treaba asta cu independenta copiilor nu stiu cum sa fac, treaba e ca eu sunt defecta in cap, mi-e frica sa-i las sa faca singuri anumite chestii, pe care eu le faceam la varsta lor.

Mai eu nu stiu cum sa fac cu Tudor, ca noua ni se pare ca are talent la desen, iar cineva, dupa ce am stat 3 zile impreuna si l-a vazut, mi-a zis ca ce desen, copilul asta trebuie sa mearga la teatru. In acele trei zile a fost seful si inspiratorul trupei de 8 copii, dintre care 5 erau mai mari decat el, le-a spus bancuri, poezii jucate ca la teatru, le-a cantat, i-a organizat in jocuri, a fost intr-un mare fel. Si pentru mine a fost surprinzator, ca nu am mai prea avut ocazia sa-l vad reactionand asa. Am mai observat eu la gradi cand il luam, cum ii organiza pe copii, da n-am dat importanta. Acu nu stiu daca neaparat teatrul e potrivit pentru el, dar are clar un talent spre social.

Dilema mea e ca nu stiu la ce sa-l dau si unde. La desen, la teatru...si in Sibiu doar la Palatul copiilor se fac niste cursuri, ori acolo nu ii primeste decat de la varsta de scoala.

Hai ca m-am intins... si am de lucru.

PS Aseara am facut 5 minute de abdomene, dupa care ziceai ca sunt rupta in doua. Am descoperit pe Youtube si un filmulet cu exercitii de 8 minute pentru picioare. M-as apuca si de astea, cat ma tine elanul asta sportiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Sa nu va imaginati ca el il silesc sa faca bastonase sau il pazesc la scris si citit.
Dar il motivez prin a-i stabili un target, nu stiu daca am mai spus aici, al meu vrea PSP. Ei bine agreementul este: scrii, citesti si iti faci ghiozdanul, vei primi PSP. Foarte simplu. Din momentul in care i-am spus asta... pai se antreneaza singur sa scrie, incearca sa citeasca orice prinde, ia ghiozdanul il face singur, fara sa-si uite "diverse'. Jumate din drum e gata. Mai rau... o bombane pe educatoare ca nu ii invata literele alea mai repede, am inteles ca sunt la litera "i". Simplu si eficient.

Iar cu independenta, nu ma plang. Eu l-am trimis singur in tabara de la 4 ani, la 5 ani a fost la Piatra Arsa in cantonament, in 2010 a fost in 3 tabere/cantonamente, acum in ian pleaca iar. Abia astept sa il 'ia si pe Mircea cu el" Nu pot sa spun decat ca multumesc lui Dumnezeu ca am avut bafta sa avem servici bun de fiecare data si sa ne permitem toate chestiile astea.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema spune:

Guten Tag...sunt pe fuga..de dimineata mi-a mers bine...m-am trezit cu o ora mai tarziu ...ce m-au bestelit copii ca intarzie la scoala...Noroc ca Ricu prima ora a avut piua.
Ce-mi aduc aminte...
Adela bravo ptr. 5 min...picioarele sunt groznic de solicitante...eu as spune sa mai astepti cu ele dar poti sa incerci alt film...sa ma uit exact cum ai spune...lucreaza foarte mult talia...si nu-i greu.
mey...io nu-s modesta de felul meu...dar am o bubita ca tot omu...mie daca-mi zice cineva ca-s frumoasa...zic ca rade de mine...complex de inferioritate...ca eu vad pe oricine mai grozav ca mine...mai ales cand incepeti sa scrieti de cercetare si doctorate....imi vine in cap intrebarea...io ce naiba caut pe aici?in fine...
Ricardo are Nintendo DSi XL...pina nu-si termina lectiile...nu-i vede culoarea...si are voie o ora sa se joace ce vrea el si o ora sa se joace pe jocuri de mate si deusch.I-am luat jocuri ptr. clasa 1 si sunt foarte ok.Calculator nu are si nu vrea iar televizorul la noi este mobila...ptr. ca eu nu suport televizorul...si pina acu 1 saptamana nici calculatorul.Stiam ce se mai intampla pe lume...citeam ziaru la supermarket...si-l puneam inapoi in raft

cum am terminat cu lectii si joaca noi plecam de nebuni pe campuri...ca-i iarna si viscol...ca ploua..avem toale adaptate la salbaticie...si ne intoarcem cand ne apuca foamea.Nu stiu daca de la miscare...de la mancarea la thermomix...habar n-am de la ce...dar io nici nurofen n-am in casa...de vreo doi ani...pe cuvint ca n-am avut nici pe naiba niciunul.sa ne tie domnu asa!plec sa pun supa la facut ca tre sa-mi i-au odoru de la scoala.Mai vin eu...va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Andreea, bravo!

Eu sunt paranoica frate! N-as lasa-o singura nici sa treaca strada!
Nu cred ca o sa o le las vreodata la mama, care e mai aeriana asa si are impresia ca toti copiii stiu sa-si aiba singuri de grija ca fii-sa
Asta cu facutul ghiozdanului daca i-as zice-o cred ca nici nu ar intelege la ce ma refer
E defectiune la mine la cap, recunosc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Salut!

Ca vorbeati de scoala, eu cred ca noua ne va fi mai greu decat parintiilor nostri. Noi nici nu aveam atitea lucruri care sa ne distraga (televizor, calculator, WII-uri si alte mii de chestii), pe vremea noastra stiai ca trebuie sa inveti ca sa ajungi "undeva" (acum, daca e sa ma uit in jur iti este mai bine fara carte), noi parca eram si mai docili, ai nostrii copii mi se par mai independenti. Oricum, eu vreau sa bag limbi straine la greu in ei si sa-i trimit la facultate in strainatate si sper sa invete motivati de ideea de a invata in strainatate. Eu incerc sa o duc pe Stefi la cat mai multe activitati extra, acum are engleza, tenis, balet, in primavara va reincepe si inotul. Ne mai gandim si la sah, ea vrea, dar noi stam mai prost cu finantele, mai ales daca va incepe si Matei cu extraactivitati (in primavara va incepe si el tenisul).

La film am fost si noi de mai multe ori, Stefi adora sa mearga la film, Poveste incalcita mi-a placut si mie, si eu am ras si plans , acum sper sa-l conving pe tati sa ne mai lase inca o data la film (el le aduce de obicei de pe net la citeva saptamani de la aparitie si noi cheltuim cam mult la film - popcorn, suc, pahare speciale).

Si noi vom incepe in curand (sper eu) curatenia la apartament. Nu vreau prea mult ca sper ca vom sta aici maxim 6-7 ani. Dar vreau sa schimb usile, atit cele interioare, cat si cea exterioara. Olivia, Roberta, Roxana (tu ai schimbat si usile parca), Carmen (tu te-ai uitat dupa usi?) ce ati luat? Un mester mi-a recomandat Porta Doors sau alte usi de la 700 de lei in sus (cica daca sunt mai ieftine sunt mai proaste), dar mi-e mila de bugetul meu. Sfaturi va rog!!!!!!!

De gimnastica si eu trebuie neaparat sa ma apuc, am luat foarte mult in greutate in ultimii ani, cunt o pofticioasa si jumatate de felul meu, sper sa ma salveze miscarea. Dar e asa de greu cu mobilizarea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

doamne, andrea, pin` la usi mai maninc multe piini;)) v`am zis ca mi`am luat masina de facut piine, nu? pasa ie directoru` iegzecutiv el stie ce ne face:D
mie mi`o bagau ai mei p`aia cu vaca "nu`ti place scoala iti iau o vaca si te trimit cu ea la pascut";)) si uite`asa am fost comandanta de detasament .... si de grupa.... mi`am dorit sa fiu si de unitate da` deh, poate`n alta viata;))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Andreea, am luat Porta, au fost ieftine, albe. cele de aici: http://www.porta.com.ro/documents/katalog_produktow_porta_2-2010_rom.pdf pagina 7, usi Londra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Ema, sau voi fetelor hai sa intreb si eu ca de la tara asa...cat costa un thermomix din asta? am citit si eu pe net ce face dar preis nu am vazut, nici nu-mi imaginez cum poate sa faca asa de toata, de la macinat graul la copt painea, la facut supa in 15 minute, si deserturi....pentru mine si imaginatia mea e ceva de domeniul SF- Star Trek pe lume aparatul asta, aproape ma simt in paleozoic cand aud ca eu nici macar la oalele Zepter nu am acces inca:(

Cat despre lasatul copiilor sa faca singuri chestii care-n capul meu sunt periculoase, dar cred ca numa-n capul meu, ca la Cristal, pentru ca deasupra noastra locuieste un baietel cu mama lui si de la 4 ani (acum are 9) statea singurel de la 12 la 5 acasa, isi baga la mw mancarea, manca, si se juca singur inchis in casa, il aducea o tanti si-l baga in casa, incuia in urma lui si gata, pleca.
Eu nicicum nu am taria sa incep sa-i las mai independenti, si acum ii trec strada tinandu-i pe amandoi de mana, unul de o parte, altul de alta parte, si acum le mai bag in gura, lui Andreea frecvent, lui Dani cand si cand, nu pt ca nu ar sti, ca stiu, la restaurant de ex cand mergem sau la cineva, mananca singuri si inca foarte tacticosi, nu se sterg de masa, au bun simt, nu vb cu gurile pline, nu beau apa din pahar inainte sa se stearga la gura, nu gesticuleaza cu tacamurile, deci au intiparite foarte bine normele astea de a se purta in public inclusiv la masa, insa acasa, ii ajut eu la aproape orice, asa m-am obisnuit pt ca stau cu ei de cand s-au nascut. Stiu sa se imbrace dar numai cand sunt cu taicasu fac de toate ca el nu misca un deget sa-i ajute la nimic, ii antrebeaza de zor, ceea ce nu e rau, daca ai tarie sa stai sa vezi cum se strafoaca Dea 10 minute sa-si traga 3 bluze peste cap, ciorapi lungi, cand isi da seama ca i-a luat "cu fundul" si ii da jos, pe dos, ii intoarce pe fata ca sa-i ia inapoi.....efectiv ma minunez cand aud cum merg in excursii ai vostri, de la 4 ani, deci cu e Dea mea acum...mie mi se pare inca un bb, o acopar noaptea, ii pun pijamaua, o spal la fund, o creia o pauzasc, ii dau papa pasirata la amiaza, woooooooow, ma simt sub radical rau de tot

I-am intocmit lui Danu o schema sub forma de stea din aia cu 5 colturi si am intitulat-o "medalia campionului", pe ideea ca in fiecare din cele 5 colturi ale stelei i-am scris cate ceva dupa cum urmeaza:
-in varful de sus al stelei, pt ca inca e un prescolar am scris mare JOC si i-am explicat ca aici intra jocul pe computer, jocurile cu sora-sa, cu jucariile, etc
- in celelalte colturi am scris PLIMBARE/SPORT, ODIHNA (somn noaptea, relaxare ziua), LECTII si MANCARE

Asa i-am explicat ca trebuie sa isi faca timp pt toate intr-o zi. Azi de ex a facut o ora intreaga activitati pe caietele de lucru, foarte motivat. apoi am trecut la engleza inca vreo 20 de minute. Nu l-as mai fi pus si la engleza pt ca i-am dat niste chestii de dificultate crescuta de lucrat insa a insistat sa continue si la engleza. Am remarcat ca are talent la a pronunta corect in engleza si de asemenea memoreaza f usor cuvinte noi, si nu le uita nici daca facem pauza de repetare o luna.

Mergi la inceput