Copilasi de Iulie - August 2004 * 63
Raspunsuri - Pagina 12
ema spune:
Bien..rectific..nu-i asa fotogenic ca altii.
eu vorbeam strict din punct de vedere al aspectului..n-are asta nici o treaba cu binecuvantarea..eu al iubesc de mor ca-i copilu meu nu ca-i frumos sau urat.
roxanaz spune:
neata tuturor!
ma scuzati, nu prea am timp de nimic zilele astea, is aglomerata teribil.
pupici tuturor!
szivarvany spune:
Salutare doamnelor
Vin plina de , am bifat o seara absolut minunata si am descoperit ca ni se potriveste mersul la cinema, rontaitul de nachos cu sos picant si baut sprite rrrece
Povestea incalcita e dementiala, am ras si am plans
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=6" target="_blank">mam.jpg ***
corianai spune:
Neata,
Daria ce de distractii pe voi!! Cred ca vreau si io sa fiu copil si sa am o mama ca tine, ma infiezi?? am io o banuiala ca tu esti mai tinerica ca mine, da poate merge
Ema, lasa modestiile si trimite-ne poze eu cred ca absolut toti copiii sunt frumosi, nu zicem cu totii ca frumusetea vine din interior? sigur ca nu sunt nici eu oarba si recunosc in sinea mea cand vad un copil mai frumos decat ale mele, dar jur ca si ale mele sunt frumoooaase foooc (puii ciorii, deh...)
Rox spor la trebi, te asteptam
Olivia te-ai mai gandit la tapet? la mine s-a acutizat problema, luni vine vopsitorul la munca, asa ca visez numai tapete am rupt toate siturile de tapete, azi merg iar la magazin, probabil ca in we bag aceeasi distractie... macar sa gasesc ce vreau (care trebe sa fie putin indraznet dar nu prea tare, putin colorat dar discret, putin modern dar sa nu faca nota discordanta in casa mea de un secol, etc etc) Noroc ca atunci cand m-am maritat am avut mai putine pretentii
pup, o zi frumoasa
szivarvany spune:
EMA, am uitat io ceva, sa scot paru`, nu pot crede mai ce ai scris, e sindromul premenstrual Ric dupa cate stiam io, are nejte ochi
Corina, pt mine e mult mai simplu sa fiu cu mintea de 6 ani pt ca n-am alte griji decat cupilu` si catelu` Si`apoi io`st d`asta, casa ca buda, dar noi la film
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=6" target="_blank">mam.jpg ***
Dorsilia spune:
hello
va citesc cu mare interes si ma inspira vivacitatea voastra mai ales a Dariei si a Emei....sunteti extraordinare atat ca femei cat si ca mame amandoua, va admir! Imi place si ambitia si determinarea lui Andries de a si ghida baiatul sa iubeasca invatul si blandetea lui Mitzu, si a lui Cristalina, a gIoanei care isi doresc pt copiii lor sa invete dar nu in stres si cu forta....imi place de fiecare in parte
eu recunosc, nu am fost un copil stimulat dinainte de a intra pe bancile scolii, ai mei, profesori, nu au considerat ca trebuiesc dusa la activitati extra- nici dupa ce am inceput scoala. Mie personal, la vremea aia tin minte si acum ca mi-ar fi placut dansul si pianul, insa ...n-a fost sa fie. La noi in casa suntem doi adulti crescuti complet diferit si vad deja cine e mai castigat in viata ca psihic echilibrat. Eu- crescuta de mica cu n-spe bone de la 3 luni la 2 ani, cand am intrat in colectivitate, ca fiind cea mai mica din toata gradinita, dar "stiam la olita si sa vb", apoi la 6 ani cea mai mica din clasa si ca trup si ca varsta. Deci am facut 4 ani de gradi si la 6 ani clasa I. Nu stiam sa scriu nici sa citesc. Ai mei, profesori, severi, autoritari, amandoi, nu stiau de gluma cand luam un 8. Imi rupeau foile din caiet daca tema era scrisa urat sau aveam o greseala (asa am ajuns sa am un scris caligrafic si sa scriu gramatical corect). Invatam la toate disciplinele de-mi sareau ochii din cap. Asa am parcurs toate ciclurile, toti anii de scoala. Fara meditatori, fara activitati extra. In vacante aveam caiete de lucru individual si culegeri de mate si gramatica de rezolvat, teancuri de carti de lecturi de terminat si de facut fise cu rezumate din ce am citit, sinteze. Asa pana in anul 4 de facultate, dupa care am dat concursuri serioase pt un post "la stat". Si apoi am clacat, ca imi ajunsesera toate pana in gat. M-am imbolnavit fizic, probabil de la atata stres continuu ani la rand, fara nici o sansa de recreere. Sotul meu a crescut cu bunicii lui pana la 7 ani, lejer, intr-un mediu calm, afectuos, fara pretentii, in varf de munte, departe de influenta parintilor lui, tot cadre didactice. De la 7 ani a inceput scoala insa nu i s-a impus un ritm neaparat sau pedepse aspre pt nota mai mica de 9. A luat meditatii cand a avut nevoie. in fine, ce vreau sa concluzionez, este ca un copil, dupa parerea mea, trebuie ghidat, trebuie sa i se ofere optiuni si sa fie ajutat astfel sa descopere catre ce are inclinatie, abilitati, ce anume ii face placere, sa descopere un hobby, nu numai sa invete orbeste la toate. Recunosc si repet, ca eu una imi doresc ca ai mei copii sa fie sanatosi si multumiti cu viata lor nu vreau sa-mi indeplinesc eu prin ei orgoliile, eu sunt mandra cu ei cand ii vad zambind multumiti, atunci stiu ca mi-am indeplinit misiunea cel putin pana in acest punct. Si sa stiti ca eu ma consider inca suficient de exigenta pt ca pot sa spun cu mana pe inima ca ai mei sunt extrem de civilizati amandoi, disciplinati, ascutatori, nu fac in magazine, in vizite, in public nebunii sa oboseasca lumea. Le au si ei pe ale lor, de ex as vrea ca Dan sa fie mai cu aplomb in viata si Dea mai soft putin ca fire, cu o personalitate mai maleabila, insa per total sunt recunoscatoare lui D-zeu ca mi i-a dat...
brb
o zi buna
szivarvany spune:
Giulik a zis aseara: io vreau FB, la care io am facut o mutra d`aia neutra si putin mirata La care ea: si un 7, 8, 9, 10, dar parca 8 nu e ok
Eu am fost stresata de ai mei sa fie note de 9 si 10 Pana si-au dat seama ca exista persecutia elevului de catre cadre didactice si m-au lasat cu pisalogeala.
g_ioana spune:
Neatza
Cica la noi la scoala au inceput inscrierile de pe 5 ianuarie,maine merg si io cu dosarul in dinti...voi mai duceti ceva invatatoarei pe langa dosar??
Andriesmeii o pun si io la scris elemente grafice si facut socoteli...chiar citit cate o fraza...dar nu constant,cred ca ar trebui in fiecare zi
Carmencita da' vaz ca esti schimbata in noul an,scurta si la obiect!
Cristalina felicitari pentru sala,tine-o tot asa....io merg pe jos la servici si inapoi ceea ce-nseamna cam o ora,imi face bine la creier
hai sa avem o zi excelenta
edit sa va spui cum am fost io la scoala...mama casnica tata muncitor constructor,muncea zi lumina...noi trei fete cucuiete..mama s-a chinuit mult cu sora cea mare in clasa I,stat dupa fundul ei,facut teme impreuna, cicalit,pana i-au iesit peri albi mamei...cand am inceput io scoala mi-a zis daca vrei sa inveti bine,daca nu,nu ...ca-n veti pentru tine nu pentru mine....nu m-a controlat niciodata la teme,nu m-a ascultat niciodata la lectii...daca luam note mici ma intreba de ce am luat,ca n-am invatat sau ca n-am stiut...si-mi zicea ca important in viata este ce am in cap si nu nota!!!...problema este ca s-au schimbat vremurile si nu mai sunt examene ci admiteri pe baza de dosar respectiv note....io tot mai sper sa descopar un talent la mandra si sa-l cultiv ca sa nu fie prea tare stresata cu scoala din ziua de azi
cristalina spune:
Neata dragalaselor...
In caz ca va intrebati n-am febra...hihihi
Io...am fost o capra cand eram mica! Recunosc si promit sa nu le povestesc fetelor ce faceam eu cand eram mica (urcat pe casa, plecat d;acasa pana la 10 noaptea, furat calul din grajd!!!)
La scoala "uitam tema acasa" la doua zile...
Dar cand m-am facut mai mare am invatat, ca nu aveau ai mei posibilitati si alta solutie nu aveai daca voiai sa te ridici un pic. N-a fost rau zic eu.
Insa erau alte vremuri maica...citeai pentru ca nu aveai alta distractie...dupa atatia ani se prinde, ramai cu drag de carti....
N-a stat nimeni cu biciul pe mine, nu am facut meditatii ca n-aveau ai mei bani DAR recunosc ca daca erau vremurile de acum nu stiu ce s-ar fi ales de mine, p'onorea mea ca ma intreb cateodata daca reuseam sa termin facultatea...
Mancam la cantina, n-aveam tv in camera, in sesiune trageam ca mi-era frica sa nu ma ia ai mei la goana...:))))
Dar nu aveai alternativa sau cel putin asa vedeam eu!
Acum vremurile sunt bulversante pentru astia mici si cred ca au nevoie totusi sa fie indrumati un pic...
Complicat oricum. V-am spus ca ma ia cu frisoane cand ma gandesc ca se duc la scoala!
Aaaa si alta chestie ...eu eram mai independenta si mai descurcareata la varsta lor pen' ca ma lasa mama cu cheia de gat, ma ducea 3 luni la tzara in vacanta, nu statea nimeni dupa mine sa vada daca am mancat, daca mi-am facut lectiile sau mai stiu eu ce
Ale mele ma tem ca nu o sa ajunga la independenta asta nici in clasa a patra...Dupa cum spuneam...complicat...
Hai ca m-am intins. O zi excelenta sa avem!
szivarvany spune:
ce tare, Ioana, si io sper ceva de genul ala pe acelasi considerent
Cristal, bine spus. Si eu ma gandesc ca bazele trebuie sa fie bune.
Sper doar sa avem timp si de distractii