Copilasi de Iulie - August 2004 * 63

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Si Vic este deja inscris cu dosar cu toate actele. Eu i-am ales cea mai exigenta invatatoare din cate erau disponibile, sincer nici nu am vazut-o, o sa avem destul timp sa ne cunoastem 4 ani.

Andries

Mergi la inceput

Eu recunosc sincer ca imi motivez copilul sa invete cat de mult si bag si bani in chestia asta cat pot. Eu am fost un copil sarac si fara mari posibilitati pe vremea comunistilor (ca de'... aveam origini nesanatoase) si daca nu as fi pus mana pe carte as fi ajuns tare prost.

Andries

Mergi la inceput

Eu pun problema asa: am facut clasa I la 6 ani si intr-un an de zile scriam, citeam si in clasa a IIa faceam caligrafie. Acum fi-miu va face cls I la 7 ani si 2 luni, deci... daca eu am putut sa 7 ani sa scriu si sa citesc si majoritatea copiilor in Bucuresti invata la pregatitoare sa scrie si sa citeasca (bine.. nu perfect, dar oricum invata) el ce cusur are sa nu poata?

Singura chestie este ca ii permit sa scrie mai urat, ca nu-si poate coordona perfect degetele, dar asta nu inseamna ca o sa ii permit la infinit.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Pe noi ne alearga Eva cu "lectiile" ei asa-zise, pe care ea din proprie initiativa le face, si face cate o coloana de adunari, mai scrie o poveste (cateva randuri si cu mici greseli, sa nu va inchupiti altceva)mai nou are o carte o carte de engleza cu care o streseaza pe sora-sa Nu stiu zau de unde o fi iesit ea asa de silitoare, ptiu sa nu o diochi sa o apuce fro lene cand o incepe scoala pe bune
eu insa raman la principiul meu, sa faca fiecare cat poate si are chemare, in viata asta poti fi foarte fericit si realizat si fara sa-ti tocesti creierii o mie de ani in universitati. Pt Ro cred ca nu e valabila teoria mea cel putin in prezent, dar poate ca odata si odata s-o efectiviza si la noi invatamantul si or mai scapa bietii copii/parinti de lectiile alea interminabile si care nu duc nicaieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ema spune:

Seara buna.Azi mi-au venit rusii si am stat la pat.Ce bine a fost!
Carmen...de ce sperii oamenii?
Cristal...in seara asta da-i berea lui John...si la pauzele de reclama...aminteste-ti de mine.
Adela..bravoooooo...4 min.e super ...vezi poate poti si azi 4!Kilogramele n-au nimic de-a face cu conditia fizica...poti sa fi-i bat de slaba...daca nu ai conditie cazi in nas imediat la efort mai mare.Cat despre scoala...si eu as opta ptr. germana...
Corinai...sa nu exageram...sunt un fel de liber profesionista...si atat.Eu am acceptat numai ptr. ca oricum merg zilnic insa nu am acceptat salariu ptr. ca 1...eu nu-s de profesie...si doi...nu am nevoie de bani...la mine e hobby.
Roxa si Oliv si celelalte fete care v-ati inscris copiii la scoala...felicitari si succes.
ricardo are 14 colegi...nu stiu daca e regula aici in ge dar la scoala lui clasele nu au mai mult de 15 copii.Eu am stat linga Ricardo la lectii initial ptr. ca nu intelegea cerintele scrise la exercitii,iar acum din obisnuinta...daca nu intelege ceva al ajut...in rest imi pictez panzele la biroul de gradinita
Ioana...mie mi se pare aiurea...nu ca am uitat cum de pe dos sunt cateodata lucrurile in ro...mai degraba mi-am insusit prea mult stilul german.
Voiam sa zic una alta din seria...stiati ca?
1.In germania repetentia nu este o rusine?E chiar tolerata...si sunt multi copii care repeta clasa...nici vorba insa de umilirea la care sunt supusi cei din ro care sunt in situatie similara.
2.In germania nu e o rusine sa fi-i muncitor la salubritate sau femeie de servici?Cu aceeasi figura esti intampinat oriunde...indiferent ce meserie ai.La magazin,la doctor,la scoala,la primarie...ti se zambeste si esti ajutat la fel...indiferent de faptul ca esti maturator sau doctor.

Mergi la inceput

Olivia,pai cristalele nu se fac de pe o zi pe alta...la noi a crescut cinci zile...in fiecare seara si dimineata incalzeam pina se dizolva ce se cristaliza si atarnam iar cristalul inauntru.ai spus ca a doua zi era ceva de 1 cm.ei ala trebuia prins cu o ata si agatat de un creion dupa care scufundai ...sa nu atinga fundul paharului...in pahar restul de solutie ...de fapt si cristalele care raman la fund se dizolva cand incalzesti solutia.
Si cu scoala chiar stati linstite..daca nu stiu sau ce nu stiu invata ei in finalSi eu l-am stimulat verbal pe Ricu...in ultima luna de vacanta era foarte ingrijorat...insa nu a facut pina acum circ ca nu merge la scoala...sa nu-si faca temele...sau sa se plinga de doamna,de copii...la el totul e ok...dar nu sclipeste nici pe jumatate la scoala...ca Serban.Serban a fost un elev exemplar in primara...el si acum isi suna invatatoarea in ro...doamna lui mi-a spus la sfarsitul cl. a patra ca a fost cel mai bun elev al ei...si avea vreo 40 ani doamna asta.Deci sunt copii si copii...eu daca tot aveam unul ok...am primit inca unul sa nu mai huzuresc atata
Daria...n-am nici o poza...sa m-a crezi pe cuvint!Am de pe la scoala..dar tre sa scanez...si nu stiu sa fac asta...astept sa ma ajute Serban.oricum...acum sincer sincer sincer...mi-e cam jena sa pun poze cu ricardo..ca el s-a cam uratit...adica nu mai e dragalas cum era micut...si am vazut la voi poze si ai vostri sunt mult mai reusiti...am vorbit foarte serios acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Am fost la sala...15 minute pe eliptica aia sau cum i-o zice, niste abdomene, alte 15 minute pe bicicleta si dupa 45 de minute imi tremurau picioarele de numa'...aveam senzatia ca ni se indoaie genunchii invers ca la gaina!
Dupa ce m-am spalat m-am asezat la masa ca facuse John paste cu piept de pui...ca poate nu aveam destule kile si trebuia sa mai pun!)

Una peste alta, e bine la sala...sa vedem cat ma tine

Eheheii, germania...alta tzara, alte posibilitati.

Mergi la inceput

Cristal...esti de azi iubita mea!.Eliptica e buna buna...dar banda n-au...o inclini putin si mergi...ca si cum ai urca pe munte e senzatia.si ceva ptr. brate au?data viitoare cand te duci fa altceva...adica la alte aparate...cit de putine sunt ,nu conteaza..asa nu prea te plictisesti si nici nu lucrezi aceeasi muschi.Muschiul lucrat se reface in 48 ore...deci daca azi ai facut abdomene...poimaine te duci si repeti eliptica,bicicleta sau banda si brate....trebuie sa schimbi mereu...fain ca ti-a placut...mie nu mi-a placut la inceput...aveam calcaiul blocat si nu puteam sa fac nimic...ridicam numai greutati...abia dupa o luna am putut sa ma sui pe eliptica si stepper.hai noroc si succes!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ema
sincer sincer...mi-e cam jena sa pun poze cu ricardo..ca el s-a cam uratit...adica nu mai e dragalas cum era micut...si am vazut la voi poze si ai vostri sunt mult mai reusiti...am vorbit foarte serios acum.

ema...deci je...personal n-am auzit asa prostie mare, sa ma ierti, dar te-as urechea daca ai fi langa mine, un copil e o binecuvantare si o binecuvantare nu poate fi mai "reusita" decat alta. Spe ca ai zis-o doar din prea multa modestie.

Andries

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui g_ioana

Dap pe mine ma deranjeaza metoda ei...la o sedinta cu parintii prin noiembrie io am intrebat daca nu fac litere si alte chestii(pentru ca auzisem la altii cupii de la alte grupe pregatitoare ca fac)...ea a zis atunci ca nu au voie sa faca asa ceva si ca programa nu cere si la cifre trebuie sa faca pan la cifra 2(tati a zis atunci ca ei o sa faca si cifra 3 ca sa fie avansati,sic!)....faptul ca ne cere asta acum si pana la vacanta intersemestriala mi se pare tare ciudat,io cred ca ea trebuia se la faca cu ei si se anunta un control...noi am calculat,daca facem o pagina pe zi suntem in grafic..si astfel o sa invat si io sa scriu cu stanga

www.dropshots.com/emig" target="_blank">filmuletze,www.youtube.com/profile?user=gorodika" target="_blank">filmulete noi,gorodeii,aripile mele,
gorodeii noi

Programa minima cere adunari scaderi pana la 10, sa numere pana la 10 si invers, sa recunoasca literele de tipar majuscule si daca se poate sa le si scrie plus semne grafice pe caiet: bastonase (intoarse sus, jos, stanga, dreapta), carlige de tip S, betisoare, firma de la J si de la g, forma de inceput de la litera h de mana (e ca un "fi" mic - litera greceasca ... nu o am aici sa o scriu).

Problema este ca in clasa I dupa primele doua saptamani incep sa faca o litera pe zi, e ziua si litera...pentru un copil neantrenat e nasol, mai ales daca e stangace toate explicatiile din clasa trebuie sa le reiei acasa.

Eu sincer te sfatuiesc sa o pui sa faca semne grafice, macar sa prinda ceva dexteritate in degete.

Andries

Mergi la inceput