Strumfi de iul-aug 2007 (207)
Raspunsuri - Pagina 7
mychydutza spune:
neatza....
loredana, felicitari pt sarcina! cum te simti?
sunflower, foarte frumoase pozele! parca ai fi sora lui denis
vio, cum stai cu durerea de masea??? am experimentat si eu acu vreo cativa ani asa ceva de la o carie la o masea de minte.nu-mi trecea cu nimik, doar daca stateam cu capu-n jos, sa-mi vina sangele in cap, pt cateva minute, sau daca luam o gura de apa rece, tot asa pt putin timp ceda durerea. a fost prima data-n viata mea cand mi-a trecut prin cap sa ma arunc pe geam ca poate asa trece
musso, sanatate lui mihnea
oaana, la multi ani! sa fii sanatoasa si linistita!
ieri l-am dus pe andrei pt prima data la frizer, a stat la tuns ca un barbat adevarat. imi venea sa-l mananc de drag ce-mi era acolo cocotat pe scaun si cumnite!!!deh' ....si eu ca cioara......
va las ca ma prinde bestia de sefa ca clapacesc p-aci
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"
Kariris spune:
Musso nu cumva sa-i faci aerosoli cu acc la tuse uscata. Cine ti-a dat asa ceva? Eu zic sa-l vada un medic. Eu stiu ca acetilcisteina (acc) este bronhodilatator/secretolitic/expectorant si se da doar in cazul in care ai caile respiratorii incarcate ca sa te ajute sa expectorezi, deci provoaca tuse. Mai degraba un antitusiv (robitusin - antitusiv sau altceva) dar cel mai bine sa-l vada un medic, ca eu nu mai stiu ca urmare a ce e tusea asta uscata.
Sanatate multa.
Noi de azi am inceput iar gradinita. Sunt 20 prezenti la grupa, mi se par foarte multi.
Eu azinoapte m-am certat cu sotul la cutite pana la ora 4 si la 7 ne-am trezit sa venim in Bucuresti sa ducem fetele la gradi.
Vio, casa izolata, adica din furnicarul de la Arcul de triumf, unde eu stau intr-o intersectie mare si era o galagie de nedescris (claxoane, ambulante, pompieri, motociclisti = viata in viziunea mea) m-am mutat intr-o curte de 2000 mp, unde casa e tocmai in fundul curtii. OK, am vecini si in dreapta si in stanga dar ce folos, ca doar ei sunt la ei si eu la mine. Seara cel putin e groaznic. Te uiti pe geam si vezi doar intuneric si cei doi stalpi care lumineaza la poarta si o curte maaaare, in care esti numai tu. eu am spalatoria in partea din fata a curtii si trebuie sa strabat toata curtea ca sa merg la masina de spalat. Imi aprind toate lampadarele in curte de zici ca-i sarbatoare la mine, nu alta. Artificiile mai lipsesc. Nu sunt invatata cu liniste si populatie putina. Casa e pe doua nivele si asta e greu, ca dormitoarele sunt sus si living/bucatarie si o alta camera de joaca sunt jos. am o toaleta sus si una jos. Cand sunt amandoua la toaleta eu fac fitness pe scari sus-jos! Nu e nici de departe mai comod sau mai confortabil ca la Bucuresti. Toate mi se par mai grele la Ghermanesti. Plus ca eu detest iarna!!! Ma baga in depresie si fara motiv, prin simpla ei prezenta, dar acum cu schimbarea asta chiar o percep ca pe o pedeapsa. Cel mai rau e ca boul meu nu intelege. Spune ca sunt mofturi. Normal ca el pleaca dimineata si vine seara la aer curat si liniste. Eu capiez toata ziua acolo singura cu fetele, nu el!
La modul cel mai serios sunt in prag de depresie si din pacate acum nu va mai fi nimeni langa mine sa ma ajute. Ma simt exact ca dupa ce am nascut (cand am trecut printr-o depresie f urata) dar atunci o aveam pe mama langa mine si o bona la fete. ele m-au sustinut, ca nici atunci el nu m-a crezut ca as fi avut ceva.
violetan spune:
Neata fetele!
Multumesc mult pentru sustinere
La multi ani, oaana si (again) david de ioanaiub !
Io stau in continuare prost, desi maseaua m-a mai lasat, dar exista o durere surda inca, plus o presiune mare in cap, iar cel mai naspa au fost palpitatiile (neurovegetativ, probabil, ca de obicei) dar a fost foarte urat. Si acum mai am, razlete, dar mai putin. Am luat aspacardin si metoprolol si mai tarziu (la indicatia dr, evident) un diazepam de la care precis mi-au si trecut, dar ala m-a daramat, frate, m-am dus sa ma culc pt ca nu puteam sa ma tin pe picioare. Uf, nasol, si cel mai naspa e ca dr ma poate vedea abia maine dimineata Asta e!
Kariris, te inteleg perfect! Exact asa judecam si eu. Pentru mine viata inseamna agitatie, claxoane, zgomot; eu nu pot dormi daca-mi tiuie greierii-n cerebel si ma lasa si nervii. Tot asa sotul meu nu pricepea de ce nu ma dau in vant dupa idee. Dar pt laur a fost f bine mai ales vara si chiar si iarna, ca alearga prin curte, sta in piscina (vara, nu acum ) etc etc etc. La bloc era naspa cu mersul pana in parc cu masina . In afara de soareci si de furtuni a inceput sa-mi placa si mie. Si-culmea!- sunt muuuuuuuuuult, muuuuult mai calma de cat cand salasuiam in capitala. Am citit ca mirosul de iarba te calmeaza, cred ca asa e. Si pe mine ma mai linisteste grozav peisajul pe care-l vad pe geamul de la bucatarie. Si eu detest iarna, dar, in plus, detest si partea aia de vara cu furtunile alea groaznice cu tunete, fulgere si vant.
Gobal, insa, m-am obisnuit si a inceput chiar sa-mi placa. Diferenta e ca tu stai acasa, iar eu merg la serviciu, deci te inteleg din nou perfect. Iti tin pumnii sa-ti revii si sa nu intri in depresie,ca e pacat. Oricum, tu si suparata esti haioasa, frate, cat am ras la lampadarele de sarbatoare
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
Kariris spune:
vio dar voi acum unde locuiti?
Nici eu nu am spus clar ca nu vreau sa stau acolo niciodata, dar as vrea ca acomodarea sa se faca treptat. La inceput eu vedeam statul acolo doar in WE, apoi dupa ce ma acomodam putin si prindeam drag de loc poate as fi putut sa stau acolo.
Voi de cat timp v-ati mutat din bucuresti? Pentru mine e mai greu pt ca acolo sunt singura si nu ma ajuta nimeni cu nimic.
Ieri am vazut si un gandac pe lambriu de am crezut ca explodez de scarba! Unul din acela zburator. De unde o fi aparut? nu e prima oara cand vad gandaci acolo. din aceia ciudati, lunguieti, negri cu antene lungi si craci lungi. brrr! Pe la bucuresti nu am vazut din astia.
Vivela spune:
of, Kariris , nu stiu cu ce sa te ajut. dar mi s-au aprins toate beculetele de avarie, toate felinarele si reflectoarele. ca si al meu vrea sa ne deporteze tot cam in acelasi fel. ba mai rau, dintr-o intersectie similara cu a ta (pe care eu o detest, spre deosebire de tine), urmeaza sa ne mutam, dar spre vara incolo, la Caciulati (spre Balotesti). conditiile initiale vor fi cam nasoale, n-o sa am energie electrica (o sa am generator si panouri foto), n-o sa am multe. nici macar vecini sau pomi in curte, insa o sa am iepuri pe camp, fazani, bufnite (toate vazute de mine), popandai, soareci ...si muuuuulta liniste de care probabil o sa ma plictisesc rapid. sotul va fugi de acasa dimineata si va veni seara - de cele mai multe ori - sau va avea o echipa de muncitori care sa ciocane la casa (ca nu va fi terminata). momentan, ca inca stau in intersectie, am speranta ca o sa fie bine, dracu stie pe ce ma bazez .
a, si ce e mai deprimant, n-o sa am masina intr-o prima faza, deci o sa fac un soi de arest la domiciliu. cred insa ca asta tb neaparat negociat cu al meu, numai ideea ca sunt blocata in casa cu 2 copii mici ma face sa mi se ridice parul in cap.
Traiesc in Orasul Alandala
Kariris spune:
vivela ghermanesti e mai departe de balotesti. si nici eu nu mai am masina si exact asa m-am simtit: deportata! noi avem si gaz si energie electrica, saracul s-a agitat sa utileze si mobileze toata casa, si-a dat tot interesul dar uite ce surprize ii fac eu! ma simt asa de vinovata, se da o lupta in mine, as vrea sa pot sta acolo, ca e mai bine intr-un fel pentru fete, dar eu nu mai sunt intreaga de cand stau acolo.
azi cand iau fetele de la gradi o sa ramanem in Bucuresti... unde nu mai am nimic ca am carat tot acolo. Mancare, aparatura pt bucatarie , jucarii, plastilina creioane...tot.
Nu stiu, sper sa ma imi pot gasi cumva echilibrul si sa ma pot bucura de toata munca asta a sotului de peste un an!
nma spune:
Buna dimineata!
Kariris daca sotul insista sa va mutati de ce nu soliciti ajutoare? Stiu ca te interesa o bona filipineza.
Eu am locuit la bloc, tot intr-o zona cu mult zgomot, multe magazine, piata la doi pasi, scoala peste drum. Nu stiam daca ma voi acomoda la casa. Ne-am mutat in plin santier . Intr-o sambata dimineata m-am trezit cu muncitorii in balcon . Si ca sa fie acomodarea mai usoara a trebuit sa imi vand si masina , se terminasera banutii pt casa. Am incercat sa iau doar partea buna a lucrurilor si acum chiar imi place.
E drept ca nu am iarba in curte si ma streseaza noroiul. Cu zapada era mult mai frumos. ieri pustimea a alergat o ora prin noroi si 30 min cred ca am stat sa curat cizmele. De haine nu mai spun in ce hal sunt. Copiii sunt fericiti, le place mult. E drept ca eu lucrez, ajungem acasa dupa ora 18.
Ma streseaza rozatoarele dar mi-am luat pisica si catel.
Acum marea problema e curatenia. Oricat curat niciodata nu se termina. Nu pot sa apelez la ajutoare caci nu mai sunt banuti dar macar ma ajuta sotul. La apartament nu prea se implica. Acum el aspira, eu sterg praful. S-a saturat de pref asa ca ma ajuta.
Avem destul de des musafiri asa ca nu ne simtim izolati.
Sambata am fost cu copiii la saniusi foarte aproape de padure. Eram doar eu si ei. Dupa doua ture m-a apucat frica. Erau urme de animale in zapada, habar nu am daca de caine sau lup. Nu stiu stiu de ce erau, deh, fata crescuta la oras, dar dupa 30 de min am convins copiii sa mergem acasa sa facem oameni de zapada.
Locuitul la casa are multe avantaje, trebie doar sa le gasesti.
Nico
nma spune:
Loredana felicitari pentru sarcina!
Cristina sunteti o familie tare frumoasa.
Vio sper ca esti mai bine .
Geogi, Oana sanatate multa strumfilor.
Nico
violetan spune:
Kariris, noi stam in Crevedia, adica imediat dupa studiourile media pro buftea, in primul sat din Dambovita si ne-am mutat de 2 ani, nu-mi vine sa cred. Inainte stateam in vitan-dristor, pe acolo, deci super populat si apartamentul f misto, toate conditiile, super amenajat, in care am bagat o gramada de bani, dupa care ne-am mutat imediat , ca nu-i pacat sa ramanem fara acum?
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007