Strumfi de iul-aug 2007 (207)
Raspunsuri - Pagina 16
roxy spune:
buna la toata lumea .Sanatate multa la toti si tot ce va doriti in noul an sa se implineasca.
Revin , din pacate nu am mai reusit sa fiu la curent cu discutiile din ultima vreme, de aceea daca ce va voi intreba s-a mai discutat va rog sa ma indrumati acolo , sa nu repetati.
Pe scurt , dupa principiul la vremuri noi , tot noi...bucuria cu gradinita a adus si primele parti negative, dupa partea cu racelile.Acum ne confruntam cu vorbitul urat.Deja Alex a ajuns la cutite cu taicasu (si deabia are 3 ani...ma ia cu graza ce va fi mai tarziu...sunt si lei amandoi, si va dati seama).
Cum il vede prin casa, cel mic face ce face si incepe cu expresii de genu ..."esti un caca"(suprema jignire pe care si-o inchipui cel mic ca i-o aduce lui taicasu, cand nu face asta ce vrea el) sau altele de gen.Taicasu reactioneaza dupa parerea mea disproportionat, adica eu inafara de ai spune ca nu e frumos, nu se vorbeste asa, nu ne jignim unii pe altii, nu am mers mai departe.Dar taicasu parca vede il el unu de 20 de ani ce-l injura.Si sa te tii alergatura prin casa, de genu stai ca te prind eu , vezi ce-ti fac...Deja se ataca unii pe altii, si eu sunt la mijloc nu mai stiu cum sa aplanez, astfel sa inteleaga sotul ca e ceva destul de comun in dezvoltarea lor, si ca nu va deveni un adolescent ce il va face albie de porci pe taicasu, si ca nu trebuie sa stea drepti in fata lui cand il vede pe taicasu.
Daca as gasi o sursa mai oficiala sa zic asa, cum ca la varsta asta e ceva normal in dezvoltare si cum anume sa reactioneze el .
Va multumesc pentru orice sugestie .
Vivela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui musso17 vivelamultumesc frumos,intr'adevar ingenioasa ideea,acu sa magandesc din ce-i confectionez,la tine pare a fi un carton. georgiana,mamica de mihnea |
da, e un carton - l-am luat de la un set de iaurturi
eu intai le-am taiat apoi le-am colorat, dar mai usor era sa le desenez, sa le colorez si apoi sa le tai.
studiez si revin si cu alte problemute.
aa, si din ciclul "ce mai stie copilul meu si nu vrea sa se dea de gol ca stie". pe la 1 an jumate i-am luat o tablita cu litere incastrate. eu cautam pe atunci una cu animale, etc, dar n-am gasit si i-am luat-o pe asta. bineinteles ca o vreme n-a prezentat niciun interes. apoi am inceput usor-usor sa-i arat, sa imi zica el cum i se par literele (A e ca o casuta, I e ca un os - ca e chiar ca un I roman, B e ca stiti voi ce
. nu e mare scofala, dar m-a socat ca stia si se prefacea asa bine ca nu stie...ce-o avea copilul asta? Timi, daaaaa, si la noi la fel. eu n-am cum sa intind rufele singura, david incepe si plange daca nu-l las sa mi le dea el sa le pun pe sarma (sau sa le puna el pe sarmele de jos). le ia tacticos pe fiecare, face comentarii apreciative/depreciative la fiecare, imi zice ce culoare/marime au fiecare, a cui e fiecare lucru...deci e si educativ pana la urma.
aseara am facut pilaf si l-am lasat pe el sa puna in cratita bucatile de carne si legumele, apoi sarea...a fost foarte incantat. (nu ca ar fi prima oara, dar are acelasi entuziasm de fiecare data).
Nico, ma bucur ca minunea de fetita e mai bine
. doctorii astia vad rosu in gat si cand nu e, nu stiu ce au. tin minte ca am fost odata cu david la doctor ca avea febra: diagnostic- rosu in gat, necesita antibiotic, SIGUR nu trece fara. am inghitit in sec, am cumparat antibioticul si nici n-a mai fost nevoie sa-i dau, ca din momentul ala n-a mai facut nicio febra. deci... ma duc la un pic de smotruiala, am reusit sa-l culc pe damian pe balcon, bine impanat, sper sa doarma macar o ora.
Traiesc in Orasul Alandala
ddanagh spune:
Kariris mi- a recomandat captopril.
Astazi de dim aveam 15.10. Pe la 12 la med de fam 13.8 Deci clar trebuie investigata mai amanuntit. Sapt viitoare ca ieri am fost la urgente cu daria dupa mine. Mititica s- a speriat un lic un pic, cat m- au consultat a stat smirna pe un scaun. Noroc ca pe eric l- am lasat cu tanti de ma ajuta la curatenie.
Anto mama, ce de mai trageti si voi. Tu le dai ceva de imunitate?
Roxi si Daria a inceput sa mai zica cate o prostie. Stie ca nu e frumos. Suprema in viziunea ei e " puta de hartie". Mda. Zice si apoi rade singura de se prapadrste. Noi doar ii spunem mereu ca nu e frumos si ne abtinem sa nu radem.
un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)
ddanagh spune:
Apropos de puta, Dari se uita intr- o zi la noi cum ii faceam baie lui Eric si numa ce ma indruma " mami spala- i si coada" ![]()
un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)
roxy spune:
dana
are dreptate fata, numa ca era cred nedumerita de ce e coada in fata si nu cum e normal la spate...dar na , se trece cu vederea.Sper ca ai urmat indrumarile fetei si ai spalat cu simt de raspundere
.
In legatura cu vorbitul urat al lui praslea al meu, nu ar fi nimic daca ar zice asa de amuzament, da el le foloseste cand e nervos si cand stie ca asa te nervozeaza...dar incerc si eu sa-l temperez pe al meu, poate uita, sper si eu .
Antoanela23 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ddanagh Apropos de puta, Dari se uita intr- o zi la noi cum ii faceam baie lui Eric si numa ce ma indruma " mami spala- i si coada" un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010) |
Dana,

, hai ca a fost tare cu "coada". Multa sanatate, ai grija de tine. La pitici le dau ceva pt imunitate, dar nu sistematic, recunosc. Am luat Alvityl Defence, cu propolis, vitam C si echinacea, am vazut ca se gaseste si in farmacii in Rom.
Vivela, parerea mea sincera e ca esti o super-mama. Nu numai ca stai cu baietii acasa, dar mai faci si fel de fel de activitati educative, iar la crizele lui David nu tipi si nu ajungi sa faci si tu ca el, pai esti tare, frate, eu cred ca de mult clacam.
Am citit un pic ce ziceati voi si desi nici eu nu-s de acord cu pedepsele corporale, recunosc ca imi ies din sarite aproape zilnic cu piticii, tip la ei si ma abtin greu sa nu-i altoiesc. Rar, cand vad ca efectiv ma sfideaza si nu e alta cale, le scap cate una la fund si atunci se lasa cu niste urlete de impresie artistica, zici ca i-am taiat cu fierastraul. Cand vreau sa-i pun la colt se opun vehement, ajung sa-i tarasc sa stea acolo si apoi trebuie sa stau sa-i pazesc, deci nu am facut nici o afacere. Uneori zici ca nu au urechi, efectiv parca nu as vorbi cu ei, zici ca m-au pus pe "mute".
Nu stiu, le admir mult pe mamele care raman "cool" in timpul crizelor si nu-si pierd cumpatul, care au mereu o solutie ingenioasa la fiecare tip de problema, eu nu-s asa, dar asta e, nu pot decat sa incerc sa fac cum pot eu mai bine si sa sper ca nu dau prea rau cu batul in balta.
Roxy, nu stiu ce sa-ti spun, si ai mei ai vorbesc urat, mai ales ca cei de acasa s-au amuzat teribil sa-i invete prostii. Dar sotul tau nu are trebui s-o ia personal si probabil ca pustiul o face tocmai ca sa-l provoace, e ca un joc pt el probabil.
revin, ma duc sa hranesc trupa
CarlaV spune:
Multumesc pentru pareri tuturor
, mi se parea mie ceva in neregula sa impart acelasi spatiu cu socrul, chiar daca e vorba doar de o curte, oricat de mare ar fi.
Vivela, felicitari pentru mers si vorbit! Larisa s-a ridicat singura in picioare la 7 luni si ceva si de atunci nu sta locului. Mie mi s-a parut devreme, daca era dupa comoditatea mea, as mai fi lasat-o in patut cateva luni
.
De oo-le bio ale sotului nu mai zic nimic... decat sa le foloseasca pe cele productie proprie ![]()
Oaana, imi pare rau pentru otita, tuburile nu sunt o varianta rea, sincer as fi preferat sa-i pun tuburi Sabinei decat sa-i dau atata antibiotic.
Anto, imi pare rau ca ati tras atat de mult de sarbatori, mai ales cand trebuia sa fiti relaxati si sa va distrati.
Dana, chiar ciudata tensiunea ta, asa tare e cafeaua respectiva? Intreb si eu, ca nu beau de niciun fel. Cat de dulce trebuie sa fi fost Dariuca, sa stea atat de cuminte cand te-ai dus la doctor
.
Am primit azi coletele cu alte jucarii, ne-am clatit ochii pana acum si de maine le inventariem, pozam si urcam pe site. Pentru varsta copiilor nostri sunt puzzle-uri si in plan si 3D (vapoare, masini de politie, masinuta din Cars), planse de colorat/pictat, carti de colorant cu autocolante, carti cu planse autocolante, mighty beans, monopoly, margele, niste albume foto pentru 10x15 cu Mickey si Alba ca Zapada, figurine din desene, dinozauri, multe si marunte.
Pentru copii am colostru masticabil cu aroma de ciocolata si cu forme de dinozauri, american, pare foarte eficient si este super gustos.
monicabo spune:
Buna seara,
Slaba miscarea de weekend pe aici...
Noi am iesit azi in parc, ca a fost mai caldut dupa atata vreme, si ne-am intors ca niste purcelusi ![]()
Antonela, sper ca sunteti bine acum... sper ca v-ati simtit bine si acasa, asa, in afara problemelor de sanatate...
Danagh, cum esti cu tensiunea, o tii sub control?
CarlaV, o sa ma uit si eu la voi pe site sa vad ce jucarii aveti. Haios rau videoclipul ala![]()
Timi07, bafta cu jobul sotului!
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
CarlaV spune:
'Neata, doamnelor! Ati iesit toate la ghiocei ca sa va incarcati bateriile pentru o saptamana de munca?
ioanaiub spune:
buna dimineata,
vrea cineva cafea? 
noi am avut un week-end plin: sambata ziua unui prieten, deci intalnire la un gratar, duminica shopping
si seara de clatite 
copiii sunt la gradinita iar noi "pe baricade"
sa aveti o saptamana frumoasa