Strumfi de iul-aug 2007 (207)
Raspunsuri - Pagina 17
mychydutza spune:
neatza........vrea cineva o "cafeluta" de cicoare? ![]()
![]()
dana, foarte tare faza cu "coada"!!!
roxy, nu stiu ce sa zic despre problema voastra. copilul trece probabil printr-o faza de razvratire (nu e singurul).....cel care ar trebui sa reactioneze "cu cap" e adultul, dar barbatii nostrii sunt cel mai adesea infantili asa ca.....tie iti doresc multa rabdare!![]()
![]()
vivela, esti foarte inventiva si ingenioasa 

pfu.....zici ca a venit primavara, nu alta!

d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!" 
Vivela spune:
neata
mychy, vreau, vreau o cafeluta de cicoare
. mie imi place tare mult, da' musai sa fie dulce, altfel bleah.
de vreo 2-3 zile am asa o stare de sfarseala, cred ca fie e glicemia mica, fie e tensiunea mica, imi vine sa ma prabusesc din picioare. de mancat mananc - ba chiar mi-e foame non-stop. cu toatea astea vad ca am slabit, nu stiu ce naiba se intampla, sper sa-mi revin curand. de odihna nu se pune problema, ca n-am cum! 
nu stiu cum reusesc, dar copiii astia cer sa fie mereu ocupati, chiar si damian vrea sa facem activitati, sa fie el mereu ocupat. bine, la el e si normal, ca se plictiseste repede, vrea plimbat prin casa, sa-i arat toate alea, sa pipaie, sa guste, sa vada el tot...
in ritmul asta o sa iau in considerare si ideea de a-mi deschide o gradinita, ca am citit atatea ca - fara falsa modestie - cred ca-s mai in tema decat multe din educatoarele de pe la noi.
Dana, ce tare Daria cu "coada"
, i-am povestit si sotului.
roxi, cred ca cea mai buna reactie la vorbitul urat e nicio reactie. david inca n-a inceput sa zica -cu intentie - cuvinte urate. dar la faza aia cu "B" -ul, desi mie imi venea sa ma prapadesc de ras, si eu si tac-su am ramas stana de piatra si ne-am uitat grav unii la altii, ca si cum s-ar fi intamplat ceva nasol. david dadea sa rada (ceva-ceva cred ca tot i se parea lui amuzant), dar fiind singurul care radea n-a mai avut fun. david a repetat faza si cand eram la ai mei, care au avut fix aceeasi reactie (fara sa mai apuc eu sa le zic ce si cum) - si david s-a prins ca totusi nu e ceva de ras sau amuzant ce zice.
se pare ca - cel putin la noi - asta trebuie sa fie reactia la cuvinte urate: sa ne aratam socati si atat
.
fug ca plange piciu'. revin mai incolo.
Traiesc in Orasul Alandala
roxy spune:
buna, o zi super frumoasa va doresc.Multumesc celor care mi-au raspuns la problema mea, aveti dreptate, cel cu cap ar trebui sa fie sotul , el ar trebui sa stie cum sa gestioneze aceste situatii, dar problema este ca in mintea sotului il vede pe pici ca pe viitorul adolescent care l-ar sfida in fata.Iar asa ceva nu admite, cum domne sa faca copilul asa ceva ...![]()
I-am zis ca el e mai ceva decat cel mic daca isi pune mintea cu un pici de 3 ani si inca il ia in serios.
Cel mic le zice ca pentru el e distractiv, chiar a si zis ca il amuza cum se nerveaza taicasu
daca va inchipuiti as ceva.
Asa ca mi-am luat rolu in serios si caut surse pe net de citit cum trebuie sa reactioneze sotu in cazurile astea si sa nu faca ca sa apara o prapastie intre ei ca ar fi si pacat.
Mie pana acum nu mi-a zis nimic de genu asta, dar poate eu nu creez fun , asa ca nu merit ![]()
nma spune:

Roxy, eu cand vorbes urat doar le spun ca nu e frumos. Andra a invatat niste expresii la tara
dar in timp le-a uitat. Acum rar spune cate ceva de la gradinita dar o corecteaza Alex.
Week-endul a fost plin tare si la noi. Doua zile de nastere, plus un botez. Ieri am avut si musafiri: gratar, multe prajituri si voie buna. Azi compensez cu cafea
.
Andra nu a mers la gradinita caci nu avem avizul de la medic.
La botez a invatat sa danseze sarba
.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=7" target="_blank">Chic Bebe – nma1 si nma2
Vivela spune:
Roxi, mi-am amintit ca acum ceva vreme am intalnit o tipa - educatoare la o gradinita (montessori sau waldorf, chiar nu-mi amintesc) si vorbeam despre copii. si chiar mi-a zis ca in jur de 4 ani copiii au o perioada cand vorbesc urat - injura ca la usa cortului si ca parintii sunt disperati, isi imagineaza ca asa or sa fie mereu.
acum, daca pe cel mic il mai si distreaza reactia tatalui, iar tatal ii ofera astfel de ocazii de distractie, e normal ca el sa faca mai des in asa fel incat sa aiba parte de cat mai mult fun.
eu cred ca fie ignorarea (care doare al dracului de rau), fie o reactie neplacuta (gen trimis in baie sa injure acolo pana se descarca sau orice altceva ce stii ca nu e tocmai pe placul copilului sunt singurele variante (exceptand situatia ideala- cand ar intelege de buna voie ca asemenea cuvinte nu se folosesc).
noi ieri am fost la frizer
, pt prima data in existenta lui david. si, asa cum zicea si Mychy, am fost tare mandra sa-l vad cum statea el cuminte si rabdator, ca un om mare, sa fie tuns si sa capete aspect de barbatel
. e o diferenta, dom'le, imi vine sa-l iau mai in serios
.
mychydutza spune:
vivela, felicitari! te inteleg perfect.....asa mandra m-am simtit pt el. parca ar fi trecut la "next level"
. si oricum arata mult mai bine tuns la frizer decat tuns cu masina de o persoana cu doo maini stangi in materie de frezat ![]()
![]()
![]()
Vivela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mychydutza vivela, felicitari! te inteleg perfect.....asa mandra m-am simtit pt el. parca ar fi trecut la "next level" d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!" ![]() |
hehe, initial m-am rugat de el sa ma lase sa-l tund eu, ma gandeam ca la 3 smoace cat avea el par nu are cum sa fie greu. dar dupa ce am vazut-o pe fata aia cum il tundea si dupa ce am vazut si rezultatul, mi-am zis ca ce bine ca nu m-a lasat copilul sa-l tund eu
Timi07 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Vivela
hehe, initial m-am rugat de el sa ma lase sa-l tund eu, ma gandeam ca la 3 smoace cat avea el par nu are cum sa fie greu. dar dupa ce am vazut-o pe fata aia cum il tundea si dupa ce am vazut si rezultatul, mi-am zis ca ce bine ca nu m-a lasat copilul sa-l tund eu Traiesc in Orasul Alandala |
sa vedem poze
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
Vivela spune:
cand o sta mandrul sa-l pozez, ca i s-a cam luat de fotografiat, cred ca l-am tot stresat. mi-a ramas "alinarea" cu damian, ca bietul nu se poate opune si inca nu protesteaza. ![]()
mychydutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Vivela cand o sta mandrul sa-l pozez, ca i s-a cam luat de fotografiat, cred ca l-am tot stresat. mi-a ramas "alinarea" cu damian, ca bietul nu se poate opune si inca nu protesteaza. Traiesc in Orasul Alandala |