Strumfi de iul-aug 2007 (207)
Raspunsuri - Pagina 10
Timi07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui violetan Timi, , eram sigura cu una dintre "straineze" va sari sa intrebe (justificat, evident!) de ce s-a ajuns la intrebari personale la interviu. Tzi zic io, daca-mi permiti. Desi si la noi e on vogue sa fii poltically correct si-teoretic- nu "se face" sa pui intrebari legate de rasa/religie/situatie personala la interviu, la noi se practica la greu. De la ce zodie esti (eliminatoriu, culmea la firme normale, ai zice) pana la "mai ai de gand sa faci copii?". Un exemplu absolut personal si ff recent (anul trecut prin noiembrie) la o firma- guess what????- americana (mama si tata antidiscriminarii, cica) ma intreaba fix GM-ul american daca am copii, raspund siderata ca am. Ma intreaba cati. Raspund sictirita (si hotarata clar sa nu ii onorez cu prezenta) ca am unul, iar urmatoarea intrebare extrem de inteligenta n-a intarziat sa apara: si nu te deranjeaza de la birou, in sensul ca daca trebuie sa calatoresti vei refuza, nu? WTF???? zic io in libaneza (in gand). M-am tirat urgent, neuitand sa ii scriu firmei de head hunting care ma contactase si care a avut amabilitatea sa incerce sa ma convinga ca e ok. Bleah! Stii cum e asta apropo de americani? Tot romanii au vorba:" Io voi egalitate, dar nu pentru catei". Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007 |
m-ai socat! dar iti multumesc pt raspuns.
hmm ma gandeam ca asta e o intrbare ok pt chioscul din coltz dar nu pt o firma care se respecta.
Dupa cativa ani de trait in Irlanda pot sa zic ca nu-i vad cu mult mai straluciti decat noi DAR in general si in mod particular seful meu sunt lipsiti de ura si invidia aia inutila. De ex la 2 saptamani dupa ce m-am angajat aici am anuntat ca sunt gravida. Eram rosie ca racul si mai ca n-am facut pe mine si stii care a fost reactia sefului? "felicitari! ma bucur pt voi. Nu-ti fa griji legate de job, familia e mai importanta". Poate sunt si altii mai batuti in cap dar m-a impresionat f tare reactia lui si am ajuns ca acum fac tot ce pot sa-l ajut chiar si in afara orelor de lucru doar din respect. Zau ca nu eram mai eficienta daca nu aveam copii sau daca el era un zbir.
Daca stau si ma gandesc bine cred ca am mai putine zile "de boala" decat alte fete care nu au copii.
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
musso17 spune:
da timi,asa cum zice vio mi s-a intamplat,culmea e ca ma duceam intr-o firma de recuperare creante si aveam persoane care se ocupau de dosare iar eu nu faceam altceva decat sa duc dosarul in instanta,parcatic munca mea era strict cat functioneaza instantele,pana in 4...dar cand am raspuns ca am copil s-au schimbat si au inceput ca stiti programul e pana la 5 dar trebuie sa mai stati si peste,sambetele tebuie sa veniti la birou..dintr'astea,clar sa ma tirez rapid..mda,cam asta e...
Timi07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui musso17 da timi,asa cum zice vio mi s-a intamplat,culmea e ca ma duceam intr-o firma de recuperare creante si aveam persoane care se ocupau de dosare iar eu nu faceam altceva decat sa duc dosarul in instanta,parcatic munca mea era strict cat functioneaza instantele,pana in 4...dar cand am raspuns ca am copil s-au schimbat si au inceput ca stiti programul e pana la 5 dar trebuie sa mai stati si peste,sambetele tebuie sa veniti la birou..dintr'astea,clar sa ma tirez rapid..mda,cam asta e... georgiana,mamica de mihnea |
bafta multa iti doresc!
PS: daca ei au nesimtirea sa te intrebe daca ai copii tu de ce n-ai avea tupeu sa zici ca esti virgina workaholica chiar?!?! etc
Stiu, e usor de chibitzat de pe margine bafta oricum.
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
musso17 spune:
multumesc frumos..ce este clar ca nu o sa ma transform in iuda si sa ma apuc sa mint...trebuie sa apara ceva si pentru mine ca daca nu ma pe mine scrie balamuc..glumesc dar am sentimentul,rarut ce-i drept,de inutilitate.
nma spune:
Acum am ajuns si eu la |PC.
Deci, pe la ora 16 ma suna de la gradimnita ca domnisoara are febra 38.5. O rog pe asitenta sa ii dea paracetamol. Eu tocmai ce ieseam dintr-o sedinta si mai repede de 40 min nu aveam cum sa ajung. sotul blocat si el . m-am enervat tare; e prima data cand se simte rau Andra si eu nu pot sa ajung. Am condus destul de haotic si am parcat fara sa mai tin cont ca am blocat trei masini. mai ca ma apucat plansul cand am vazut cum arata. tare suparata la asistenta in brate. Inca avea febra. L-am luat si pe Alex de la after-school si am mers la dr de familie. Are infectie in gat si .... mi-a prescris un antibiotic (imi scapa denumirea) tablete recomandat copiilor peste 6 ani . Si ca sa fie sigra de rezultat ne-a dat doza de adult .
Nu i-am dat decat antitermice. Maine probabil raman cu ea acasa sa vad ce o fi. Maine ajngem si la pediatru.
Stefania i-au dat medicamente dupa ce s-au consultat cu mine. La gradinita este medic si asistenta zilnic. Pe asistente le cunosc binisor (o fac pe Andra cu crema zilnic pt dermatita, ii verifica meniul, etc). Nu puteau sa o lase fara antitermice in conditiile in care eu mai repede de 40 de min nu aveam cum sa ajung. Sincer eu sunt foarte multumita de gradinita mai ales ca nu e privata. Daca copilul era bolnav dimineata era trimis acasa. Le verifica temperatura la fiecare in parte in fiecare dimineata.
Miky esti simpatica tare cu terapia.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=7" target="_blank">Chic Bebe – nma1 si nma2
stefania_97 spune:
nma multa sanatate
Nu stiam ca au medic si asistente. In fiecare gradinita? La noi nu sunt nici medici nici asistente in gradinita.
Fetele eu nu am fost in Romania de 5 ani am de gand sa vin in aprilie. Pot sa iau un carucior cu mine daca merg cu mijloace de transport publice? Trebuie sa fie unul care se strange?
Viata in patru :)
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/07 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10
violetan spune:
Hei!
Am fost la dentist. Cool pen'ca mi-a efectuat o obturatie de canal pe gustu' meu, ashea, la botu' calului (oops!). Decat ca ma doare capu' nashpa in continuare (posibil si de la un geam neizolat care-mi bate o briza placuta in cervicala).
Mai de rahat a fost ca exact in secunda cand mi s-a dezmortit falca stanga dupa anestezie mi-a amortit fata pe partea dreapta. Nu tare, dar cat sa ma panichez. Simteam buzele, pometele, ochiul, spranceana, nasul, nush cum sa explic, doar amortite asa...ciudat. M-a tinut vreo 20 de minute maxim si mi-a trecut. Intre timp am luat si-un calciu la indemnul unei colege, ca oricum si la capitolu' asta stau destul de prost si-am zis ca unde-au mers atatea pastile zilele astea ca zici ca-s glaxosmithkline in pana mea am zis ca sa fie primita si-aia. Nush ce-a ajutat si cum da a ajutat.
Acu' intrebarea e: credeti ca e posibil sa fie o reactie de la anestezie? Io am mai facut inca doua-trei de-astea si n-am avut asa ceva.
Oricum, momenta(l) asta e; urmeaza luni plombitza si cand m-o apuca si maseaua de minte sa ma supere (ca deja prezinta umflaturi, ca sa zic asa) o smulgem si pe-aia, da' acolo nu mai accept io anestezie de-asta de import, o vreau pe-aia autohtona cu "nani, nani".
strumfarieeeeeeeeeeeeeee
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
xerxe2005 spune:
Mihaela,
Imi revin cu pasi de melc obosit din raceala asta...inca tusesc din toti plamanii, dar parca frecventa acceselor de tuse a scazut de la o data la 5 minute, la o data la 10 minute...parca imi e mai bine.
Si psihic imi e mai bine, in sensul ca incep sa ma obisnuiesc cu stilul astora ..ma scosesera luni dintr-o comisie, desi voi mai lucra treei luni incheiate, inainte de a pleca, pe motiv ca "asta si asa pleaca si sta acasa vreo trei ani", dupa cum se pare ca a zis directorul.
Acum parca ma obisnuiesc cu ideea si imi e mai bine.
Ma bucur ca Razvan nu s-a molopsit de la mine si e intr-o stare buna. Ne zice intruna ca ne iubeste pana la Doamne-Doamne si inapoi, si pe mine, si pe tati si pe coca. E inca foarte atasat de mine, nu sta singur o clipa macar, daca suntem numai noi doi acasa nu ma lasa sa fac nimic, vrea numai sa stau langa el si sa ne uitam la desene animate.
Am incercat aseara sa dorm in cealalta camera, ma tememam sa nu ii deranjez cu accesele mele de tuse, dar pe la o bucata de noapte a trebuit sa ma reintorc in patul familiei ca plangea dupa mine...
Tot nu vorneste clar , dar rupe din ce in ce mai multe cuvinte, se vede clar influenta pozitiva a gradinitei. In vacanta asta de sarbatori a stat la mama mea, impreuna cu nepotelul meu, mai mare cu 10 luni decat el si am vazut ca si de la el a invatat niste cuvinte.
Este foarte sociabil si lipicios. E un copil vesel si linisit...mi-as dori mult sa nu schimbe. Imaginati-va ca sotul meu, care e o fire mai rece (si care a crescut fiind pupat numai in somn de parintii lui, ca s anu se invete alintat), se inmoaie cu totul cand il ia Razvan de gat si ii spune ca il iubeste.
Razvan are si el ambitiile si mofturile lui, dar nu imi pot imagina viata mea fara el.
Uneori ma alinta si imi spune "mamichi meu..., Iza meu"...
Ce dor mi s-a facut de el. Abia l-am lasat la maica-mea doar.
Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07 si 23+
monicabo spune:
Neata
Violeta, inteleg ca ai rezolvat meseaua respectiva, imi pare rau pt neplacerile de la anestezie. Eu cred ca asta e, o reactie de la anestezic, sper ca esti mai bine azi. Cu maseaua de minte, daca e ceva mai nasol, cel mai bine sa faci extractie, nu are rost sa te chinui. Asa mi-am scos si eu 2 masele de minte de sus (pe rand, la momente diferite de timp), care s-au cariat rau de tot in urma sarcinilor si alaptarilor, ca pana atunci nu au avut nimic.
Unde in Crevedia stati? Pe strada principala? Si noi mai trecem prin crevedia, cand mai mergem la tara, la fosta casa a bunicilor (de fapt parintii mei se duc des acolo, noi mai mult pe anotimpuri mai calde)... Sa stim sa venim peste tine...glumesc
Kariris, ma bucur ca esti un pic mai bine. Sa stii ca te inteleg, si sper sa te inteleaga si sotul tau. Intra-devar, una e sa te duci "la tara" in Wk, si alta sa locuiesti acolo, mai ales daca ai locuit paa atunci in oras. Este sentimentul ala de izolare... Vio vad ca s-a obisnuit, dar diferenta este ca ea lucreaza, deci de la 8 la 17-18 este la locul de munca, in oras, printre multi oameni, si apoi seara, numa' bine de venit la o gura de aer curat.
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
nma spune:
Buna dimineata!
Am pregatit din belsiug si ceiut cu lamaie pentru .
Eu sunt varza, cred ca e o viroza ce nu imi da pace. A trebuit sa merg si la birou. Andra e mai bine, febra usoara, e doar pe antitermice. Sta cu o prietena pana ma intorc de la birou.
Stefania majoritatea gradinitelor de la noi nu au medic si asistente. Noi am avut noroc. chiar vorbeam cu sotul ca mi-am dorit mult sa o duc pe Andra la o gradinita privata cu predare in limba germana (acolo merge si Alex la after-school) dar din lipsa de bani am mers la asta si suntem foarte multumiti.
In ce oras veti ajunge in Ro?
Elena sanatate multa .
Vio bine ca ai scapat de durere .
Ma gandeam la interviuri si copiii. Nu mi s-a intamplat. Mi se pare ciudat. Stiam ca e ideal sa fi fara copii, asa poti sa te implici in tot felul de proiecte.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=7" target="_blank">Chic Bebe – nma1 si nma2