Suntem in clasa a-II-a:2010-2011 (5)
Raspunsuri - Pagina 12
Sabina spune:
;-))
eu n-am prea cazut pe spate cnd am citit-o prima data. Dar dupa aia am prins un soi de ironie f subtila (parantezele alea sunt tot sarmul) si....de fapt, v-ati dat seama, zanuta e chiar ea. A scris-o f inteligent ![]()
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
anya spune:
Mi-a placut povestea. I-o dau si eu lui Matei sa o citeasca. Lui ii foloseste sfatul nr.2. Pe langa substratul de invataturi, Sabina scrie foarte frumos. Felicitari!
Sorana, si Matei e retras de la religie iar anul trecut a avut medie incheiata FB la religie. Astept carnetul sa vad semestrul asta cum stam
.
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui loryi1974 Ala care ia A la pogreaca din deal este capabil sa ia a si in buricul Bucurestiului. |
Crezi? Eu nu cred.
Notele sunt subiective (asa e si normal, nu critic asta, notele sunt in functie de nivel), cata vreme n-ai subiecte unice cu barem unic.
Tu esti convinsa ca testele de 2-a din Pocreaca (exista satul asta??) sunt identice si punctate identic cu testele date de un copil la o scoala buna din Bucuresti?
Uite la noi in scoala sunt 4 clase. 3 bune, 1 mai putin buna. Testele le dau (majoritatea, nu toate) toti o data. Aceleasi teste pentru toata lumea, aceleasi bareme. Testele sunt facute pe rand de cate o invatatoare. Deja eu doar uitandu-ma pe test stiu care a fost facut de invatatoarea de la clasa mai slaba
Cu alte cuvinte nici nu e nevoie s-o mut la Pocreaca, pot doar s-o mut in clasa mai slaba din aceeasi scoala si va avea numai 10
loryi1974 spune:
Noi uitam mereu de copiii exceptionali de la sate,aia care invata in conditii mizerabile si citesc ce gasesc prin biblioteca saracacioasa de acolo-dar citesc cu pasiune si invata cu scopul de a pleca in lume unde e mai bine.Oho,si cati astfel de copii sunt,copii de A in orice conditii.De obicei,copiii aia de la sate de A razbesc si ajung departe pentru au invatat sa lupte.Nu-i nevoie sa fii intr-o scoala super,extra ca sa fii capabil sa inveti.Ma refer la copiii care sunt cu adevarat de A,nu conteaza scoala,conditiile,invatatoarea.Sunt capabili sa invete si cu un caiet si un creion.Sunt acum licee private care fac scouting prin zone uitate de Dzeu dupa astfel de copii,oferindu-le burse.
Pitica vine si imi spune:"Mami,eu n-am nicio greseala ,am fb la toate cele 8 parti( ale lucrarii semestriale).X are 2 de suficient,4 de bine si 2 de fb si are tot fb.Se poate???"Raspundeti logic daca puteti.
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui loryi1974 Pitica vine si imi spune:"Mami,eu n-am nicio greseala ,am fb la toate cele 8 parti( ale lucrarii semestriale).X are 2 de suficient,4 de bine si 2 de fb si are tot fb.Se poate???"Raspundeti logic daca puteti. |
Nu exista un raspuns logic la asta dar eu cred ca e un neajuns al notarii invatatoarei.
A noastra pentru un astfel de set nu incheia lucrarea cu media FB ( si ea le nota tot pe sectiuni) ci doar cu B ( anula cei doi S cu cei 2 FB si rezulta doar B)
sorana spune:
Mama lui de sistem. Conform legii invatatmantului invatatoarea ta lory are dreptate. Daca ai un i si un fb media e fb, daca ai un fb si un i media e i.
Se punteaza progresul (sau regresul) copilului, nu se face "medie".
Noua ne-a explicat invatatoarea "sistemul" intr-una din primele sedinte dintr-a I-a. Pentru ca a intrebat cineva cum faci media cu calificativele ... ei bine, nu o faci ci iei ultima (ultimele) note.
Nu i-am zis si lui fi-mea ca daca eram eu in locul ei nu faceam nimic pana in mai
(pe acelasi principiu - daca prima medie e s si a 2-a fb media generala e fb).
Lala daca invatatoarea incheia media cu "B" in cazul prezentat de lory parintele putea s-o reclame la inspectorat si obtina schimbarea mediei ... cred. Adica nu stiu cum e cu schimbarea mediei in caz de calcul "ilegal" ![]()
In sfarsit ne apropiem si noi de vacanta. Azi au dat test la romana. Ultimul pe semestrul asta.
Le-a luat si carnetele deci le trece ultimele note si mediile.
Fi-mea a zis ca a fost azi un spectacol in scoala (ceva cu magician?) dar ei nu i-a placut asa ca a imprumutat o carte de la doamna si a citit in timpul spectacolului ![]()
sorana spune:
Lory ai dreptate cu copiii de la tara care vor sa invete si sunt si ambitiosi desi (uneori) conditiile le sunt potrivnice.
Totusi copiii de care vorbesti tu sunt exceptii.
Iar intr-o clasa notele se dau prin comparatie. In mod inevitabil. Daca ai (ca prof adica) o clasa foarte slaba, majoritatea fiind copii care ar merita note de 4 adaptezi testele pentru nivelul lor, astfel incat sa ia 5-6 ca doar n-o sa-i lasi pe majoritatea corijenti (si daca o faci sigur vei avea probleme tu ca prof). Intr-o astfel de clasa, avant teste de nivel scazut daca un elev ia 10 nu inseamna ca nu va lua 8 la un test de dificultate mare. Asta e normalitate, nu mi se pare aiurea sau ceva.
Ce mi se pare aiurea e sa intri la liceu pe baza notelor si nu pe baza unui examen cu subiect unic.
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui sorana Mama lui de sistem. Conform legii invatatmantului invatatoarea ta lory are dreptate. Daca ai un i si un fb media e fb, daca ai un fb si un i media e i. Se punteaza progresul (sau regresul) copilului, nu se face "medie". Noua ne-a explicat invatatoarea "sistemul" intr-una din primele sedinte dintr-a I-a. Pentru ca a intrebat cineva cum faci media cu calificativele ... ei bine, nu o faci ci iei ultima (ultimele) note. Nu i-am zis si lui fi-mea ca daca eram eu in locul ei nu faceam nimic pana in mai Lala daca invatatoarea incheia media cu "B" in cazul prezentat de lory parintele putea s-o reclame la inspectorat si obtina schimbarea mediei ... cred. Adica nu stiu cum e cu schimbarea mediei in caz de calcul "ilegal" In sfarsit ne apropiem si noi de vacanta. Azi au dat test la romana. Ultimul pe semestrul asta. Le-a luat si carnetele deci le trece ultimele note si mediile. Fi-mea a zis ca a fost azi un spectacol in scoala (ceva cu magician?) dar ei nu i-a placut asa ca a imprumutat o carte de la doamna si a citit in timpul spectacolului Sorana si Monica (28.09.2002) |
Nu Sorana. Deoarece nu e vorba de media semestriala in exemplul acela ci de o lucrare cu mai multe subpuncte/sectiuni punctate separat.
Este vorba de media lucrarii si din acest motiv nu se ia in calcul "progresul".
E la fel cu punctajul vostru de 100. El se aduna din mai multe subpuncte, nu?
Lala_D spune:
Apropo de medii fosta invatatoare a feciorului nu a incheiat niciodata o medie dintr-un I si un FB. Mai asculta copilul de cel putin 2 ori ( inca 2 calificative) ca sa vada daca intradevar a progresat la FB.
Idem de la S la FB.
loryi1974 spune:
Da,e vorba de o lucrare,nu de media sem,dar cred ca aplica acelasi principiu ca sa fie toata lumea fericita ca a progresat si sa nu fie traumatizati bietii copii
.
Dar acum exista si alternativa:bursa,ura si la avion