Ghiocei de Martie-Aprilie**289**
Raspunsuri - Pagina 10
anamariame spune:
Gianina, eu dupa o prima forma de bronsiolita, am dus-o pe Eva la pneumolog pt ca, desi tusea rar, se auzeau inca secretii. Mi-a dat atunci Tusend, un sirop natural, eu nu am apucat sa i-l dau Evei pt ca a sarit imediat in tura a doua de Bronsiolita, insa poate te tenteaza sa il incerci.Si referitor la marturisirea ta de ieri, ai toata admiratia mea, si citindu-ti randurile, m-am simtit groaznic de prost ca eu sunt nemultumita cu cateva kg in plus, si ca le vad ca pe o tragedie...Te imbratisez cu drag Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)
Bianca2503 spune:
1. Cite dintre voi mai sinteti cum erati odata?
La mine se aplica vorba aia cu "ce caine am fost si ce javra am ajuns!"
2. Maternitatea v-a facut sa fiti mai "delasatoare"? (nu numai fizic)
Da, desi de vreo juma de an incoace mi-am bagat picioarele in delasare si incerc sa fiu mai doamba:))
3. V-ati transformat din fata cea buna in zina cea rea?
etc etc etc
Nu cred. de fapt nici nu stiu daca eram fata cea buna
Si mai am una: considerati ca schimbarea e "ireversibila?"
Adica, exista cale de intors la "ce femeie am fost odata"?
Clar, da! Adica exista cale de intors. Cred ca totul vine din interior. Ca la Activia. Te simti bine in interior, se vede la exterior:))
Kea spune:
Anca, Denisa, multumesc!
Cati, nu te retrage iar, eu cred ca ramanand activa pe forum si vorbind cu noi, ai sanse mai mari sa depasesti perioada asta. La faza cu delasatul am si eu destule de povestit dar ma duc sa ma culc. Da, stiu, m-am uitat la ceas.
Intrebam de cantitatea de lapte bauta pt ca de vreo saptamana, keutu se trezeste in fiecare noapte la 5 plescaind, ca lui ii e foame. De aproape un an doarme toata noaptea, iar acum ii e foame. Am tot dat vina pe faptul ca ziua nu mananca mare lucru, la mancare solida ma refer. In prima faza am marit cantitatea de lapte bauta la 11 noaptea, fara efect, la 5 era in picioare plescaind. Ieri pe la 6 seara i-am dat mancare solida, la 7 a mai baut ceva lapte, la 11 iar lapte si... la 5 plescaia si a lins toata sticla. Ce mai inseamna si asta? Aveti idee?
Anaan spune:
Buna dimineata!
Kea, nu stiu ce inseamna, dar de experimentat am experimentat-o vreo doua saptamani. Acum a revenit la programul normal, fara lapte noaptea. cred ca este un puseu de crestere corelat cu iesirea unor masele, altfel nu-mi explic.
olishka spune:
Buna dimineata!!!
Dyana sper sa treceti repede si cu bine peste aceasta perioada
Gianina si mie imi plac f mult clatitele japoneze
Chato sa inteleg ca te bagi si tu?
Fug sa ma imbrac caci trage barbatul de mine, ca iar pierdem ziua de ski..
Olga, mamica lui David iepurasul
anamariame spune:
Kea, o fi vreun puseu? Si eu patesc la fel cu Eva, mananca foarte mult in timpul zilei, si chiar si noaptea mai cere de doua ori lapte. Aseara insa, a mancat pe la ora 9 legume cu foarte putina carnita de pui si cu paine proaspat scoasa din cuptor, ca manca si taica su si a vrut si ea, asa ca i-am dat. LA o ora manca lapte inainte de nani. Nu s-a trezit deloc toata noaptea, a mai cerut "tic" abia la 9:30 azi dimineata. O sa repet figura si diseara, sa vedem daca tine. Pana acum, ea manca ultima data pe la 5-6 o cina usoara si apoi lapte la somn.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)
chatonel spune:
dyana, felicitari lui mutzu si tie multi
cati, nu te mai depresa, intra aici cu noi, nu vezi ce de distractii ne gasim?
despre intrebarile "de baraj" io pot spune asa: maternitatea m-a revigorat, mi-a dat un nou sens in viata, acesta fiind dragoana iubita, bineinteles. Am citit deunazi, intr-o carte scrisa de hasdeu in memoria fiicei sale, iulia, un pasaj care mi-a placut foarte mult si pe care vi-l redau din memorie: "intr-un copil sint trei iubiri: iubirea pentru jumatatea ta, cu care l-ai plamadit; iubirea pentru fructul dragostei, copilul, si, bineinteles, iubirea de sine". Ei, aceste iubiri strinse laolalta intr-un buchet sint universul meu, cel pentru care visez de-acum calea in viata si pentru care sint in stare sa ucid (si nu, nu vb prostii, de multe ori ma suprinde violenta care urca in mine cind e vb de dragoana).
Insa pentru a fi cu "forte proaspete" zilnic, am nevoie si eu de a lua aer, de a citi, de a munci undeva unde sa simt ca am un creier si ca functionez normal, ca un om normal constituit. De-asta e f bine pt copil sa mearga la nanny, ori la gradi. Ca sa avem de unde ne regasi si sa nu fie overdosa la niciunul.
Cit despre fizic si mental, obligatia de a iesi din casa zilnic si a merge la servici, e aceeasi si pentru creier, in a-l obliga sa gindeasca si altceva decit meniuri, kk, joc, facut ca toate alimanele (asa mi-a zis mama ca spuneam io mica la animale ); si tot asta obliga si la o tinuta decenta, obliga sa ne uitam in oglinda inainte de-a pleca de-acasa, sa vedem "ce vad altii", pt ca noi nu mai avem obiectivitate si critica de cind eram "fete", nu mamici.
Concluzia: daca nu aveti servici, gasiti unul :)) ori mergeti zilnic la activitati cu picii in oras: la biblioteca, la piscina, la cinema etc. Si o sa vedeti ca va veti simti mai bine, moralul se va ridica.
Bianca2503 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gianina34 bianca - mai tuseste vladimir? ca eu am ajuns sa fac o obsesie si cu tusea asta micsu' tuseste cam de 5-6 ori /zi (adica face ehe-ehe si atat) insa tot se aud ceva secretii pe acolo si nu stiu ce sa mai incerc sa scapam de ele Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009 avem 1 anisor si opt luni |
Nu, deloc.
Desi mi-a fost mila de el i-am dat cortizonul si i-am dat si antibioticul. Eu inceusem initial cu Stodal, Acc si alte potyiuni de genul asta.
Am ajuns la concluzia ca decat sa il tratez cu "tinctura de paducel" sau ce nebunii homeopate exista, timp de 2 saptamani , mai bine ii dau tratament "chimic" 5 zile si e bine.
Nu ma intelege gresit. Nu sunt impotriva homeopatelor. Dar, am ajuns eu la concluzia ca homeopatele astea nu trateaza ci doar pot fi administrate pentru imunizare. Atat si nimic mai mult.
Gianina34 spune:
kea- n-am experimentat dar cred ca-i un puseu de crestere, deci sa ai rabdare cateva saptamani
anamariame - si am retinut siropul
cati - nu fugi iarasi ca tare draga ne esti si special pentru tine vine astazi ploaia de pupicuri
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si opt luni
Ilinca_M. spune:
Hmmm, ati scris destule pagini, mai sigur e sa postez pe masura ce citesc...
Cativ, nici nu te gandi sa te sustragi de la chestionare, eeee, dupa ce ca vii rar vrei sa scapi si cu temele nefacute, pai se poate, dna invatatoare?! Ce exemplu dai la copilasi?:P
Dyanna, stiam io ca n-ai "gretzuri", ia fa-ti un pic de timp si vino pana mai poti recupera, ca imediat iti mai trebuie un CIC sa citesti cat s-a scris in lipsa ta!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever