Ghiocei de Martie-Aprilie**289**
Raspunsuri - Pagina 11
Bianca2503 spune:
GIANINA, dar ce zici tu acolo nu e tuse. E mai mult inecare, nu? La noi si dupa tratament (m-a si avertizat doctora ca asa se va intampla) a mai tusit vreo saptamana si se auzeau secretiile. Acum insa nu are nimic.
Daca e doar atat eu zic sa nu o stresezi tare. eventual, in cazul asta, da-i ceva siropuri (la noi Prospanul nu a avut efect)
Ilinca_M. spune:
Dyanna, succes cu intzarcarea, e bine ca o faci asa treptat...s-o mai tii pana la primavara, as zice eu, ca iarna-i grea si anticorpii nu strica niciodata!
Monnvas, faine categoriile tale!! O sa am ceva de gandit cu nominalizatu'!!!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
anamariame spune:
Apropo de nominalizari, Anaan, nu mai tin minte ce propuneri aveam.Da' nu-i bai daca nu apar pe lista (nominalizarile, nu eu )Edit ca am uitat sa inchid parantezaAna-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)
anamariame spune:
Fetelor, ce ati citit/auzit/credeti despre anul 2012? Am primit o tampenie pe mail ieri si numai la asta m-am gandit toata ziua...Sincer nu mi-ar pasa deloc daca nu as avea-o pe Eva...Monique, parca tu ai dat linkul ala cu reptilienii, nu? Ca citisem multisor din textul respectiv atunci, dar acum mi se pare doar o previziune optimista...Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)
Gaza22 spune:
Salut fetele!, intru rapid ca am o tona de treaba, am vrut sa intru aseara dar am adormit langa Mamaruta mea.
Doua lucruri vreau sa mentionez, din ce am reusit sa citesc ieri:
Pisigri ai o tona de pupici si de imbratisari de la mine, pt taria cu care ai trecut prin momentele grele, nici nu mi-am imaginat cat de greu v-a fost dar cand am citit prin ce-ati trecut mi s-a rupt sufletul. O tona de pupici si Pisilincai sa fie sanatoasa sa nu mai aveti niciodata momente de genul celui abia trecut.
Gianina de la mine ai o rapaiala, deaia de vara cu stropi mari de pupici, pentru mine ramai la fel, o femeie puternica, o mama iubitoare si grijulie si in perceptia mea o femeie de succes (in ceea ce priveste serviciul) atat. Ceea ce te-a determinat pe tine sa lupti mai mult decat altii, sa suferi uneori mai mult si sa fi mereu nevoita sa te intaresti pshihic eu zic ca intr-un final ai transformat acest lucru in ceva ce tie ti-a adus numai plusuri ca persoana. Jos palaria pentru taria si determinarea ta. Ca idee eu am o vecina de bloc cu exact aceeasi problema, cand eram mici era partenerea mea preferata la joaca desi e cu mult mai mare decat mine. Si acum ma bucur si imi insenineaza ziua cand ne intalnim intamplator.
Inca un miliard de pupici pentru Novus si Ada sa se faca bine si sa iasa repede din spital.
Si muuuuulta sanatate tuturor bebeilor bolnaviori.
Gaza mica e mai bine acum, nu a mai facut temperatura ba din contra am dat-o in partea cealalta si termometrul arata valori mult mai mici decat normal. Multumim tuturor fetelor care s-au gandit la noi.
Pup fug la treaba
Mami de Gazii mica si frumoasa Primul Anisor
Ilinca_M. spune:
Da' ce, anca, era ghicitoare cu "omul recunoscut"?! Cred ca si-a dat seama toata lumea din prima cine e!
18 luni
19 luni
Manole forever
Gianina34 spune:
1. Cite dintre voi mai sinteti cum erati odata?
Sunt o usoara urma
2. Maternitatea v-a facut sa fiti mai "delasatoare"? (nu numai fizic)
Pana sa reincep serviciul, da, pe toata linia. Apoi lucrurile s-au schimbat pt ca trebuia sa ies in lume nu doar pe langa bloc si in parc. Noroc ca am incaput (uneori mai greu) in hainele anterioare care cereau spatele drept, parul aranjat, rujul, un minim de machiaj(chiar minim-minimorum ca am devenit alergica la cosmeticale) si bine-nteles pantofii cu toc. Si uite-asa de voie-de nevoie cum ies pe usa devin doamna (nu conteaza ca trebuie sa alerg pe tocuri sa castig cele cateva minute cat am mai tinut puiul in brate sau eventual chiar cu micsu' in brate); cand ajung acasa reintru in programul de mamicoasa "delasatoare"... aceeiasi pantaloni, aceleasi tricouri... si parul strans cat mai strans...
3. V-ati transformat din fata cea buna in zina cea rea?
etc etc etc
Nu
Si mai am una: considerati ca schimbarea e "ireversibila?"
Adica, exista cale de intors la "ce femeie am fost odata"?
La femeia care "am fost odata" probabil ca voi ajunge SPER macar la anul in proportie de 70-80% ca mai mult nu cred ca mai este posibil pentru ca schimbarea cu mamiceala este foarte mare. (bine... am meu sot se declara multumit si cu o revenire de 30%, numai sa fie constanta)
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si opt luni
Anaan spune:
Tema
Cite dintre voi mai sinteti cum erati odata?
Psihic, fara indoiala sunt mai bine decat eram ante Andrei. Inainte erau momente in care nu prea stiam ce vreau de la viata, acum stiu, plus ca ma simt mai implinita si mai fericita. Fizic, nu mai sunt ca inainte, insa lucrul asta nu pot sa spun ca ma arunca in nu stiu ce depresii. Profesional, sunt exact la fel, eu n-am prea iesit din campul muncii:), ca la meditatii fac cam acelasi lucru ca la scoala, doar ca in fata unui public mai redus numeric. Faptul ca anii astia doi am lucrat din greu la teza mi-a tinut neuronii in alerta, desi sunt momente cand nu-mi gasesc cuvintele, sunt mai slow:) in reactii, incep o idee si nu mai stiu cum s-o termin si ma uit senina la pereti.
Maternitatea v-a facut sa fiti mai "delasatoare"? (nu numai fizic)
Mai, pot sa spun ca da, dar nu vad asta ca o tragedie, doar ca o paguba colaterala pe care o voi regla pe masura ce creste Gulia (adica in 1-2 ani, cand va avea un program al lui mai bine definit: gradi etc.) si eu voi avea o viata sociala mai activa, rezultata din intoarcerea la serviciu. Daca prin delasare ma refer la renuntarea la tabieturi personale si la anumite activitati care imi sunt dragi, da, s-a intamplat, dar nu pot sa spun ca mereu, contextul a dictat-o si am luat-o ca atare. Au fost frustrari de genul "ah, ce as merge la concertul x, dar n-am cu cine lasa copilul", dar n-au produs traumele secolului. Cat despre imaginea domniei mele :), clar ca a avut de suferit: sunt o balena:) si nici nu mai sunt la fel de ingrijita ca altadata, dar le-oi regla eu si pe astea, nu mi se pare ceva ireversibil.
V-ati transformat din fata cea buna in zina cea rea?
Eu zic ca m-am transformat doar in zana:), insa nu una rea.
Si mai am una: considerati ca schimbarea e "ireversibila?"
Adica, exista cale de intors la "ce femeie am fost odata"?
Din punct de vedere psihic, eu sper sa fie ireversibila, iar la fizic oi face niste eforturi.
Ilinca_M. spune:
Legat de sentiment de "saturare" fatza de stat acasa, nu ma bag, cred ca e chestie de...multe chestii: temperament, personalitate, mediu inconjurator...poate si de firea copilului. Eu nu am frustrari pe tema "stat cu copilul", nu vreau sa para ca ma laud, dar daca n-am, n-am, ce sa fac:))). Cred ca acum e perioada in care trebuie sa pun copilul pe primul plan (adica bine, mereu o sa-l pun, acum ziceam si din punct de vedere a daruirii...timpului fizic, nu doar a grijii spirituale), e perioada in care se formeaza relatiile lui cu lumea si "bondingul" dintre noi; primii 2 ani cred ca sunt cei mai importanti din punctul asta de vedere si ma bucur ca mi-a dat statu' voie sa stau langa copil. In primul an chiar n-am simtit nevoia de altceva decat de copil, in al doilea am mai resimtit si ca atare am mai facut una-alta, dupa cum stiti.
Referitor la ce a spus inapreda...interesanta tema de gandire! Chiar interesanta...Am fost mai delasatoare cu mine pe plan fizic in primul an, dar pe de alte am avut perioade de delasare si inainte de bebe, asa sunt eu...dar atunci nu-mi dadeam cat de grasa si schimbata sunt, cred ca hormonii nasterii ma faceau sa vad totul in roz. Schimbata sunt, clar, in sensul ca am depasit unele perioade, gen perioada cluburi, zau ca nu mai simt nicio tragere de inima la gandul ca as mai putea pierde noptile in decibelii aia, inconjurata de fitze de tot felul, nu cred ca as mai avea stomac pentru asa ceva, cred ca perioada asta e over, mi-a ajuns...eventual in alta tzara, unde lumea din cluburi e mai degraba 30+ decat -20, ca la noi. Dar in baruri da, mai imi place sa merg, astept sa reiau. Bine, am mai facut cate o descindere si pana acum, ba cu prietenele, ba cu huzband. Deci asa, la obiceiuri, m-am schimbat, dar nu regret nimic, fiecare epoca cu preferintele ei...
In rest, cred ca sunt tot cum eram, dar o varianta imbunatatita
18 luni
19 luni
Manole forever
Gianina34 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bianca2503 GIANINA, dar ce zici tu acolo nu e tuse. E mai mult inecare, nu? La noi si dupa tratament (m-a si avertizat doctora ca asa se va intampla) a mai tusit vreo saptamana si se auzeau secretiile. Acum insa nu are nimic. Daca e doar atat eu zic sa nu o stresezi tare. eventual, in cazul asta, da-i ceva siropuri (la noi Prospanul nu a avut efect) |
da, da bianca, exact asa se aude si cand se ineaca cu apa
nu siropel as mai icerca si-s in dilema
ba as face si niste aerosoli dar nu mai stiu cu ce (asta asa sa nu ne iesim din mana)
nici la noi prospanul nu a avut efect, nici mucosinul (care are ambroxol), nici eurespalul, nici ceaiul de ceapa+nuca, nici siropul de ridiche; ceva-ceva se cunoaste dupa stodal dar e tare naspa cu jumatatea aia de ora inainte si dupa, fara mancare si apa
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si opt luni