***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(129)
Raspunsuri - Pagina 6
Ioana13 spune:
Alma, cam 5-6 minute tine solutia, se termina imediat daca mai tineai, dar nici nebulzatoarele astea nu fac chiar minuni, ar da companiile farmaceutice faliment. POate sunt utile, mie inca nu mi-au demostrat mare lucru. Ne-a tot sfatuit dr sa luam cind avea muci in git si tuse... am luat, P nu prea l-a acceptat, desi e ultrasilentios si finut (laica). Atucni era spre fina tusea si de atunci nu i-am mai facut, ca nu a ma fost cazul. Am cam dat banii degeaba pe el, il voi folosi eu.
Irinusha spune:
Alina, sanatate multa!
Serul fiziologic nu face decat sa umezeasca mucoasa si daca ai mult noroc sa fluidizeze putin mucii, de facut bine, nu.
De obicei inhalatorul e bun ptr. bronhii, plaman, nas mai putin. La noi e eficient, dar cu medicament, nu numai ser fiziologic ... cand avem muci folosim Emser Salze, de fapt tot apa de ploaie, dar na, incercam.
Nu ma asteptam la asa de multe aprecieri, zic impresionata "sarut-mana!" si sper sa revin curand ... acum am vrut doar sa-i raspund Alinei.
Sanatate plantatie!
ella_74 spune:
La multi la toata lumea!
Sa aveti un An Nou bun cu copii sanatosi!
Alina,
daca ai incercat cu ser, nu zic ca strica, dar bine eu n-am vazut sa faca; acuma fiecare zice din experienta, Ioana zice ca nu i-a folosit aparatul, pe noi zic ca aerosolii ne-au salvat; dar depinde cu ce solutie de nebulizare faci, ca de ex la tuse uscata se fac aerosoli cu ACC , la tuse obstructiva cu adrenalina sau ventolin, la tuse din aia care rupe se fac cu flixotide.
pentru nas infundat cred ca merge spray cu apa salina; noi il folosim pe ala care are si putin propolis in el.
sanatate multa!
chiquitita spune:
Alma, noi am cumparat un Joycare cu ultrasunete. 10 ml de ser se nebulizeaza in maxim 5 min si e foarte silentios. Cand se termina solutia se stinge butonul. Omron e cu compresor? Am inteles ca ar dura mai mult. Pe noi pot sa spun ca ne-a ajutat in sensul ca la noi racelile debutau doar cu muci si pana la final ajungeam la cmoplicatii din cauza lor. A respirat mult mai bine/usor si raceala a trecut mnai repede si nici nu am ajuns la "murmur la plamani" cu care se terminau inevitabil racelile/virozele noastre. Nu stiu pe alte probleme cum merge, strict pe ale noastre a functionat perfect. Am folosit doar ser.
Chiquitita, mama Liviei (8 iunie 2007)
Al_Ma spune:
I-am mai facut aseara o sedinta inainte de culcare, am pus 5 ml si l-am lasat pana s-a terminat solutia. A durat ceva mai mult de 5-6 min, dar nu am verificat exact cat. Nu stiu daca asta sau ce i-am mai dat a ajutat, dar i-a dat drumul la nas, nu mai e infundata si a putut respira cat de cat noaptea. Dupa ce i-am facut aerosolii, i-am pus Pinosol si i-am dat cu Pulmex. Acum are mucozitatile pe gat, i se duc in jos. Ii dau Sinupret in continuare si cred ca maine ii facem o vizita dr. Samuila. Mama, dar Omronul asta pe care l-am luat face zgomot nu gluma, e nebulizator C28 si, din cate citisem, nu face cine stie ce zgomot. Pe naiba! Nu l-as putea folosi cand doarme Mara, asa cum am citit pe diverse forumuri. Cred ca m-am cam grabit cu el, mai bine ma mai informam.
bettyR spune:
Alma, asa avem si noi, face zgomot. Mie pediatra mi-a zis sa nu le fac aerosoli cand au nasul infundat, doar cand tusesc, ca sensibilizez mucoasa. Doar cu ser nici eu nu am vazut nimic spectaculos, cu ACC sau cu adrenalina cand a avut Alexandra laringita, ne-a ajutat.
alynta27 spune:
Eu sunt "Dependenta" de aparatul de aerosoli! Cand e o viroza la debut le fac cu ser fizilogic si Prospan(extract natural de iedera-expectorant, calmeaza tusea) si imediat cunosc!
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
chiquitita spune:
Alynta, exista Prospan special pt nebulizare? Ca sa cumpar si eu, eu stiu doar siropul.
Chiquitita, mama Liviei (8 iunie 2007)
An@ spune:
E oficial: vom avea o fetita... pe care o va chema Ecaterina. In rest toate bune la morfo-fetala.
An@ spune:
Irinusha, pup fata ochioasa si cocheta (mi-a placut poza cu flori in par de langa brad ).