***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(129)
Raspunsuri - Pagina 5
madaiulia spune:
Betty raspund eu prima la sondaj, desi nu am fetita:
1. cu imbracatul: de obicei il intreb cu o seara inainte ce vrea sa-i pregatesc, ca sa evitam scandalul dimineata. Oricum Andrei merge cu mine la cumparaturi de haine si isi cam alege singur, adica eu propun mai multe variante si el alege care din ele o vrea. Daca imi spune ca ceva nu-i place din start nu risc sa-i cumpar si sa nu se imbrace in ele. Si e foarte atent la asortat, avea o perioada cand cerea chiloti asortati cu oja de pe unghiile mele . Si a avut zile cand si-a aratat cu mandrie chilotii colegilor si educatoarei la gradi .
3. somnul de pranz l-am taiat de pe lista de pe la 2 ani. Doar la gradi reusesc educatoarele sa-l culce. Eu acasa absolut exceptional il culc, si atunci dupa ce-mi fac mii de nervi.
4. daca ma vede vorbind la telefon vrea sa vorbeasca si el, are nevoie de mine in acel moment, se mataie, suceste pana il bag in seama
2. cu magazinul nu prea avem probleme, exceptional urlat, inca nu s-a tavalit ca vrea ceva. Dar noi mergem amandoi la cumparaturi aproape mereu si cred ca s-a obisnuit. De obicei are voie sa-si aleaga ceva pentru el, dar cere ou kinder (pentru surpriza, ciocolata e mereu prin frigider si nu o mananca nimeni), acum e iaurt danonino cu surpriza si vrea din asta, o masinuta micuta si merge, Si il pun sa-si aleaga, ori cumparam ceva pentru tine, ori ne dam in masinute la iesire, ori ...depinde ce posibilitati avem atunci. Si nu face scandal.
Evit sa ma mai cert cu el pe toate prostiile. Il las sa aleaga singur atat cat se poate.
Acum de cand e frig plec de multe ori cu geaca si caciula in mana si se imbraca pana la iesirea din bloc, cand vede singur ca ii e frig.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
madaiulia spune:
Irinusha simpatica foc Amelie!
Mi-am amintit legat de rochite, codite si altele de gen. Toate fetitele de la Andrei din grupa sunt imbracate in fustite, au par lung si tot felul de clamite/agrafe/elastice de par. Si ma gandesc e la cererea lor, ma indoiesc ca asa vor mamele sa le imbrace zi de zi.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
Al_Ma spune:
Mada, haha, s-ar putea sa te inseli. Mara nu prea cere clamite, dar eu ii pun de cate ori am ocazia. Are o groaza, asortate la toate hainele pe care le are . Deh, nu m-am jucat destul cu papusile cand eram mica. Ma duc acasa, ca sunt la birou acum, si intru si eu sa raspund la sondaj.
Ioana13 spune:
1. Puteti sa imbracati copilul cu vreti voi?
Dimineata ar sta in pojama 1 ora, seara nu vrea sa se ibrace in pijama. Daca trebe sa mergem mai fancy imbracati, am totdeauna emotii ca poate nu vrea...
2. Puteti merge in magazin fara sa va stresati ca urla, trage ...
DA, merge. Rar face isterii, dar cind face plecam instant acasa. Cred ca de aia e cuminte de obicei.
3. puteti sa ii culcati de amiaza?
Greeu. Dar daca reusim, sigur doarme.
4. puteti sa vorbiti la telefon in prezenta lui?
Nu prea. Cu multe intrevetii. Nu ca vrea el sa vb, dar atunci vrea sa ma joc cu el.
Al_Ma spune:
Am revenit.
1. De regula, da. Poate avem aceleasi gusturi la haine Foarte rar comenteaza. Spre ex, nu ii place o geaca din reiat rosu. Dar eu reusesc sa o conving sa o imbrace, bona nu. Nu tine neaparat sa o imbrac in rochita/fustita, dar se admira in oglinda de cate ori are ocazia, indiferent in ce este imbracata. a vazut oja la mine, a vrut si ea, i-am dat si dupa 5 min mi-a cerut sa i-o sterg. Mi s-a intamplat de 2 ori pana acum. Nu sta cu oja, doar ii place sa-i dau cu ea si-atat, apoi sa i-o sterg.
2. Nu a urlat niciodata, nu a facut urat, multumesc lui D-zeu, ca mi-era teama ca nu o sa stiu cum sa reactionez. Cere si ea ou Kinder, guma Hubba etc, cateodata ii dau, cateodata nu, dar nu face urat.
3. Da, doarme in fiecare zi cate o ora-doua. Foarte rar spune ca nu ii e somn deloc sau sta in pat fara sa doarma. In concediu am mai tinut-o noi treaza, ca ne mai plimbam etc, dar s-a vazut in zilele urmatoare.
4. Asta cu telefonul si cu noi e problematic. De regula gaseste sa ma intrebe ceva in momentul ala, sa ma traga de maneca etc. Dar nu si cand suntem amandoi in acel loc. Daca e si sotul, il acapareaza pe el. Sau invers.
Ce scumpa e Amelie si ce atre e poza aia cu samponul! In penultima este tot ea? Ca pare ca are parul mai deschis decat in cele dinainte.
chiquitita spune:
1.Puteti sa imbracati copilul cu vreti voi?
Da, rareori are pretentii, si mai mult in legatura cu lucrurile in care sta in casa. Isi alege o fusta de la mine si trebuie sa o prind cu ceva sa o scurtez.
2. Puteti merge in magazin fara sa va stresati ca urla, trage ...
Da. Nu mai face crize cam de o juma de an. Ii mai si cumpar ceva ce vrea dar e intelegatoare.
3. puteti sa ii culcati de amiaza?
Da, doar eu, cu ta-su nu adoarme deloc iar cu bunicile un pic mai greu, dar doarme.
4. puteti sa vorbiti la telefon in prezenta lui?
Mai greu. Vrea si ea sa vb, poate daca e prinsa cu altceva sa nu ceara, dar exista si convorbiri linistite.
Chiquitita, mama Liviei (8 iunie 2007)
bettyR spune:
Multumesc de raspunsuri fetelor!
Irinusha, simpatica foc Amelie si e copia ta! De ce nu ne-ai pus si o poza cu cavalerul tau?
Deci, sa raspund si eu:
1. La gradi vrea doar cu rochita, fustita, dar nu am 5 si marti are sport/dans si ar fi mai bine sa mearga mai comod. Degeaba o pun sa aleaga seara ca dimineata isi schimba preferintele. Nu vrea pijama deloc, doarme cu o bluzita de la Zara si uneori cu ciorapi, daca o schimb in somn simte si urlaaa.Prin casa numai cum vrea ea, isi ia haine de la sora-sa, si spune ca nu stie ce-i cu hainele astea ca toate se fac mici. Se schimba non-stop, si nu se mai joaca cu nici o jucarie, numai sa ii citim povesti, mai deseaneaza, picteaza, modeleaza, as putea sa strang toate jucariile din casa.
2.In general nu face urat, nu cere neaparat ceva, doar rochite, fustite, dar cand o apuca face urat, ma trage de haine unde vrea ea ...
3. Nu mai doarme mai deloc la amiaza, doar rareori, dar o apuca somnul la 4-5 se scoala la 7-8 si pana la 12-1 nu mai are somn evident.
4.Cu telefonul nu pot vorbi mai deloc, daca e cineva din familie e ok, ca o dau si pe ea, dar mai sunt situatii cand ar trebui sa inteleaga sa imi dea pace 2-3 minute, 5 maxim , dar atunci o pocneste pe sora-sa si urla toata lumea la maxim. Face asa si daca vin musafiri si nu o bagam nonstop in seama.
Asta este, cresc ei mari!
Ma enerveaza vremea asta ca se topeste totul ...parca vad cand se termina de dus toata mizeria si zapada, vine inghetul la loc.
alynta27 spune:
Irina frumusica fata ta!
Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
Al_Ma spune:
Inainte de Craciun, am luat un nebulizator Omron, l-am luat cu noi in concediu pentru orice eventualitate, dar nu a trebuit sa-l folosesc pana acum. Ieri am iesit cu Mara in parc si probabil a fost mai rece pentru ea, asa ca de aseara are nasul infundat. I-am facut azi doua sedinte cu nebulizatorul, la prima a fost cu plans, ca era si prima data cand il foloseam, deci nu s-a pus, la a doua a stat cuminte, dar nu am observat nicio ameliorare notabila. Problema e ca i-am pus 5ml de ser fiziologic si am tinut-o 5 min, cred ca trebuia sa o tin mai mult, nu? Pana se termina solutia sau cum se procedeaza?