***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(129)
Raspunsuri - Pagina 7
bettyR spune:
Ana, felicitari pentru fetita! Vei avea si tu 2 motate!
Ella, imi poti spune cum se numeste spray-ul care are si propolis? Bob cum e?
Ale mele sunt cu muci, Andreea e mai bine, alexandra tuseste evident, ma omoara copilul asta cu tusea, toata noaptea tuse seaca si chinuitoare, toate racelile ei debuteaza asa, apoi se face productiva si dureaza.
ckristina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bettyR La multi ani! Ioanelor si Ionilor! Eu fac sondaj: 1. Puteti sa imbracati copilul cu vreti voi? 2. Puteti merge in magazin fara sa va stresati ca urla, trage ... 3. puteti sa ii culcati de amiaza? 4. puteti sa vorbiti la telefon in prezenta lui? ... Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007) si Alexandra(23.06.2009) |
1.nu prea.o mai pacalesc cu vremea rea,ca raceste si ajunge ca elias la spital;vrea rochite.
2.cand mergem la cumparaturi ii spun ca am doar un banut si sa si aleaga un singur lucru; de obicei isi ia un iaurtel sau desert de la lactate;(aici e cuminte!);odata vroia si altceva si i am spus"eu n am bani,tu ai?"ea spune"nici eu!" ....si am scapat fara crize
3.anul trecut dormea la gradinita;din ianuarie o iau la orele 14.00 si o culc imediat;am pus o sa aleaga:dormi acasa sau la gradinita; doarme in tarcul lui elias.
4.de cele mai multe ori,nu.
cat despre motat.... la ea la gradinita bratarile(de ex sunt un must have;ea are unele impletite de la manasire,una subtire de aur(primita de cand era bebelus)si una de copii(4-5 in total) si mi spune ca s putine;banderole,bandane,agrafe,esarfele mele.... le schimba mereu;candva mi se parea ca exagereaza,acum spun ca asta i trendul si o las in pace; ma bucur ca am reusit sa mi separ cat de cat lucrurile ,mele;ii amintesc mereu ca fiecare cu ale ei(mi a rupt multe bijuterii)
anushka felicitari pentru rezultatele bune de la eco;ti am vazut si pozele;arati tare bine.
irinusha am admirat si eu papusa ta
pepsi,eu n am inteles ce vrei
CRISTINA , BIANCA(05.06.2007) si ELIAS(24.06.2010)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro
bettyR spune:
Cristina, si cu margele am vazut la gradi, nu stiu ce sa zic ... eu nu-i dau inca bratari, margele, parul nu prea vrea sa i-l prind si o amenint cu tunsul ca de acum trebuie ori prins, ori tuns. Andreea se bate cu Alexandra de la margele, bratari se rup si mi frica ca le inghite asta mica, asa ca le-am ascuns toate, ca are de ale ei frumoase.
Am uitat sa va zic, cred ca Alexandra e alergica la cacao, i-am mai dat o data din cerealele Andreei, sunt unele de la Nestle cu puncte de ciocolata pe ele. Iau iesit iar bubite in jurul gurii, apoi pe fata, se scarpina si era ff agitata. Inca nu am ajuns sa ii fac analize, dar am incercat si laptele, untul si nu face asa. Ar trebui sa incerc si aerosoli cu ACC, dar parca mi frica cu toate ca nu cred ca de la ACC, a fost o coincidenta parerea mea, a sotului e alta in schimb.
ella_74 spune:
Betty,
Nu ti-am raspuns si eu la chestionar; sta sa-l imbrac cu ce vreau eu, spre linistea mea , cel putin deocamdata; nu face crize in magazin daca nu-i cumpar ceva; daca suntem in supermarket isi alege un ou kinder si alte dulciuri si cand nu sunt atenta mai culege diverse de pe rafuri si le pune in cos dar pana la casa scapam de tot ce nu ne trebuie :)
Nu doarme de pranz de ceva timp decat rar; el oricum si daca e obosit tare se lupta cu somnul, a facut asta de bebelus.
Multumesc de intrebare, e bine, a bolit saptamana trecuta de la o enterocolita cu febra 40, cu caca apa, cu varsaturi, etc ; acum e cam slab si tras la fata , a trebuit sa-i dam antibiotic pana la urma.
spray-ul de nas se numeste Nazomer prop, by dr Ionut Moraru; se gaseste in orice farmacie; e si o varianta facuta de italieni, mai scumpa de cateva ori dar n-am observat sa fie mai bun.
Pentru fetele din Bucuresti: va rog recomandati-mi o gradinita privata in sector 3, zona BabaNovac/Dristor.
Nu ma impac cu ideea sa-l duc la stat unde sunt 30-40 copii in grupa.
Si fiindca intreba cineva de solutii de imunizare; gasiti pe www.alb.ro colostru masticabil cu gust de cioco pentru copii; noi il avem deja si o sa-l incercam dupa ce il terminam pe asta praf care e de fapt colostru cu probiotice.
lbelciug spune:
An@, felicitari pt bb2 100% fetita. F frumos numele ales, cred ca ii veti spune Cati, nu?
Apropo de mutat noi am vb cu cineva care avea pe mana o masina mare cam cum sunt cele de Flanco. Cu masina asta am carat mobila. Frigiderul etc, chestiile grele, maruntisurile le-am carat noi. Oricum firmele de mutari cer mai mult pt ca cica se ofera sa iti si ambaleze lucrurile etc, dar eu cred ca asta o puteti face si voi, esalonat. Ca idee, noua ne-a luat cam 3 sapt sa mutam tot in conditiile in care facem un singur drum pe zi cu masina persoanala catre casa noua si nu incarcata full.
BettyR, participam si noi cu raspunsuri la sondajul tau:
1. Da si Nu, cateodata merge sa-i dau ce vreau, alteori insista pe anumite lucruri. Cu Matei raspunsul era mereu DA.
2. Da, nu avem stresuri de genul asta, mai degraba pe cel ca fuge printre rafturi si trebuie sa fac si eu cross dupa B.
3. Acasa il culc destul de greu la pranz; la gradi nu comenteaza insa si chiar doarme zilnic.
4. Nu prea, insista sa vb si el, asa ca ori ii explicam ca nu e o pers pe care o cunoaste (cam greu accepta acest lucru) ori ii dam telefonul sa zica si el 2 vorbe.
De acord si eu cu fetele, Irinusha. Amelie iti seamana f bine si e tare haioasa in pozele cu codite. As fi vrut sa-ti vad si cavalerul.
Ella, eu zic sa nu excluzi de tot varianta gradi de stat. Nu sunt toate atat de aglomerate, la noi sunt inscrisi 30 dar vin cam 20+ zilnic. Ce-i drept aici toti copiii raman la program intreg.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
madaiulia spune:
An@ felicitari pentru fetita! Imi place numele ales.
Betty sanatate fetelor! Imi pare rau ca iar aveti probleme.
Ella si eu as opta totusi pt gradinita la stat. Dar noi nu suntem in Bucuresti si nu stiu care sunt exact conditiile acolo.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
Irinusha spune:
Salutare plantatie!
In primul rand mii de multumiri ptr. vorbele frumoase, nu ma asteptam :) ...
Betty, sanatate multa!
Stiu ca ai pe cineva in Spania, de aceea iti spun ca noi suntem incantati de un siropel de tuse de acolo. Ii spune Flutox Jarabe, noi il luam pe cel de 200ml si costa ca. 4 euro. L-am descoperit acum vreo 5 ani in concediu, cand mi-a facut Cris o amigdalita urata si am ajuns acolo la dr.. E antitusivum, expectorant in acelasi timp ... cum naiba nu stiu, dar nu conteaza cand mi-i face bine. Daca ai posibilitatea inceaca-l ... noi l-am mai dat unui baietel suspectat de astma, acum nu mai are nimic :)
Ella, Bob are cumva asma sau bronsita cronica, ca n-am fost pe faza. Mai toate solutiile inhalatoare recomandate de tine sunt ptr. asa ceva ... sincer, n-as recomanda unui copil sanatos, doar cu tuse asa ceva, sunt cam tari.
Sanatate multa si voua!!!!
Mami de Ana si Ecaterina :), felicitari ptr. cea de a doua motata! Frumos nume, asa o cheama si pe mama mea! Are si sfanta prin toamna, stiai? Chiar, cum o sa-i spuneti?
Si daca tot m-ati bagat in seama, sa ma dau si eu putin mare:
- nu mai avem suzeta, deloc! De pe la 2 ani asa, i-am scos-o ziua, o mai avea noaptea si am lasat-o ca era indragostita ... mie una nu-mi plac copiii mari cu "tete" in gura. In fine, ne-am mocait asa de mult ca mi-a fost groaza de dezvat, dar m-a surprins iar ce usor a fost. Na, mama tampita, ii stric dantura copilului cu fricile mele. In prima noapte mi-a plans ca vrea "tete" si a dormit la noi in pat, de atunci n-au mai fost probleme si e insasi mandra de ea ca-i fetita mare fara suzeta.
- ii place la gradi. In vacanta de iarna a inceput ca vrea la gradi ... dupa ce mi-a urlat vreo 3 luni si cand in decembrie n-a mai plans se vedea pe fata ei ca nu vrea, ca nu-i place. Luni s-a dus vesela, a participat la tot si s-a jucat cu Niklas - tot asa unul mic ca ea :) Sunt linistita ca nu-mi placea s-o stiu undeva unde nu-i place.
- am fost cu ea la film (Rapunzel) si i-a placut :) ... la Yogi Bear nu, dar a mers totusi.
- premiera si cu trenul. Au fost cu bunicii la München la muzeul jucariilor ... tot asa, i-a placut.
In schimb e o tembela dulcica. Am exact copiii doriti si nu-mi vine sa cred cateodata... tata-su mai zice: ai grija ce-ti doresti, ai vazut ca mai se si adevereste :). Adica inainte cu mult de a avea copii mi-am dorit un baiat linistit, studios si o fata tembela, care sa se urce prin pomi si sa fie strengara ... dupa ce-am vazut si filmul Amélie am gasit si numele potrivit ... si cu ani dupa au aparut. :D
Sanatate plantatie!
mica0307 spune:
an@ felicitari pentru caruciorul roz. Foarte frumos numele.
liv Maya a reusit sa gaseasca un zhu zhu pet in bagajul sora-mi inainte de Craciun si a fost super incantata, s-a jucat cu el chiar a si dormit cu el. Insa la Craciun a primit 2 carusele pt ei + inca 2 zhu zhu pets si nu prea i-a mai bagat in seama. Asa ca mai bine ramaneam la varianta simpla....de 1.
M-am tot gandit daca sa raspund si eu la chestionar sau nu....dar hai sa spun.
1. Da, de cele mai multe ori o imbrac cum vreau eu, singurele momente cand isi alege ea - rochitele.
2. mereu am mers cu ea in magazin (asta si pentru ca nu am avut cu cine sa o lasam acasa) si nu am avut niciodata probleme. O urcam sus in carucior si ne cere sa puna ea produsele in carucior, produse pe care le luam noi de pe raft.
3. da, doarme in fiecare zi la pranz, foarte rar se intampla sa nu adoarma si atunci se culca mai devreme seara.
4. nu are nici o problema cu telefonul, uneori cand vorbesc cu parintii mei sau cu sora mea imi cere sa vorbeasca si ea, insa se plictiseste repede si pleaca la joaca.
bettyR spune:
Irinusha, ai doi copii reusiti! Imi place tare mult ultima poza cu ei doi, iar baiatul are asa un aer ... de copil inteligent.
Atat ma lasa mandrele...