Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii
Raspunsuri - Pagina 18
Vivela spune:
neata
noi suntem inca aproape exclsiv laptic. sau asa credeam eu...aseara zic sa-i pun copilului masa, poate totusi mananca (e inca racit). maaaama, a balotat un morcov mare, un patrunjel destul de maricel, o perisoara de carne (cam cat degetul meu mare), cam 100g de iaurt si s-a infipt si la pestele pe care il facusem pentru noi. a mancat si din ala o bucatica cam cat o cutie normala de chibrituri.
si eu tineam copilul nemancat .
Traiesc in Orasul Alandala
ilinca79 spune:
Buna ziua mamici,
vai Vivela, de ce cantitati vorbesti, sa-i fie de bine lui Damian! Eu cred ca Victor n-o sa pape atat nici la un an.
Facem si noi progrese, dar destul de mici. A papat azi un sfert de mar, o optime de banana mica si cu indulgenta un bob de strugure.
La pranz vreau sa-i dau galbenus. Ma bate gandul sa-i dau paine, dar tot nu am curaj deocamdata. Corina, tu de ce ai prajit-o, sa nu se inmoaie prea tare in manuta?
Macrina, eu am facut biscuiti cu gluten, asa:
50 gr faina integrala de grau bio
20 gr cereale simple de orez(fara Lp si alte adaosuri in compozitie)
1 lg ulei de masline
40 ml LM
Am intins o foaie de 0.5 cm, am taiat bucati pe care le-am rulat ca pe niste grisine ca sa le tina bine in manuta, si apoi le-am copt evident
EDIT: au iesit vreo 10 bucati, pentru cantitati mai mari se multiplica ingredientele.
Pofta buna puiutilor!
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilinca79 Buna ziua mamici, vai Vivela, de ce cantitati vorbesti, sa-i fie de bine lui Damian! Eu cred ca Victor n-o sa pape atat nici la un an. Facem si noi progrese, dar destul de mici. A papat azi un sfert de mar, o optime de banana mica si cu indulgenta un bob de strugure. La pranz vreau sa-i dau galbenus. Ma bate gandul sa-i dau paine, dar tot nu am curaj deocamdata. Corina, tu de ce ai prajit-o, sa nu se inmoaie prea tare in manuta? Macrina, eu am facut biscuiti cu gluten, asa: 50 gr faina integrala de grau bio 20 gr cereale simple de orez(fara Lp si alte adaosuri in compozitie) 1 lg ulei de masline 40 ml LM Am intins o foaie de 0.5 cm, am taiat bucati pe care le-am rulat ca pe niste grisine ca sa le tina bine in manuta, si apoi le-am copt evident EDIT: au iesit vreo 10 bucati, pentru cantitati mai mari se multiplica ingredientele. Pofta buna puiutilor! Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010) |
Mai degraba ca sa nu se inmoaie in gurita si sa se lipeasca de cerul gurii.
Interesanta reteta de biscuiti, trebuie sa incerc si eu. Cum au iesit la gust?
ancutzicab spune:
Macrina, el e mare , are trei ani, noi ne autodiversificam cu Maya. La ce bucatele te referi? Oricum, Maya a inceput sa mestece bucatelele. E drept, ce nu reuseste sa mestece scoate afara, dar intai incearca. Mai greu e cu muscatul, inca nu a prins miscarea.
Vivela - la cum mananca Damian, cred si eu ca nu iti faceai probleme cu diversificarea. Bravo!
Am o reteta de biscuiti cu faina de alac, unt, lapte batut, bicarbonat si praf de copt pe care o fac pentru noi. Oare as putea sa ii dau sa guste?
louisea spune:
Vivela multa sanatate. Sper ca sunteti mai bine.
Si tu tineai saracu baietel nemancat
Roxana eu il fac asa. Fulgi de ovaz (bio) le pun la inmuiat (se digera mai bine) peste noapte intr-o craticioare cu apa cat sa acopere (eu fac dupa ochi). Dimineaza ii pun la fiert si amestesc cu telul incontinuu (aproape) sa nu se prinda. S-ar putea sa fie nevoie de pui mai multa apa - adica mai mult ca sigur e nevoie, dar completezi treptat cu apa. Si fierbi asa 3-4-5 minute. Apeciezi si tu. Nu iese o consistenta f fina, deci nu e nevoie sa fierbi mai mult. Cand folosesti fulgi la terci iese mai altcumva (nu-mi vine in minte un cuvant sa descriu), fata de cand folosesti faina. Cat folosesti faina e mai mult ca o pasta.. Cantitatea de ovaz - apreciezi si tu, dar as zice sa incerci cu 1 dl de ovaz (aprox 35 grame) si 2 dl de apa. Restul poti sa folosesti a doua zi (il incalzesti cu putina apa la micro) sau il papi tu
Cand e gata eu pun putin unt. Si servesc cu piure de fructe (pus deasupra ca si sos :))
Edit: ca am uitat ceva Eu ii dau fulgi de ovaz (si alte cereale) pure - nu tip Nestle sau de genu asta. In Ro se gasesc la magazine de tip Plafar (si sigur si in supermarked)
Oalele de prepelita nu ar contine mult colesterol? Intreb si eu parca asa stiam
Ilinca nu ti-a fost frica sa-i dai strugure? :)) I-as da si eu, dar mie ff frica sa se innece
Anca - eu nu stiu ce sa zic. Daca n-ar fi ok, ma gandesc ca n-ar fi din cauza bicarbonatului, dar nu cred ca pui cantitati imense, nu?
Melina papa bine in continuare. Dovlecelul (din ala verde lung) nu-i place proaspat. I-am dat kiwi ca si piure peste terci (amestecat cu mar) - sper sa fie ok (sa nu aiba alergie ceva). In rest nimic nou.
ancutzicab spune:
Louisea, doar juma' de lingurita. O sa mai astept, dar o sa ii dau curand, sa vad ce parere are.
louisea spune:
Anca eu una as astepta pana pe la 8-9 luni si i-as da. Decat sa-i dai biscuiti din comert (poate ca se gasesc si unii mai ok cu privire la ingrediente, nu stiu), mai bine de casa si cu putin bicarbonat. Cei din comert au si tot felul de zaharuri (chiar daca nu sunt declarate ca si zahar pur)
ancutzicab spune:
Louisea, o sa incerc sa fac si fara, dar prevad ca vor iesi ca talpa. Daca totusi i voi considera comestibili, o sa ii dau fara bicarbonat si praf de copt. Biscuiti in comert am vazut - fara oua, fara gluten, dar cu zahar sau alte cele. Cica zaharul e din culturi bio. Who cares???