Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Ilinca, eu am respectat doar in mare ordinea alimentelor din diversificarea clasica si, recunosc, nu am asteptat 3 sau 4 zile pentru introducerea unui aliment nou.
Apropo de paine, eu i-am dat Mayei (7 si 1/2) una facuta in casa din faina 650, fara sare - am lasat-o de pe o zi pe alta, i-am taiat soldatei si am prajit-o usor. Fara unt inca.
Scaunelul se numeste Bumbo, e un site in Ro care cica il vinde dar sunt destul de neseriosi - cel putin din punctul meu de vedere. Unele mamici l-au luat de pe ebay (Corina). Si mai e un site care ti-l poate aduce, contra comision, din Anglia. Daca vrei, iti pot da PM cu adresele lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca79 spune:

Anca, multumesc mult Eu pana acuma am incercat sa nu introduc mai mult de un aliment zilnic, nici eu n-am asteptat 3-4 zile. De bebeshop zici, nu-i asa? Mi-a dat si mie un link cu scaunelul o colega de odisee. Te rog trimite-mi un pm cu adresele de care zici, poate il comand acolo.

Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Ce de bebei mancaciosi!! Felicitari si din partea noastra

Noi n-am introdus nimic nou ca alimente.. Ardei gras crud, cartofi fierti, avocado, morcovi aburiti, castravete etc. A papat din toate
Ce a papat cu lingurita a fost mult mai variat. De ex. varza de bruxelles + cartof + mazare si somon..

La noi nu exista ca in Ro scheme de introducere a alimentelor noi. Dupa 6 luni e cam tot permis cu grija la gluten si nitriti, doar putina fasole, linte si fara lapte (doar cate o gura - 2 de ex in mancare) si fara produse lactate pana pe la 9-10 luni (si atunci treptat). Pana si capsuni si kiwi..
Si variat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

ieri am dat lu horia carne prima oara....recunosc ca am avut ceva emotii, dar a fost ok. in mare a supt la ea si a morfolit dar la un moment dat a inghitit si o bucatica mica.

cartof de-al nostru ati dat?

vad ca tu, Louisea, zici de cartof dar nu stiu de care e...dulce ori obisnuit.

Castravetele cum il manca? nu se rup bucati mari din el?

si daca sunteti dragute imi mai ziceti sub ce forma dati cerealele? si de care?

ceapa fiarta a dat cineva? ma gandesc ca e dulce la gust da parca nu am auzit pe la voi...

Mergi la inceput

Roxanici, cartof de-al nostru am incercat sa ii dau copt. a gustat putin de tot dupa care a zburat pe jos. O sa mai incerc.

Castravete nu i-am dat dar vreau si eu sa incerc.

Cereale - cateva paste de orez, putin terci de ovaz, testez acum niste biscuiti de alac, orez exapandat sau in perisoare. Cam atat. Aaa, si o coaja de paine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Eu despre ce cereale ii dau si cum am scris aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=159912&REPLY_ID=6590147 :))
Acum i-am luat si un amestec din 5 cereale (doar cereale fara nimic altceva), doar ca ii dau mai rar pt ca are mai gluten
Si cum scriam ii mai dau si paine neagra, am facut niste chifle cu ovaz si rondele de orez (alea ajung pe jos - probabil pt ca n-au nici un gust)

Castravete- ba da a muscat bucati (are 3 dintisori) dar le-a dat afara singurica; in rest mai mult suge la el :)) insa ala e mai periculos si am stat si eu cu emotii primele dati cand i-am dat. Dar nu s-a innecat asa ca ii dau. Dar ca si in rest stau langa ea :))

Cartof i-am dat obisnuit, pt ca n-am gasit dulce (serios :) Inca mai caut.
L-am taiat in jumatate sau sfert (depinde de marime) si l-am fiert.
Sau la cuptor cand am facut pt noi.. Din aia mai micuti, doar spalati (in coaja) intorsi in putin ulei. Cand i-am dat ei, am curatat usor coaja (se ia usor)

Ceapa i-am dat doar in papa care i-am dat-o eu cu lingurita.. Facuta la cuptor impreuna cu alte legume si pasate usor (acum nu-i mai dau fin pasat). I-au placut ff mult
I-am mai dat in supa crema (facuta pt noi de altfel :) Dar la care n-am adaugat sare si a mers si pt ea :)
Dar vreau sa-i cumpar din aia de www.google.com/imgres?imgurl=http://www.samvirke.dk/Medieliste/Samvirke/Images/Mad%2520-%2520artikler%2520fra%2520bladet/Samvirke%25202010-6%2520madopskrift/Foraarslog250.jpg&imgrefurl=http://www.samvirke.dk/samvirke/mad/raavare/Sider/Maanedens%2520raavare%2520-%2520Foraarsloeg.aspx&usg=o-chZL_hfd4OmHAAUpXnad65n8U=&h=368&w=250&sz=38&hl=da&start=0&zoom=1&tbnid=EavqQGDMrFQ2cM:&tbnh=145&tbnw=99&ei=4t9CTcHqBcGbOq73iLUB&prev=/images%3Fq%3Dfor%25C3%25A5rsl%25C3%25B8g%26um%3D1%26hl%3Dda%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:da:IE-SearchBox%26biw%3D1345%26bih%3D583%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=956&vpy=42&dur=239&hovh=272&hovw=185&tx=101&ty=165&oei=4t9CTcHqBcGbOq73iLUB&esq=1&page=1&ndsp=20&ved=1t:429,r:5,s:0" target="_blank">primavara (sa cum cum s-o numi :) scuze) si sa o aburesc usor.

Zilele viitoare vreau sa-i dau kiwi. Acum cumparat cativa doar ca vreau sa-i las vre-o 2 zile sa se mai coaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

noi cam stagnam cu diversificarea, n-a mai avut chef damian sa manance, e un pic racit si sper sa-i iasa si lui primul dinte. asta insa inseamna muuuuuulta tzitzi si mai nimic altceva. doar ciugulit, gustat si azvarlit cat colo. la mare cautare ramane iaurtul, pt ca e rece (eu i-l dau de la frigider) si ii mai calmeaza durerea de gingii. dar n-are rabdare sa ia el cu lingurita, vrea sa-i dau in cioculet.

asta e, ma asteptam sa fie si perioade de genul asta, ne revenim noi.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

azi i-am dat mango lui horia, unul copt copt aproape sa fie prea copt.... zemos si dulce....succes total. se intindea dupa el ca vulturul; l- am ajutat cu manevratul ca era f aalunecos si bucatile mici ca am ales ce era bun....mai erau si partu prea coapte.

si i-am mai dat si pomelo de zilele trecute incepand.... molfaie bine la ele.

cu carnita nu sunt f impacata...suge din ea dar nu stiu cat reuseste sa ia din ea.... ca si nutrienti....sper sa fie ok asa, sa nu se faca anemic....

terciul de ovaz cum il fac? iau faina de ovaz sau ce? il las la inmuiat peste noapte? stiu ca v-am zapacit cu cerealele astea dar is chiar confuza....

oua de prepelita v-ati gandit sa dati?
eu inca nu am dat ou si ma gandesc la oua ecologice sau de prepelita sa ii dau

Mergi la inceput

Roxanici, eu fac terciul de ovaz dupa reteta asta http://www.passionatehomemaking.com/2008/09/soaked-oatmeal-breakfast.html

Oua ii dau ecologice - evident, doar galbenusul.

Ai incercat sa ii faci ceva si din carne tocata? Poate si mananca din ea, nu doar o suge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Ancuta, pai el mananca/inghite daca sunt bucatele? al meu copil nu. Le scoate cu limba afara.. poate sunt moi, asa as incerca..

avea cineva pe aici o reteta de biscuiti? Va rog, mai puteti s-o puneti odata?

eu i-am dat castravete murat, vai ce i-a placut, i l-am dat in mana si l-a rontait tot..

Mergi la inceput