Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii
Raspunsuri - Pagina 19
ilinca79 spune:
louisea, "LM" este lapte matern. Boable de strugure erau mari, le-am taiat in jumatate, le-am decojit si am scos si samburele S-a chinuit putin, dar a reusit sa-l tina in mana pana la urma. Tu terciul de cereale i-l dai cu lingurita, nu?
Corina, sa stii ca sunt chiar ok la gust biscuitii, ca laptele matern le-a dat putina dulceata. Din cauza acestui ingredient insa, sotul n-a vrut sa-i guste Data viitoare ma gandesc sa adaug in ei niste piure de mar copt sau banana sa fie mai aromati.
Am comandat si eu cartea de retete. Abia astept sa vina, ca parca tot acelasi meniu il avem zi de zi.
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
louisea spune:
Puteti da si o cautare pe google dupa retete baby led weaning recipes - ca-mi veni si mie ideea geniala
Primul site care-l gasi a fost cu cereale http://www.babyworld.co.uk/information/books_food/baby_led_weaning_6mthrecipes/breakfasts.asp
Prima reteta sigur o fac maine. Abia astept sa vad ce zice
coteasca spune:
Buna ziua dragi mamici!
Intru sa va zic ca am renuntat la ideea laptelui de vaca, suntem pe LM. Am renuntat si la LP, nu vrea si pace, am zis ca daca nu-i place nu-l fortez, il las in pace. Seara ii dau cereale care se fac cu apa, iar completare bagam san. Am obs ca se satura, insa trezirile nocturne nu s-au diminuatasta e!! ne trezim mai des doar ca sa stam un pic la san, cred ca vrea sa ma simta mai aproape. Il mai iau in pat cu mine si cand i se face foame se autoserveste singur.
In rest diversificarea merge ok. Va pup
Corina, fericita mamica de Tudor Andrei
"Cresteti sa va inmultiti si sa umpleti pamantul si-l stapaniti"
(Facere I,26)
http://happyrooms.blogspot.com/
POZE
ilinca79 spune:
louisea pentru retete. Incerc si eu prima maine dimineata, dar cu fulgi de orez. Sunt curioasa daca si cat papa.
ilinca79 spune:
am incercat reteta de bilute din banana, afine si cereale, a fost un fiasco Victor cand a pus mana pe ele si a vazut ca sunt moi, a inceput sa le zdrobeasca in pumn si sa dea cu palma peste ele. Aproape nimic n-a ajuns in gura
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilinca79 am incercat reteta de bilute din banana, afine si cereale, a fost un fiasco Victor cand a pus mana pe ele si a vazut ca sunt moi, a inceput sa le zdrobeasca in pumn si sa dea cu palma peste ele. Aproape nimic n-a ajuns in gura Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010) |
Bun gasit!:)
Va urmarim, nu facem progrese in ceea ce priveste alimentatia, insa va rooog, ce retete mai experimentati, explicati procedeul si aici:). PLsssssss!
A, noi am mai servit in maniera clasica iaurt cu capsuni de la congelator, indulcit putin cu stevia. A fost un mare succes;)!
Spor in toate si salutari:)!
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
Anne45 spune:
Eu am un baietel de aproape 7 luni , nu pot spune ca el s-a autodiversificat.
Eu am intrdus diversificarea la 4 luni jumatate , in urma sfatului pediatrei fiind bine dezoltat si practic pregatit pentru alimente noi.Am inceput cu fructele -mar si para-pe care le-a acceptat destul de repede , din pacate acum la 7 luni nu reusesc sa ii dau mai mult de 50 gr pe zi.
In schimb ii plac foarte mult legumele si carnea -totul proaspat .nu bag nimic in frigider pentru a doua zi. Totul se pregateste proaspat si se foloseste doar in ziua respectiva.
Ii place foarte mlult branzica -emental, formagio fuso etc pe care cateodata il combin cu fructe si bineinteles cu crema de mais si tapioca.
Pentru ou si peste trebuie sa asteptam pana la 10 luni
mami fericita de Giuliano (07.07.2010)
http://erida.wordpress.com/
http://picasaweb.google.com/102421590206055963392
ilinca79 spune:
Anne45, bine ai venit!
Madamar, e vorba de reteta www.babyworld.co.uk/information/books_food/baby_led_weaning_6mthrecipes/breakfasts.asp" target="_blank">asta (prima), link-ul a fost postat de louisea. Eu am folosit cereale de orez de la Milupa in loc de cele din reteta, pentru ca din astea aveam in casa. Bilutele aratau ca niste bomboane raffaelo, erau si bune la gust, dar cred ca prea incitau la joaca
ancutzicab spune:
Louisea, multumim pentru retete.
Anne - bine ai venit! Ce lapte papa bebe Giuliano? Nu te tenteaza sa incerci si niste bucati de fructe, sa vezi reactia?
Indraznesc sa spun ca am facut mici progrese. Acum musca bucati din mancare pe care le mesteca. Tot putin mananca, dar macar nu se mai limiteaza la ce reuseste sa suga de pe "finger". I-am facut un soi de guacamole (avocado, putin ulei de masline, lamaie si suc de rosii facut de mine vara trecuta ). Am vrut sa i-l dau cu paine. Nu prea a mers, nici asa, nici cu lingurita. I-am pus sare si usturoi si l-am mancat eu. A fost delicios (data viitoare o sa il mananc cu cartofi copti - ca tortilla nu sunt genul meu).
Altceva - am facut la un mom dat si am pus la borcan sterilizat niste ragu de vita (formula baby - adica fara sare, agenti de ingrosare etc). S-a pastrat excelent si am incercat ieri sa i-l dau. Cam dificil pentru ca, sosul fiind foarte lichid, nu adera la paste. Ma gandesc sa il ingros cu niste cartof dulce pasat - ca tot ii place.
Am incercat varianta cu pus bucatica in furculita, servit una bucata furculita copilului si repetat procedura. A mancat mai mult decat ar fi servit singura si tipa ca din gura de sarpe cand luam furculita sa o incarc din nou (de nerabdare).
Cam atat deocamdata.